ANTHE Резултат 2022 Преземи класа 7 до 12 – линк, датум, корисни детали

Пријавено е дека Институтот Аакаш го објавил Резултатот ANTHE 2022 за часовите од 7-ми до 12-ти преку својата веб-страница на 27 ноември и 29 ноември 2022 година. Оние кои го положиле овој испит за стипендија сега можат да ги потврдат своите резултати со посета на веб-страницата.

Националниот испит за лов на таленти Аакаш (ANTHE) 2022 година беше спроведен од 05 ноември до 13 ноември 2022 година за часовите 7-ми, 8-ми, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти. На ова испитување учествуваа огромен број студенти од целата земја.

Студентите можат да добијат до 100% стипендија и парични награди преку Националниот испит за лов на таленти во Аакаш (ANTHE), национален испит за стипендија што им помага да ги направат првите чекори кон нивната цел да бидат доктор или инженер.

ANTHE Резултат 2022 година

Резултатот од испитот Aakash ANTHE 2022 го објавува Институтот Акаш и е достапен на официјалната веб-страница. За да ви помогнеме да го добиете вашиот исход од испитот од веб-страницата, ќе ја обезбедиме врската за преземање и ќе разговараме за постапката за пристап до резултатот од веб-порталот.

Испитот ANTHE 2022 беше спроведен во офлајн и онлајн режими во стотици тест центри низ целата земја. Во пресрет на завршувањето на испитот, студентите со нетрпение ги очекуваа резултатите, кои одборот ги објави на 27 ноември 2022 година.

Покрај објавувањето на резултатите на официјалната веб-страница за сите часови, резултатите од Aakash ANTHE ќе бидат дистрибуирани преку е-пошта и СМС до учениците. До информациите може да се пристапи и преку броеви на мобилни телефони и е-пошта регистрирани кај нив.

Кандидатите кои ќе го положат испитот и ќе ги исполнат критериумите за заслуги ќе можат да аплицираат за повеќе форми на стипендии. Покрај добивањето парични награди, студентите можат да се стекнат и со 100% стипендии, во кои сите трошоци ќе бидат покриени од институтот.  

Клучни моменти на резултатот од Национален испит за лов на таленти Аакаш 2022 година

Спроводно тело        Институтот Аакаш
Име на испит                 Национален испит за лов на таленти Аакаш
Ниво на испит                   Национално ниво
Режим на испит      Онлајн и офлајн
Тип на испит         Испитување на стипендија
Датум на испит за стипендија ANTHE        Од 5 ноември до 13 ноември 2022 година
Вклучени часови         7-ми, 8-ми, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти
Локација         Низ цела Индија
ANTHE Датум на резултат              27 ноември и 29 ноември 2022 година
Режим на ослободување        онлајн
Врска за официјална веб-страница             anthedashboard-prod.aakash.ac.in
anthe.aakash.ac.in  

Детали спомнати на резултатот ANTHE 2022 година

Резултатот е достапен во форма на оценка на официјалната веб-страница и ги содржи следните детали за одреден студент и испит.

 • Име на кандидат
 • Име на таткото на кандидатот
 • Име на мајката на кандидатот
 • Личен број на кандидатот
 • Упис бр
 • Колеџ/институција
 • Број на код
 • Добиени оценки (во теорија)
 • Добиени оценки (внатрешна / практична)
 • Ознаки добиени во (Viva Voce)
 • Вкупно оценки
 • Вкупно претходна година
 • ВКУПНО
 • Резултат (поделба)
 • Напомена

Како да го проверите резултатот ANTHE 2022 година

Како да го проверите резултатот ANTHE 2022 година

Следната постапка чекор-по-чекор ќе ви биде корисна при проверка и преземање на картата за резултати од веб-локацијата. Едноставно следете ги инструкциите дадени во чекорите за да го преземете документот ANTHE Result PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на Институтот Аакаш.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница, овде одете во делот за најнови објави и пронајдете ја врската со резултатите ANTHE.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви за најавување, како што се Roll Number и Date of Birth (DOB).

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Пријавете се и картичката за резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе ве интересира да проверите Список за заслуги на АНМ во Раџастан

Најчесто поставувани прашања

Што е ANTHE испит?

ANTHE е тест за стипендија на национално ниво организиран од Институтот Аакаш. Мисијата е да обезбеди финансиска поддршка за заслужните студенти и да им помогне да ја постигнат својата цел да станат доктори или инженери.

Кој е Официјалниот датум на ANTHE 2022 за објавување на резултатот?

Резултатот е објавен на 27 ноември за часовите 10, 11 и 12 и за 7, 8 и 9, датумот е 29 ноември 2022 година.

Конечната пресуда

На веб-порталот на институтот веќе е активирана врската за преземање ANTHE Result 2022. Само треба да ја разгледате веб-страницата и да го извршите горенаведениот процес за да го добиете вашиот резултат. Тоа е сè за оваа објава, споделете ги вашите ставови и прашања во врска со тоа во полето за коментари.

Оставете коментар