Список со 5 букви зборови со RIS во нив – индиции за Wordle

Ќе ги обезбедиме 5-те букви зборови со RIS во нив кои можат да ви помогнат да го решите Wordle на кој работите. Решавањето на дневна загатка во Wordle може да биде многу тешко многупати бидејќи е популарно за фрлање незгодни предизвици во кои треба да погодите зборови од пет букви.

Во Wordle, создавачот на загатки нуди еден дневен предизвик што играчите треба да го решат во шест обиди. Секој ден има нов предизвик за зборовите за играчите и должината на зборот е секогаш 5 букви.

5 букви зборови со RIS во нив

Во овој пост, ќе претставиме 5 букви зборови кои содржат букви RIS во нив на која било позиција заедно со некои клучни детали во врска со играта. Комплетната листа ќе помогне да се најдат зборови кои се поврзани со дневната загатка и ќе помогне да се погоди денешниот одговор на Wordle.

Список на сите зборови со RIS во нив

Еве ги сите 5 зборови со букви со RIS букви во нив на која било позиција што постои во англискиот речник.

Листа со зборови

 1. засолништа
 2. аесир
 3. проветрува
 4. воздухот
 5. амирите
 6. арии
 7. арили
 8. произлезат
 9. ариш
 10. арис
 11. арсис
 12. зголемување
 13. астир
 14. аурис
 15. бисери
 16. птици
 17. бики
 18. берли
 19. бирос
 20. бирс
 21. биза
 22. горчлив
 23. бреис
 24. плаче
 25. бригис
 26. тули
 27. рабови
 28. насоки
 29. бриос
 30. скршен
 31. брз
 32. брис
 33. британци
 34. кругови
 35. мантили за дожд
 36. кругови
 37. коприви
 38. бебиња
 39. креветчиња
 40. плаче
 41. криминалите
 42. деца
 43. crips
 44. криза
 45. јасни
 46. критики
 47. вулгарен
 48. Дарис
 49. дирки
 50. дирли
 51. нечистотии
 52. doris
 53. dribs
 54. се суши
 55. капе
 56. емирите
 57. еприс
 58. ерикс
 59. саеми
 60. легитимни
 61. горд
 62. пожари
 63. фиркови
 64. фирми
 65. фирнс
 66. прва
 67. флери
 68. влакненца
 69. помфрит
 70. фриги
 71. се фрлам
 72. треска
 73. Фрист
 74. пржени
 75. гарнитури
 76. гарис
 77. појаси
 78. девојки
 79. девојки
 80. се врти
 81. девојки
 82. завој
 83. шипки
 84. горис
 85. решетки
 86. григови
 87. grins
 88. костец
 89. сива
 90. гриз
 91. грозни
 92. гриз
 93. влакна
 94. наследници
 95. вработува
 96. хорис
 97. мраз
 98. ириди
 99. пегли
 100. изари
 101. џирдови
 102. кеирс
 103. сака
 104. киркс
 105. кирнс
 106. краис
 107. курис
 108. дувли
 109. ларис
 110. леири
 111. лажговци
 112. лири
 113. лири
 114. лирки
 115. студентски дом
 116. Лорис
 117. мориња
 118. мерис
 119. погледнете
 120. мрзи
 121. Гледам
 122. mirvs
 123. скржавец
 124. muirs
 125. нарис
 126. нирли
 127. црна
 128. норис
 129. орнис
 130. илирис
 131. плетен
 132. пара
 133. Париз
 134. перис
 135. столбови
 136. пирли
 137. пирнови
 138. pries
 139. праги
 140. prims
 141. преземање
 142. призма
 143. приза
 144. пурис
 145. рабис
 146. рагис
 147. рајас
 148. рации
 149. раики
 150. шини
 151. дождови
 152. се подигне
 153. стакленици
 154. ракис
 155. Ramis
 156. рани
 157. реаис
 158. рефис
 159. гребени
 160. реикови
 161. половината
 162. отпор
 163. престојуваат
 164. смола
 165. повторете се
 166. rhies
 167. риади
 168. риали
 169. рибас
 170. рибизла
 171. ориз
 172. рики
 173. вози
 174. рили
 175. риеми
 176. рифови
 177. пукнатини
 178. апаратури
 179. рилја
 180. rills
 181. римови
 182. римус
 183. кора
 184. тркала
 185. прстени
 186. лизгалишта
 187. исплакнете
 188. немири
 189. зрели
 190. рипсови
 191. воскресна
 192. столб
 193. изгрева
 194. риши
 195. ризици
 196. ризично
 197. рипсови
 198. ризус
 199. обреди
 200. ритс
 201. рива
 202. бреговите
 203. ризас
 204. роиди
 205. роули
 206. роини
 207. роист
 208. рожис
 209. роши
 210. колофон
 211. розит
 212. рости
 213. печени
 214. рудис
 215. урнатини
 216. знај
 217. саир
 218. сарин
 219. сардери
 220. скари
 221. скрипт
 222. sehri
 223. сеир
 224. ќе
 225. сериски
 226. serif
 227. кул
 228. посјаен
 229. Шире
 230. ширк
 231. шир
 232. кошули
 233. кошула
 234. Шиур
 235. рачка
 236. сидер
 237. опсада
 238. сикер
 239. силер
 240. симар
 241. господине
 242. сирее
 243. сирена
 244. старци
 245. сирих
 246. сирис
 247. сирок
 248. господине
 249. сироп
 250. ситар
 251. ситница
 252. шекери
 253. сизар
 254. сајзер
 255. скијач
 256. вилица
 257. скир
 258. здолниште
 259. скрик
 260. полижан
 261. насмевка
 262. насмевка
 263. насмевки
 264. шмркање
 265. шпир
 266. шпиер
 267. пајак
 268. алкохол
 269. шприц
 270. гранче
 271. сприт
 272. скала
 273. промешува
 274. мрсе
 275. промешува
 276. меша
 277. стрии
 278. стриг
 279. стрим
 280. лента
 281. заколнат
 282. виткање
 283. вител
 284. тарси
 285. дијадеми
 286. нивоа
 287. гуми
 288. тирлс
 289. пукање
 290. тирс
 291. торзи
 292. се обидува
 293. тригови
 294. тримс
 295. тринови
 296. тројки
 297. патувања
 298. трист
 299. три
 300. урсид
 301. варира
 302. вирите
 303. виреси
 304. вирли
 305. вирус
 306. стакло
 307. вили
 308. вара
 309. бранови
 310. вртежи
 311. жици
 312. помудар
 313. врти
 314. зглоб
 315. писмена
 316. метри
 317. јиркс
 318. години
 319. зорис

Тоа е сè за списокот со зборови што содржи RIS во нив, се надеваме дека ќе дојдете до одговорот на Wordle сега без никаква врева. Играта Wordle може многу време да го подобри вашиот речник на овој конкретен јазик со тоа што секојдневно ќе ве запознае со нови зборови.

Проверете исто така Зборови со 5 букви со ATR во нив

За играта Wordle

За играта Wordle

Wordle е создаден од развивачот Џош Вардл и првпат беше објавен во октомври 2021 година. Игрите како Wordle и Scrabble доминираа во категоријата апликации за решавање загатки. Од 2022 година, Вордл е во сопственост и издавач на Неј Јорк Тајмс откако го купил од претходниот сопственик.

Исто така, ќе видите објави поврзани со оваа игра во тренд на социјалната платформа бидејќи играчите го споделуваат резултатот со своите пријатели преку Твитер, Инстаграм итн.

Најчесто поставувани прашања

Која е разликата помеѓу Scrabble и Wordle?

Зборовите за драсканици се различни од зборовите што се користат за оваа игра. Ги користи зборовите со пет букви што постојат во американскиот англиски речник. Не ви треба пронаоѓач на зборови за да барате совети и индиции, само посетете ја нашата страница за да ги најдете.

SCRABBLE е регистрирана трговска марка. Сите права на интелектуална сопственост во и на играта се во сопственост во САД и Канада на Hasbro Inc (Mattel inc), а низ остатокот од светот на JW Spear & Sons Limited од Мејденхед.

Како да се игра Wordle

Посетете ја веб-страницата на The NYT и најавете се со сметка за да започнете да ја играте оваа игра.

Каде може да се наоѓа RIS во зборот?

Може да биде каде било во средината, на почетокот или на крајот на зборот што треба да се погоди.

Како би знаел дека точно ја поставив буквата?

Ако бојата на полето е исполнета со зелена по внесувањето на буквата, тогаш тоа значи дека сте ја поставиле таа азбука правилно.

Завршни зборови

Wordle е една од најдобрите игри со зборови во светот и нејзината популарност достигна нови височини во последно време. Како 5 букви зборови со RIS во нив, ние редовно ќе даваме индиции поврзани со секој Wordle, затоа зачувајте/означете ја нашата страница за директно да ја посетите. Тоа е сè за оваа објава, слободно споделете ги вашите размислувања во делот за коментари.

Оставете коментар