Преземи сертификат Aarogya Setu: Водич чекор-по-чекор

Преземањето на сертификатот Aarogya Setu ви го дава најлесниот начин без проблеми да го добиете потврдениот документ кој го потврдува статусот на вашата вакцинација. Затоа, овде ќе ви кажеме како да го преземете сертификатот за COVID користејќи ја оваа едноставна, но одлична апликација.

И покрај големата популација, Индија направи голем напредок во зајакнувањето на имунитетот на својот народ поврзан со пандемијата и осигурувајќи дека нејзиното ширење останува под контрола.

Но, не е така лесно да се дојде до секој потенцијален поединец во повеќе од една милијарда популација. И покрај ова, употребата на технологија во голема мера и помогна на владата во надминување на овие пречки и ограничувања на ресурси.

Како што можете да се пријавите за доза во ваша близина, да го добиете вашето време и локација преку Интернет, па дури и да добиете документ со кој се потврдува дека сте примиле делумни или целосни дози од овластена вакцина. Ова го намалува притисокот врз човечките ресурси и му помага на корисникот да добие лесни и придобивки во реално време.

Преземи сертификат Aarogya Setu

Ова е импресивна апликација за паметни телефони развиена од владата за да донесе основни здравствени услуги во овие кризни времиња користејќи дигитална технологија.

Со оглед на тоа што вкупниот процент од населението достигнува скоро 50% што е целосно вакцинирана, се чини дека има уште долг пат да се помине, за да се доведе оваа бројка на минимален безбедносен праг.

Сепак, оние кои делумно или целосно се вакцинирале користејќи различни достапни вакцини, бараат сертификат за различни намени. Како да преземете оригинален и потврден сертификат за Covid е прашање што може да ви падне на ум.

Бидејќи Министерството за здравство ги издава овие потврди за да потврди дека некое лице е вакцинирано, не мора нужно да одите во владина канцеларија за да го добиете овој документ физички.

Преземањето на сертификатот Aarogya Setu е достапно веднаш штом лицето ќе ја добие првата доза. Овој документ ги содржи сите потребни информации за носителот. Тие ги вклучуваат името, возраста, полот и сите релевантни информации за вакцината.

Така, на документот, можете да најдете информации како што се името на дадената вакцина, датумот на примање на првата доза, локацијата на вакцинацијата, органот за администрирање и персоналот, како и датумот на истекување меѓу другото.

Значи, ако сте го добиле првиот удар, имате право да го добиете овој ракопис што може да ви се најде ако патувате или мора често да се движите во градот. Со делта и омикрон кои се појавуваат како нови варијанти на закана, време е за оние кои сè уште не го искористиле лекот за болеста.

Така, во делот подолу, особено ќе го опишеме методот за добивање на сертификат за Covid користејќи ја апликацијата Aarogya Setu, што е најчестиот начин за добивање на вашата потврда.

Како да преземете сертификат за Covid користејќи ја апликацијата Aarogya Setu

Слика за тоа како да преземете сертификат за Covid користејќи Aarogya Setu

Апликацијата е систем за дијагностицирање базиран на мобилен телефон. Го поврзува пациентот со лекарот, покрај тоа што испраќа предупредувања за потенцијалните носители во вашата локација. Понатаму, можете да добиете писмена потврда за вашите дози со само неколку допири.

Преземете ги чекорите за Aarogya Setu

Ова е водич чекор-по-чекор, ќе можете да ги научите и имплементирате чекорите за кратко време.

Преземете ја апликацијата Aarogya Setu

Ова е првиот чекор ако веќе го немате. Ако имате мобилен телефон или таблет Андроид, мора да отидете на официјалниот Google PlayStore или App Store ако уредот е Apple iPhone и да ја преземете апликацијата на вашиот уред.

Отворете ја апликацијата

Следниот чекор е да ја лоцирате иконата на апликацијата на вашиот мобилен телефон и да ја допрете за да ја отворите.

Пријавете се/Најавете се

Користете го бројот на вашиот мобилен телефон за да се најавите на вашата сметка. Ќе добиете OTP на вашиот број, затоа погрижете се да сте во опсегот на прием и да имате добар прием на сигнал.

Лоцирајте ја опцијата за сертификат за вакцинација

Лоцирајте ја картичката CoWin на горниот дел од екранот и побарајте ја опцијата сертификат за вакцинација, а потоа допрете ја. Потоа внесете ја вашата 13-цифрена референтна идентификација на корисникот откако ќе кликнете на опцијата сертификат за вакцинација.

Преземање на сертификат

Откако правилно ќе ги внесете цифрите и чекорот е успешен, документот е само еден чекор од вас. Можете да го видите копчето за преземање на дното, допрете го и вашиот потврден сертификат ќе се преземе директно во меморијата на вашиот уред.

Сертификат за целосен имунитет

Откако ќе ги комплетирате дозите, добивате порака со која се потврдува активноста со линк вметнат во пораката. Оваа порака е примена на бројот што сте го дале за вашата регистрација.

Допрете на врската и ќе ве однесе до страница со помош на прелистувачот на телефонот. Овде внесете го бројот на вашата ќелија и притиснете ја опцијата „Земи OTP“, ова ќе испрати OTP што можете да го ставите во дадениот простор и ќе ви се отвори интерфејсот.

Овде можете едноставно да отидете во делот за сертификација и да го добиете веднаш во дигитална форма. Ова ќе биде во ваше име со сите лични, како и детали за вакцината. Можете лесно да го покажете кога и каде и да се побара.

Заклучок

Овде ви го дадовме водичот за преземање сертификат Aarogya Setu. Можете да ги извршите овие чекори во низа и да добиете мека форма, која може лесно да се печати. Ако имате какви било прашања, само коментирајте подолу и ние ќе ве контактираме најрано.

Оставете коментар