5 букви зборови со L и Y во нив Целосна колекција – Wordle индиции

Составивме комплетна листа од 5 зборови со букви со L и Y во нив кои ќе ви помогнат да го завршите вашиот Wordle и да продолжите да победувате. Погодете го вистинскиот одговор на Wordle со гледање на сите можности врз основа на веќе достапните совети.

Меѓу најдобрите игри во својата категорија, Wordle е игра која бара од играчите да погодуваат зборови од пет букви секој ден. Секој ден нуди само една загатка што играчите мора да ја решат во шест обиди или да го изгубат предизвикот.

Развиена од велшкиот софтверски инженер Џош Вардл, Wordle беше објавена во октомври 2021 година. Таа е во сопственост и објавена од Њујорк Тајмс од 2022 година. Оваа игра може да се најде во делот за игри на весникот на компанијата и на веб-страницата на NYT.

5 Букви зборови со L и Y во нив

Во овој пост, ќе ги претставиме сите 5 зборови со букви со овие букви L & Y во нив на која било позиција што постои на официјалниот англиски јазик. Со оваа колекција сигурно ќе можете да го погодите точниот одговор на денешниот Wordle.

Објавите поврзани со Wordle се вообичаени на сајтовите за социјално вмрежување бидејќи играчите сакаат да ги споделат резултатите од секоја загатка со пријателите. Имајќи ги предвид трендовите, забележавме дека 2/6, 3/6 и 4/6 се сметаат за најдобри обиди да се реши секојдневен предизвик.

Оттука, ако сакате да продолжите со победничките серии и да ги завршите загатките со вашите најдобри напори, само редовно посетувајте ја нашата страница за индиции. Ова е веб-базирана игра што ја играте со посета на нејзината . Достапен е и во продавниците за играње Android и iOS за да можете да уживате во него и на вашите мобилни уреди.

Целта е да ги обоите сите полиња со зелена боја во мрежата, бидејќи тоа значи дека правилно сте погодиле. За успешно завршување на предизвикот, само треба да ги следите упатствата подолу.

Слика од екранот од 5 букви зборови со L и Y во нив
 1. Буквата е на вистинското место како што е означено со зелената боја во полето
 2. Жолтата боја покажува дека азбуката е дел од зборот, но не е на вистинското место
 3. Сивата боја покажува дека азбуката не е дел од одговорот

5 Букви зборови со L и Y во нивна листа

Следната листа ги содржи сите 5 букви зборови што ги содржат L и Y во нив на која било позиција.

 • смири
 • улица
 • легура
 • обилно
 • се применуваат
 • соодветно
 • лошо
 • мелем
 • стомак
 • billy
 • гломазна
 • силеџија
 • жилав
 • подзаконски акт
 • плашлив
 • кадрава
 • циклус
 • секојдневно
 • дал
 • одложување
 • слабо
 • слабо
 • Доли
 • суво
 • досадно
 • почетокот
 • елегија
 • фили
 • филмови
 • ронлив
 • флаер
 • глупост
 • целосно
 • весело
 • хомосексуалец
 • girly
 • слава
 • глиф
 • побожен
 • весел
 • олук
 • ридско
 • Холи
 • жешко
 • ледено
 • идила
 • имплицира
 • апликација
 • желе
 • весела
 • слаби
 • слој
 • лиснато
 • протекува
 • пијалак
 • лесна
 • легав
 • глинест
 • лоби
 • возвишени
 • заоблена
 • камион
 • волшебна
 • смирено
 • лојални
 • среќа
 • трнлив
 • похотлив
 • лажење
 • лимфата
 • лирика
 • лудо
 • машки
 • мелење
 • млечен
 • мувлосан
 • ново
 • благородно
 • најлон
 • чудно
 • парализа
 • полип
 • кашеста
 • митинг
 • реле
 • одговорите
 • Royal
 • за жал
 • сали
 • Солено
 • лушпести
 • срамежливо
 • свилен
 • глупо
 • лигав
 • итар
 • стил
 • суллив
 • sully
 • лукав
 • картонче
 • навистина
 • винил
 • willy
 • волнена
 • луто
 • принос

Со тоа се заклучува оваа конкретна листа на зборови, се надеваме дека ќе биде од голема корист и ќе ви помогне да го погодите денешниот одговор на Wordle. Како резултат на играњето на играта, ќе можете да го подобрувате вашиот вокабулар и да учите нови зборови секој ден.

Проверете го и следново:

5 букви зборови со ЕРТ во нив

5 букви зборови со KEA во нив

Последни мисли

Неизбежно е секојдневните загатки да ве доведат во тешка ситуација и да предизвикаат фрустрација. Кога тоа ќе се случи, само посетете ја нашата страница секојдневно за да ги направите загатките попријатни и помалку стресни. Ќе нудиме помош секојдневно, исто како што направивме со 5 зборови со букви со L и Y во нив.

Оставете коментар