AIIMS NORCET Прифатна картичка 2022 година Линк за преземање, клучни датуми, фини поени

Индискиот институт за медицински науки (AIMS) сега ја објави картичката за прием AIIMS NORCET 2022 преку својата официјална веб-страница. Оние кои успешно ги завршиле регистрациите сега можат да ги преземат своите картички од веб-страницата користејќи ги ингеренциите за најавување.

AIMS неодамна го заврши процесот на поднесување апликации за Заеднички тест за подобност за вработување на медицински сестри (NORCET) 2022 година. Огромен број учесници поврзани со оваа област поднесоа апликации за да се појават на претстојниот тест.

Аспирантите чекаа да бидат пуштени влезниците за сала откако институтот го објави распоредот на полагањето. Сега апликантите можат да ги преземат своите билети онлајн пред денот на испитот бидејќи тие се пуштени денес, 3 септември 2022 година.

Приемна картичка AIIMS NORCET 2022 година

Приемната картичка AIIMS 2022 за испитот NORCET сега е излезена и достапна на веб-порталот на институтот. Во овој пост, ќе ги научите сите важни детали поврзани со овој испит за вработување и постапката за преземање на вашите картички од веб-страницата.

Институтот неодамна објави различни работни места за позицијата Службеник за медицински сестри Група „Б“ под AIIMS Њу Делхи и други институти низ Индија. Веќе го заврши финалниот процес на регистрација на AIIMS за овие работни места на 27 август 2022 година.

Испитувањето ќе се одржи на 11 септември 2022 година во бројни тест центри низ земјата. Организациското тело исто така им наложи на кандидатите да ги симнат билетите за сала навреме пред денот на испитот и да ги носат во тврда форма до доделениот тест центар.

Затоа, веќе ги има издадено картичките за секој да може да ги набави навреме и да ги носи своите картички со себе на денот на испитот. Имајте предвид дека оние кои нема да го земат билетот за сала до центарот нема да смеат да учествуваат на тестот.

Клучни моменти на приемната картичка на AIIMS NORCET испит 2022 година

Спроводно тело            Индискиот институт за медицински науки
Име на испит             Заеднички тест за подобност за вработување службеник за медицински сестри 2022 година
Режим на испит           Надвор од мрежа
Тип на испит              Тест за регрутирање
Датум на испит AIIMS NORCET 2022 година      Септември 11, 2022
Локација  Низ цела Индија
Име на објавата        Службеник за медицински сестри
Одделение                  II
Вкупно објави         Многу
Датум на издавање на картичката за прием на AIIMS   Септември 3, 2022
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница на AIIMS        aiimsexams.ac.in

Детали се достапни на картичката за прием AIIMS NORCET 2022

Билетот за сала се состои од различни клучни детали во врска со испитот и одреден кандидат. Затоа е неопходно да го преземете и да го однесете со себе во доделениот центар за тестирање. Следниве детали се достапни на картичката.

  • Име на кандидатот
  • Дата на раѓање
  • Регистарски број
  • Следен број
  • Фотографија
  • Време и датум на испит
  • Баркод и информации за испитниот центар
  • Адреса на испитниот центар
  • Време на известување
  • Важни упатства поврзани со денот на испитот

Како да ја преземете картичката за прием AIIMS NORCET 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием AIIMS NORCET 2022 година

Ако веќе не сте ги набавиле картичките и не знаете како да ги преземете, тогаш следете ги чекор по чекор дадени подолу и извршете ги упатствата за да ја добиете картичката за прием во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на институтот. Кликнете/допрете на оваа врска AIIMS за да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете до најновиот дел за известување и пронајдете ја врската до картичката за прием на NORCET.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска и продолжете.

Чекор 4

Сега на оваа страница, внесете ги потребните акредитиви, како што се идентификацијата на кандидатот, лозинката и кодот за captcha достапни во полето.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се и билетот за салата ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го користите на денот на испитот.

Можеби сакате да проверите Билет за сала на високиот суд на ТС 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе биде објавен билетот за сала AIIMS NORCET 2022?

Истиот е издаден денес на 3 септември 2022 година и е достапен на веб-страницата на институтот.

Кој е официјалниот датум на испитот NORCET?

Ќе се одржи на 11 септември 2022 година.

Последни мисли

Па, картичката за прием AIIMS NORCET 2022 е веќе достапна на врската на веб-локацијата спомената погоре, затоа продолжете и преземете ја вашата картичка од таму користејќи ја постапката што ја разгледавме. Тоа е сè за оваа објава ако имате какви било сомнежи и прашања, споделете ги во делот за коментари.

Оставете коментар