Билет за сала AP TET за 2024 година Врска за преземање, чекори за преземање, корисни ажурирања

Според најновите ажурирања, Одделот за училишно образование, Андра Прадеш го објави толку очекуваниот билет за сала АП ТЕТ 2024 година на 23 февруари 2024 година. aptet.apcfss.in за да ги преземете нивните сертификати за прием.

Голем број аспиранти ги завршија уписите за претстојниот труд 2024 и труд 1 АП ТЕТ 2. Испитувањето е предвидено да се одржи од 27 февруари до 9 март 2024 година. Од објавувањето на датумите за испити, кандидатите чекаат на ослободување на билети за сала кои се објавени на веб-страницата.

На веб-порталот на одделот за образование сега е активна врска за проверка и преземање на билетот за сала онлајн. На сите кандидати им се препорачува навреме да ги видат билетите за сала и да ги разгледаат деталите пред почетокот на испитот.

Датум и важни детали за билет за сала AP TET 2024 година

Одделот за училишно образование АП ја издаде врската за преземање билети за сала AP TET на официјалната веб-страница aptet.apcfss.in денес. Кандидатите треба да ја посетат веб-страницата и да ја користат врската за пристап до билетите за испитната сала. Овде ќе ги добиете сите важни информации и директна врска. Плус, ќе научите како да ја преземете картичката за прием на AP TET од веб-страницата.

Според официјалното известување, AP TET испитот 2024 година ќе се спроведе од 27 февруари до 9 март во бројни тест центри низ целата држава. Полагањето ќе се одржува во две смени прво од 9:30 до 12 часот, а втората од 2:30 до 5 часот.

Според деталите споменати во известувањето, привремениот клуч за одговор AP TET 2024 ќе биде објавен на 10 март. Кандидатите можат да поднесат приговори до 11 март. Конечната верзија на клучот за одговор ќе биде објавена на 13 март, а резултатите од AP TET 2024 година ќе биде прогласен на 14 март.

APTET испит е испит на државно ниво што се одржува еднаш годишно за кандидатите да одлучат кој има право да предава во државните основни и високи основни училишта. Тестот се состои од два труда, труд 1 и труд 2, и двата се состојат од 150 прашања. Трудот 1 е за аспирантите кои аплицираат за предавање од I до V. Трудот 2 е за оние кои имаат за цел да предаваат од VI до VIII класи.

Преглед на билети за сала во Андра Прадеш (APTET) за 2024 година

Спроводно тело                            Одделот за училишно образование, Андра Прадеш
Тип на испит          Тест за регрутирање
Режим на испит                       Писмен испит (офлајн)
Датуми за испити на APTET           27 февруари до 9 март
Име на објавата         Наставници (основно и горно основно)
Вкупно слободни работни места               Многу
Локација              Државата Андра Прадеш
Датум на издавање на билет за сала AP TET 2024 година                23 Февруари 2024
Режим на ослободување                  онлајн
Врска за официјална веб-страница                      aptet.apcfss.in

Како да преземете билет за сала AP TET 2024 преку Интернет

Како да преземете билет за сала AP TET 2024 година

Еве ги чекорите кои ќе ви помогнат да го добиете билетот за сала од веб-страницата.

Чекор 1

За почеток, посетете ја официјалната веб-страница на Одделот за училишно образование на aptet.apcfss.in.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница на таблата, проверете ги Најновите ажурирања достапни на страницата.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете ја врската AP TET Hall Ticket 2024.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се ИД на кандидатот, Датум на раѓање (DOB) и код за верификација.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за прием ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

За да завршите, кликнете на копчето за преземање и зачувајте ја PDF картичката со резултати на вашиот уред. Земете отпечаток за идна референца.

Запомнете, сите кандидати мора да ги преземат своите билети за сала пред денот на испитот и да донесат печатен примерок во доделениот испитен центар. Без влезницата за сала, на кандидатите нема да им биде дозволено да го полагаат тестот.

Можеби ќе ве интересира да проверите Прифатна картичка RPSC SO 2024 година

Заклучок

Врската за преземање на AP TET Hall Ticket 2024 сега е достапна на официјалната веб-страница на одделот. Сите апликанти можат да го посетат веб-порталот за да ги проверат и преземаат своите картички за прием користејќи ја оваа врска. Врската ќе остане активна до денот на испитот, затоа побрзајте да ја набавите.

Оставете коментар