5 букви зборови со NOA во нив – поим и совети за Wordle

Ќе ги претставиме сите зборови со 5 букви со NOA во нив (на која било позиција) за да ве водиме до решението додека погодувате многу предизвици на Wordle, особено во решавањето на денешниот Wordle. Овој список со зборови ги содржи сите можни решенија што можете да ги замислите кога има N, O или A во одреден збор.

Wordle е игра која бара од играчите да погодат збор од пет букви врз основа на повратни информации од играта. Се играат шест рунди од играта, при што секоја рунда се состои од погодување зборови од пет букви. По погодување, играта дава повратни информации во форма на обоени квадрати кои покажуваат дали буквата припаѓа на вистинското место или на вистинскиот збор.

Од 2022 година до денес, „Њу Јорк Тајмс“ ги креираше и објавуваше предизвиците на Вордле. Играта може да се игра онлајн бесплатно. Играта може да се игра со посета на веб-локацијата ако никогаш претходно не сте ја играле. Дополнително, таа е достапна како апликација за корисници на паметни телефони.

Кои се 5 букви зборови со NOA во нив

Целта на овој пост е да ве научи како да ги решавате загатките на Wordle кои содржат NOA во која било позиција. Списокот со зборови ќе ја поедностави задачата да погодите мистериозен збор од 5 букви ако вашите веќе погодени букви се N, O и A на која било позиција.

Интересно е да се забележи дека бојата на плочките се менува во зависност од тоа колку блиску ќе го погодите зборот. Откако правилно ја погодивте и поставивте азбуката се означува со зелената боја во плочката. Жолтата боја покажува дека азбуката е дел од одговорот, но не каде што припаѓа. Сивата боја покажува дека азбуката не е дел од одговорот.

Слика од екранот на 5 букви зборови со NOA во нив

Список на 5 букви зборови со NOA во нив

Следната листа ги има сите 5 зборови со букви кои содржат N, O и A насекаде во нив.

 • заблуда
 • роден
 • конус
 • желад
 • акрон
 • актон
 • адун
 • украсуваат
 • надолу
 • еони
 • афион
 • агонија
 • агони
 • агонија
 • Почнав
 • сам
 • заедно
 • амино
 • амон
 • амнион
 • Меѓу
 • анхо
 • анкон
 • андро
 • Англо
 • анјон
 • изнервира
 • години
 • анодна
 • анола
 • аномија
 • некому
 • престилка
 • аргон
 • подметнување пожар
 • аскон
 • се искупи
 • атонија
 • Avion
 • оска
 • аксон
 • аксони
 • ајонт
 • азлон
 • азони
 • сланина
 • балон
 • банка
 • бенџо
 • баони
 • барон
 • базон
 • диригентска палка
 • Беано
 • боган
 • бонза
 • Борна
 • кајон
 • кандо
 • кану
 • канон
 • конзерва
 • канто
 • капон
 • карон
 • каксон
 • conga
 • конија
 • котан
 • кравата
 • цијано
 • Данио
 • доган
 • Дона
 • дони
 • донга
 • жена
 • доона
 • надолу
 • кал
 • фанон
 • фаноси
 • фонда
 • ганоф
 • трева
 • Џенова
 • гобан
 • гонада
 • гонија
 • ќе
 • гован
 • жито
 • стенкање
 • гуано
 • халон
 • Хоган
 • Хонан
 • Хонда
 • џемон
 • каоните
 • koans
 • Кобан
 • Коран
 • круна
 • рамни
 • заеми
 • Logan
 • лохан
 • долга
 • Лоран
 • низок
 • градител
 • манго
 • маноа
 • манор
 • раце
 • кротки
 • манто
 • говедско месо
 • Марон
 • масон
 • моана
 • стенка
 • мачно
 • монада
 • монален
 • слатки
 • моран
 • морна
 • набоб
 • nacho
 • нагор
 • naieo
 • наиос
 • наноси
 • нанто
 • напох
 • napoo
 • нарко
 • народ
 • нашо
 • насон
 • natto
 • неато
 • неоза
 • неоза
 • одјо
 • нгом
 • ниоза
 • ное
 • јазол
 • ноема
 • Орев
 • noias
 • номад
 • нема повеќе
 • нонан
 • нонови
 • Нонда
 • баба
 • нопал
 • норија
 • Норма
 • нотален
 • нотам
 • нуја
 • нови
 • нови
 • девојка
 • нема шанси
 • ноксална
 • ноксас
 • јадро
 • дабови
 • овесна
 • обанг
 • океанот
 • октански
 • оран
 • олона
 • преклопување
 • онлеј
 • онтален
 • оранг
 • оранс
 • орант
 • орган
 • оксман
 • озена
 • паеон
 • панко
 • панто
 • павон
 • пијано
 • покан
 • poena
 • стави
 • моќ
 • ракон
 • радон
 • Ramon
 • планинари
 • вискоза
 • рони
 • роани
 • моли
 • Рохан
 • Римски
 • ротан
 • роуан
 • салон
 • крв
 • санко
 • светецот
 • сајон
 • слоган
 • сам
 • соман
 • хидролокатор
 • суона
 • талон
 • танго
 • толку многу
 • тауон
 • таксон
 • толан
 • томан
 • тонски
 • Тонга,
 • тонка
 • торан
 • висок стол
 • вагон
 • жена
 • вонга
 • ксоана
 • јапон
 • јојан
 • јокан
 • зонае
 • зонски
 • зонда

Значи, списокот со зборови е комплетен бидејќи ги дадовме сите можни одговори на одреден Wordle. Се надеваме дека списокот ќе ви помогне и ќе ви помогне да го погодите денешниот одговор на Wordle.

Проверете исто така 5 букви зборови со AGE во нив

Заклучок

Со играње Wordle, ќе можете да учите нови зборови секој ден и да го подобрите разбирањето на англискиот јазик. Бидејќи ви треба помош за да го погодите решението, така што секојдневно даваме индиции исто како зборовите од 5 букви со NOA во нив.

Оставете коментар