Амазон, навистина тешки одговори за мобилен квиз, како да се игра - победи 10000

Ако барате потврдени одговори на Амазон, навистина тешки мобилни квизови, тогаш сте ја посетиле точната страница за да ги дознаете одговорите, а исто така и сите детали за квизот. Тоа е уште еден нов квиз натпревар за корисниците на апликациите на Амазон кој може да им заработи парична награда од 10000 РС.

Натпреварот е веќе во живо во делот Funzone и можете да бидете дел од него со играње на квизот. Се што треба да направите е да ја отворите врската за квизот и точно да одговорите на сите прашања за да имате шанса да ја добиете добитната награда.

Амазон Индија редовно нуди различни видови на натпревари за ангажирање корисници со помош на многу компании чии производи ги наоѓате на оваа платформа. Тоа е маркетинг стратегија што ја користат многу компании за да ги промовираат своите нови производи.

Што е Амазон, навистина тежок мобилен квиз

Ова е еден од најновите квизови за индијанските корисници на Амазон да играат и да освојуваат награди. Квизот има за цел да го тестира вашето знаење за најновата технологија за паметни телефони и да го промовира делот Mobile Insider на платформата. Достапен е и во делот FunZone каде што гледате многу други натпревари во живо за учество. Навистина тешкиот мобилен квиз содржи 5 прашања поврзани со најновите технологии и мора да одговорите точно за да бидете дел од среќното извлекување.

Главните моменти на Amazon, навистина тешкиот мобилен квиз

Спроведено од                   Апликација Амазон
Достапно на                      Funzone
Име на натпреварот                  Навистина тежок мобилен квиз
Награда за победа на натпреварот      ₹ 10000
Вкупно победници           10
Времетраење на натпреварот        6 март 2023 година до 5 април 2023 година
Хаштагот#5GStoreonAmazon
Најава за победник     5th Април 2023

Амазон, навистина тешкиот мобилен квиз одговара со прашања

Прашање 1: Брзината на преземање 5G може да биде до _____

Одговор: 1 GBPS

Прашање 2: Што значи 5G во 5G технологијата?

Одговор: 5-та генерација безжичен

Прашање 3: Како е името на продавницата на Amazon 5G?

Одговор: Продавница за 5th Gear

Прашање 4: Кои понуди можете да ги искористите додека купувате 5G телефон од продавницата Amazon 5G?

Одговор: Сите горенаведени

Прашање 5: Дали е достапна 5G во Индија?

Одговор: Да

Како да се игра Amazon на навистина тежок мобилен квиз

Како да се игра Amazon на навистина тежок мобилен квиз

Следниве инструкции ќе ве научат да го играте квизот и да ги испраќате одговорите.

Чекор 1

Прво, инсталирајте ја апликацијата Амазон така што ќе ја преземете од продавницата за игри на вашиот уред. Достапно е на Google play store, како и на iOS play store.

Чекор 2

Откако ќе го инсталирате, стартувајте го на уредот и Регистрирајте се користејќи активна сметка.

Чекор 3

Сега најавете се користејќи ги акредитивите што сте ги поставиле за време на процесот на пријавување.

Чекор 4

Овде внесете FunZone во лентата за пребарување и притиснете го копчето за внесување.

Чекор 5

На оваа страница, ќе има многу линкови до различни квизови, пронајдете го банерот за натпреварувачки квиз за мобилни телефони и допрете го.

Чекор 6

Конечно, на вашиот екран ќе има прашања со повеќе избор, па означете го точното и поднесете ги решенијата за да бидете дел од извлекувањето.

Изјава за победник на навистина тешки мобилни квизови

Во согласност со условите на натпреварот, победниците ќе бидат објавени преку среќни извлекувања на 5 април 2023 година, а оние кои ќе победат ќе бидат контактирани преку нивната регистрирана е-пошта или мобилен број. Можете исто така да ги проверите резултатите на Amazon.in, бидејќи и таму ќе биде објавена листата на победници.

Можеби ќе ве интересира да проверите Одговори на квизот за загатката на Амазон Пи

Заклучок

Како дел од нашата посветеност, ви ги доставивме потврдените одговори на Амазон, навистина тешки мобилни квизови за да можете да учествувате за да освоите салдо од 10000 ₹ Амазон за плаќање со победа на натпреварот. Еве што имам да кажам за денес, но ако имате други размислувања, ве молиме оставете ги во коментар.

Оставете коментар