Трендот на зелениот екран со вештачка интелигенција Објасни TikTok, како да го користите?

Уште еден тренд го привлече вниманието на многу корисници и се чини дека сите зујат за тоа. Зборуваме за AI Green Screen Trend TikTok кој станува вирален на оваа платформа за споделување видео и изгледа како сите да уживаат во користењето на овој филтер.

TikTok е платформа каде што различни трендови станаа вирални неодамна Зомби во Кина Тренд на TikTok некои луѓе ги загрижи и исплаши. Исто така, Тест за возраста на слухот, Предизвик за воспитување, и многу други имаат собрано милиони прегледи.  

Ова е еден од оние трендови каде што луѓето користат филтер за слики наречен „AI Green Screen“ за да креираат разни видови клипови. TikTok е апликација која ви овозможува да објавувате кратки видеа затоа креаторите на содржина главно ги објавуваат своите реакции во врска со филтерот.

Што е вештачка интелигенција на зелениот екран Тренд TikTok

Филтерот за вештачка интелигенција TikTok познат како Зелен екран ги натера сите да се заљубат во него и е еден од врвните трендови на оваа глобално користена платформа за споделување видео. Овде ќе ги научите сите детали за филтерот заедно со постапката за негово користење на TikTok.

Употребата на вештачката интелигенција се зголемува од ден на ден и луѓето уживаат во функциите што ги нуди. Овој филтер обезбедува можност за создавање уметнички дела од текстуална порака и многу корисници се опседнати со тоа.

@beluga113

брб Плачам п.н.е. ова изгледа премногу совршено 😭 # fyp #воздушен екран # двојни цели #бф #фипвирусно #AI

♬ оригинален звук – There I Ruined It

Трендот веќе доби повеќе од 7 милиони прегледи на оваа платформа и продолжува со својот напредок бидејќи повеќе корисници се вклучуваат. Запомнете, Dall-e-mini алатката за вештачка интелигенција која прави уметнички дела од корисникот бара овој филтер дава слични карактеристики.

Главно, корисниците го користат преплетот за да видат какво уметничко дело може да создаде филтерот користејќи ги нивните имиња како известување и правејќи видеа што ги снимаат нивните реакции на уметнички дела. Ќе бидете сведоци на добар број клипови под хаштаговите #AIGreenScreen и #AIGreenScreenFilter на платформата.

Како да користите филтер за зелен екран со вештачка интелигенција

Слика од екранот на Трендот на зелениот екран со вештачка интелигенција TikTok

Ако сте дел од овој AI Green Screen Trend TikTok и објавувате ваши видеа, тогаш овде ќе ви кажеме како да го користите овој конкретен филтер. Само следете ги упатствата дадени подолу и извршете ги за да креирате TikToks користејќи го овој филтер.

  1. Прво, стартувајте ја апликацијата TikTok на вашиот уред
  2. Сега одете на опцијата за додавање филтер и изберете го филтерот
  3. Откако ќе се стартува, напишете го вашето име и технологијата за вештачка интелигенција за да креирате оригинална слика користејќи го вашето име како упатство.
  4. Снимете и објавете го клипот за да го споделите со вашите пријатели

Ова е како можете да го користите овој филтер за да креирате уметнички дела и да се придвижите на овој тренд со ваши клипови. Резултатот од филтерот понекогаш не се совпаѓа со очекувањата, па ако се случи таа ситуација, тогаш повторно креирајте го. Поголемиот дел од луѓето кои го користат имаат позитивен одговор во однос на филтерот.

Можеби ќе ве интересира да читате Како да се користи Dall E Mini

Последни мисли

Како и секогаш, трендот на TikTok е во центарот на вниманието поради неговата уникатност овој пат. Трендот на зелениот екран со вештачка интелигенција, TikTok, го пренасочи вниманието, затоа ги претставивме сите добри точки во врска со трендот. Тоа е сè за оваа објава, се надеваме дека ќе уживате во читањето за сега се откажуваме.

Оставете коментар