Приемна картичка AIBE 2023 година, врска за преземање, датум и шема на испит, фини поени

Според најновите вести, Адвокатскиот совет на Индија (BCI) е подготвен да ја објави AIBE Admit Card 2023 денес, 30 јануари 2023 година преку својата официјална веб-страница. Сите апликанти кои ја завршиле регистрацијата во дадениот прозорец ќе можат да пристапат до нив користејќи ги нивните ингеренции за најава.

Испитот AIBE XVII (17) 2023 година ќе го спроведе BCI на 5 февруари 2023 година според официјалниот распоред. Истиот ќе се одвива во бројни пропишани испитни центри ширум државата и кандидатите ќе треба да го понесат салскиот билет до доделениот тест центар на денот на испитот за да можат да се појават на полагањето.

Адвокатскиот испит во Индија (AIBE) е испит на национално ниво што се одржува за проверка на подобноста на адвокатите. Секоја година огромен број на кадри од оваа област се регистрираат и се појавуваат на писмениот испит.

Приемна картичка на BCI AIBE 2023 година

Врската за преземање на AIBE Admit Card 2023 ќе се активира денес на официјалната веб-страница на BCI. Сè што треба да направите е да отидете на веб-порталот и да пристапите до врската со обезбедување на деталите за најавување. За да ви ја олесниме задачата, ќе ја обезбедиме врската за преземање и постапката за преземање на билетот за сала од порталот.

На испитот AIBE XVII 2023 година, на кандидатот ќе му бидат поставени 100 прашања кои припаѓаат на различни правни теми. Сите прашања ќе бидат MCQ и точниот одговор ќе ви даде 1 оценка. Вкупните оценки ќе бидат 100 и нема негативна оценка за погрешни одговори.

Дипломирани правници во Индија се обврзани да го полагаат испитот AIBE за да практикуваат право. Успешниот кандидат, или оној кој ќе постигне минимум 40% во AIBE, ќе добие сертификат за пракса (COP) од Адвокатскиот совет на Индија (BCI), кој им овозможува да практикуваат право во Индија.

Ќе ви биде дозволено да учествувате на испитот само ако го имате билетот за сала во печатена копија заедно со доказ за лична карта. Организациониот одбор ќе ги проверува билетите за сала на влезот од испитната сала, па на оние што ги немаат нема да им биде дозволен влез.

Адвокатскиот совет Индија AIBE 17 Испит и картичка за прием

Спроводно тело      Адвокатскиот совет на Индија
Име на испит    Адвокатски испит во цела Индија (AIBE)
Тип на испит    Тест за подобност
Режим на испит    Офлајн (писмен испит)
AIBE XVII (17) Испит Датум     5th февруари 2023
Локација     Цела Индија
цел     Проверете ја подобноста на дипломираните правници
Датум на издавање на картичката за прием на AIBE     30 јануари 2023
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница           barcouncilofindia.org
allindiabarexamination.com

Како да преземете AIBE Admit Card 2023

Како да преземете AIBE Admit Card 2023

Овде ќе го научите начинот на преземање на сертификатот за прием од веб-страницата. Само следете ги инструкциите дадени во чекорите за да го добиете билетот за салата во PDF форма.

Чекор 1

За да започнете, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на BCI.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новоиздадените известувања и пронајдете ја врската AIBE XVII (17) за приемна картичка.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број и датум на раѓање (DOB).

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на уредот на екранот.

Чекор 6

На крајот, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе ве интересира и да го проверите следново:

UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 година

MICAT 2 Приемна картичка 2023 година

Завршни зборови

Приемната картичка AIBE 2023 наскоро ќе биде поставена на врската на веб-страницата спомената погоре. Следењето на постапката наведена погоре ќе ви овозможи да го набавите вашиот билет за сала откако ќе биде официјално пуштен во продажба. Ова го завршува овој пост. Ако имате други прашања во врска со овој тест за подобност, ве молиме користете го полето за коментари.

Оставете коментар