5 Зборови со букви кои започнуваат со S и завршуваат во T-листа – Wordle индиции

Составивме компилација од зборови од 5 букви кои почнуваат со S и завршуваат на Т, кои би можеле да ви помогнат да ја погодите денешната загатка Wordle и многу други загатки во иднина. Подолу дадената компилација на зборови може да биде корисна во речиси секоја игра со зборови што можете да ја замислите.

Многу е забавно да се изгубите себеси во светот на игри со загатки. Обидувајќи се да погодувате и решавате загатки со часови без да постигнете пробив може да го исцрпи нашиот мозок. Меѓутоа, ако некој проблем остане нерешен, тој е многу фрустрирачки и вознемирувачки.

Наскоро ќе стане очигледно додека ја решавате загатката дека има повеќе англиски зборови кои би можеле да се вклопат во празните места. Границата од шест обиди да се погоди збор со пет букви во оваа игра го отежнува решавањето на проблемот.

Што се 5 букви зборови кои почнуваат со S и завршуваат на Т

Во оваа статија ќе ги претставиме сите 5 зборови со букви кои содржат S на почетокот и Т на крајот. Без оглед на причината зошто барате такви зборови, гарантираме дека ќе го споменеме секој збор што постои во англискиот јазик и секоја фраза од пет букви што може да биде решение за Wordle.

Инвеститорот по име Џош Вардл го разви Wordle, кој моментално е во сопственост на Њујорк Тајмс. Покрај тоа што е достапна на веб-страницата на NYT, оваа веб-базирана игра може да се најде и во делот за игри на весникот. За играње на играта, можете да ја преземете апликацијата за уреди со Android и iOS.

Во мрежата, ќе видите шест реда кои содржат пет кутии. Обоените плочки покажуваат дека буквата внесена во решетката се совпаѓа или ја зазема правилната позиција врз основа на вашата претпоставка. Подолу се дадени дејствата поврзани со секоја боја.

Боите на плочките ќе се променат за да одразат колку сте биле блиску до точниот одговор. Кога плочката е зелена, правилно сте ја погодиле и поставиле азбуката. Жолтата боја покажува дека азбуката е дел од одговорот, но не на точната локација. Сивата боја покажува дека азбуката не е дел од одговорот.

Слика од екранот од 5 зборови со букви кои започнуваат со S и завршуваат на T

Список од 5 букви зборови кои почнуваат со S и завршуваат на Т

Следната листа ги има сите зборови од 5 букви кои започнуваат со S и завршуваат со T.

 • сабота
 • светецот
 • saist
 • салата
 • продажба
 • поздрав
 • сол
 • светец
 • вели
 • оскуден
 • скарт
 • scatt
 • скаат
 • Мирисот
 • скут
 • разузнавач
 • скрат
 • гребење
 • вратило
 • шакт
 • ќе
 • тресат
 • лист
 • шент
 • префрлат
 • кошула
 • шит
 • пукаат
 • пука
 • кратко
 • шут
 • викне
 • шант
 • сихт
 • сиент
 • пред
 • скарт
 • скејт
 • скелет
 • скит
 • здолниште
 • скорт
 • коси
 • лута
 • лапавица
 • спиеше
 • лапсус
 • слут
 • курва
 • малт
 • паметни
 • мирисаше
 • smolt
 • мазен
 • размазат
 • смоут
 • шмркаат
 • шмркање
 • мрсула
 • шмркање
 • муцка
 • соуч
 • плукаат
 • спалт
 • зачувува
 • плукање
 • спектар
 • напишано
 • потрошени
 • истури
 • алкохол
 • прскање
 • се подели
 • дамка
 • Спорт
 • пука
 • ситна риба
 • сприт
 • изблик
 • клеча
 • шприц
 • Почеток
 • стент
 • степт
 • потпорник
 • стаж
 • штур
 • стоит
 • стоп
 • stott
 • витко
 • кочење
 • трик
 • чкртање
 • пот
 • одговараат
 • сурат
 • разменуваат
 • swart
 • пот
 • слатка
 • отечена
 • збришан
 • брза
 • заменети

Се надеваме дека можете да ја искористите оваа листа за да го најдете денешниот одговор на Wordle, како и да решавате загатки во други игри. Може да продолжите да ја посетувате нашата веб-локација и да ја обележувате за да добивате повеќе индиции и решенија за предизвиците на Wordle од време на време.

Проверете го и следново:

5 Букви зборови со U како втора буква

5 букви зборови со TES во нив

Заклучок

За да им помогнеме на обожавателите на Wordle и другите играчи на игри со зборови, составивме листа од 5 зборови со букви кои започнуваат со S и завршуваат на T. Сега кога ја имате оваа листа, време е да ги завршите предизвиците поврзани со него што ги нудат овие игри. Ќе ни биде мило да слушнеме од вас доколку имате други прашања во коментарите.

Оставете коментар