Билет за AP Police Constable Hall 2023 Преземи PDF, датум на испит, фини поени

Според најновите случувања, Одборот за регрутирање на полицијата на државно ниво на Андра Прадеш (APSLPRB) е подготвен да го објави билетот за сала за полициски констабл на АП денес, 9-ти јануари 2023 година. Уверението за прием ќе биде достапен на веб-порталот на одборот денес и кандидатите можат да пристапат до него користејќи ги нивните акредитиви за најавување.

SLPRB објави известување за вработување на полицаец пред неколку месеци во кое им наложи на заинтересираните кандидати да поднесат апликации преку Интернет. Масовен број кандидати од цела држава се пријавија и ја чекаат првата фаза од селекциониот писмен испит.

Државниот одбор за вработување веќе го издаде распоредот за испити и тој ќе се одржи на 22 јануари 2023 година во многу тест центри низ целата држава. Кандидатот мора да го преземе билетот за сала за полицаец SLPRB и да земе отпечаток за да го пренесе до доделениот центар за тестирање.

Билет за сала на полициски констабл на АП 2023 година

Врската за преземање на картичката за прием на AP 2023 ќе биде поставена денес на веб-страницата на APSLPRB. Можете да ја проверите врската во оваа објава заедно со сите други значајни детали. Врската ќе биде достапна преку ингеренциите за најава, како што се ИД за најава и лозинка.

Вкупниот број на слободни работни места во оваа програма за вработување е 6100 полициски полицајци и 411 потинспектори. Неколку фази го сочинуваат процесот на селекција. По овој прелиминарен испит, одборот ќе спроведе физички стандарден тест (PST) и Тест за физичка ефикасност (ПЕТ).

Во трудот ќе бидат вклучени вкупно 200 прашања со повеќекратен избор. За испитот ќе се користат различни јазици, вклучувајќи телугу, англиски и неколку други локални јазици. За прегледот ќе биде предвиден рок од три часа.

За секој точен одговор кандидатот добива 1 оценка, а за секој погрешен одговор нема негативна оцена. Многу е важно секој кандидат да запомни дека не може да се појави на прелиминарниот испит доколку со себе не понесе печатен примерок од билетот за сала.

Клучни моменти на приемната картичка на APSLPRB Constable Exam 2023

Спроводно тело      Одбор за вработување на полиција на државно ниво на Андра Прадеш
Тип на испит       Тест за регрутирање
Режим на испит    Офлајн (писмен испит)
APSLPRB Констабил Датум на испит           Констабл: 22 јануари 2023 година
Подинспектор: 19 февруари 2023 година
Работа локација      Андра Прадеш
Име на објави       Подинспектор, полицаец
Вкупно слободни работни места        6511
Датум на издавање на билети во полициската сала на АП      9th Јануари 2023
Режим на ослободување     онлајн
Врска за официјална веб-страница        slprb.ap.gov.in

Како да преземете билет за AP Police Constable Hall 2023

Како да преземете билет за AP Police Constable Hall 2023

Проверката и преземањето на картичката за прием може да се направи само на веб-страницата на APSLPRB. Ако ги следите упатствата дадени во чекорите, ќе можете да добиете PDF верзија на билетот.

Чекор 1

Пред сè, апликантите мора да ја посетат официјалната веб-страница на Одбор за вработување на полиција на државно ниво на Андра Прадеш.

Чекор 2

На почетната страница на одборот за регрутирање, проверете ги Најновите објави и пронајдете ја врската AP Constable Hall Ticket Download 2023.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Ќе бидете упатени до страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренции како што се ИД за најава и лозинка.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

За да го надополните, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа испечатете го за да можете да ја однесете картичката до испитниот центар на закажаниот датум.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Прифатна картичка на воздухопловните сили Agniveer

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе излезе AP Police Constable Admit Card 2023?

Ќе биде објавен денеска на 9 јануари 2023 година преку веб-страницата на одборот за вработување.

Кој е датумот на испитот на AP Police SI 2023 година?

Официјалниот датум на прелиминарниот испит на AP SI е 19 февруари 2023 година.

Кој е датумот на испитот за полициска полиција АП 2023 година?

Официјалниот датум на испитот на AP Constable е 22 јануари 2023 година.

Завршни зборови

Билетот за AP Police Constable Hall Ticket 2023 ќе биде достапен на веб-страницата на одборот денес, а кандидатите може да го добијат следејќи ги чекорите споменати погоре. Тоа е сè за овој, ако имате други прашања, кажете ни во коментарите.

Оставете коментар