Одговори на квизот за загатката на Амазон Пи, како да се игра - освои 31415 рубли

Дали сте заинтересирани да ги најдете одговорите на квизот за загатката на Амазон Пи? Да, тогаш дојдовте на вистинското место бидејќи ние сме тука со одговорите на овој квиз на Амазон. Победникот на овој натпревар ќе добие парична награда од 31415 ₹ Платен биланс.

Amazon е светски позната мултинационална технолошка компанија специјализирана за е-трговија, cloud computing, стриминг видеа и вештачка интелигенција. Има и бројни натпревари кои нудат различни видови награди.

Што е квиз за загатката за денот на Амазон Пи

Квизот Amazon Pi Day Riddle е еден од најновите натпревари за корисниците на апликациите на Амазон во Индија. Натпреварот се состои од 5 прашања и на сите треба да одговорите точно за да бидете дел од среќното извлекување кое ќе ги одлучи победниците. Победниците можат да освојат салдо од 31415 ₹ Amazon Pay со учество во овој квиз натпревар. Учесникот мора да ги испроба сите прашања и потребно е да даде точни одговори на секое прашање бидејќи еден погрешен одговор ќе ве елиминира од натпреварот. Натпреварот е достапен во потсекцијата „Нови игри оваа недела“ на Funzone.

Клучни моменти на натпреварот за квиз за загатки на Амазон Пи

Име на натпреварот                                       Квиз за загатката Пи Ден
Натпреварот е достапен на           Апликација Амазон
Спроведено од             Funzone
Добитничка награда           ₹ 31415
Вкупно победници         1
Вкупно прашања       5
Временски период на натпреварот           Од 7 март 2023 до 20 март 2023 година
Најава за победник          20th март 2023

Квизот за загатката на Амазон Пи Ден Одговори со прашања

Прашање 1: Што сакаат да јадат наставниците по математика?

Одговор: Пи(д)

Прашање 2: Рам има 5 сина. Секој од неговите синови има сестра. Ако е така, колку деца има г-дин Рам?

Одговор: 6

Прашање 3: Тој е непарен број, но ако му одземете азбука, тој станува парен. Кој е тој?

Одговор: Седум

Прашање 4: Што постојано се зголемува, а што не се намалува?

Одговор: Години

Прашање 5: Јас сум трицифрен број. Мојата втора цифра е четири пати поголема од третата цифра. Мојата прва цифра е три помала од втората цифра. Кој сум јас?

Одговор: 141

Како да играте квиз за загатката за денот на Амазон Пи

Како да играте квиз за загатката за денот на Амазон Пи

Следниве чекори ќе ве научат како да ја играте играта користејќи ја апликацијата Amazon.

Чекор 1

Со преземање на апликацијата Amazon од продавницата за игри на вашиот уред, можете да започнете да ја користите. Достапно е на Google play store, како и на iOS play store.

Чекор 2

Стартувајте ја апликацијата на уредот и најавете се со активна сметка откако ќе ја инсталирате.

Чекор 3

Сега можете да се најавите со ингеренциите што сте ги поставиле за време на процесот на пријавување.

Чекор 4

Можете да пребарувате за FunZone овде со тоа што ќе го внесете во лентата за пребарување и ќе допрете Enter.

Чекор 5

На оваа страница ќе има многу врски до различни квизови. Пронајдете го банерот за натпреварот за квиз на Пи Ден загатката и допрете го.

Чекор 6

Последно, но не и најмалку важно, ќе видите прашања со повеќекратен избор на вашиот екран, затоа погрижете се да ги означите точните и да ги доставите одговорите.

Квиз за загатката Пи Ден Објава за победник на Амазон

Добитниците ќе бидат одредени по среќното извлекување, кое ќе се одржи по завршувањето на натпреварот на 20 март 2023 година. Во делот FunZone е достапен дел за среќни извлекувања во кои учесниците можат да го видат резултатот. Учесниците ќе бидат известени и преку СМС порака или е-пошта на нивниот регистриран број.

Можеби исто така сакате да го проверите потврденото Одговори на квизот на Amazon Xiaomi 13 Pro

Завршни зборови

Па, ние обезбедивме потврдени одговори на квизот за загатката на Амазон Пи и можете да влезете за да освоите 31415 ₹ со поднесување на истите. Целосниот пост ги содржи и сите важни детали, затоа погрижете се да го прочитате сето тоа внимателно. Ова е се што имаме за овој. Ако имате други прашања, слободно коментирајте подолу.  

Оставете коментар