Тест за таленти на BCST Ramanujan 2022 година Линк и метод за преземање картичка за прием, фини поени

Советот за наука и технологија во Бихар (BCST) денеска ја објави картичката за прием на таленти BCST Ramanujan 2022 преку својата официјална веб-страница. Студентите кои се пријавија за овој тест за пребарување таленти сега можат да ги преземат своите билети за сала со тоа што ќе се упатат на веб-страницата.

Тестот за пребарување на таленти по математика во Шри Рамануџан (SRTSM) ќе се спроведе за ученици од 6-то одделение до 12-то одделение. Како што се очекуваше, многу ученици од многу училишта низ Бихар завршија регистрации за овој тест кој ќе биде организиран во режим на облак.

Распоредот за испити е веќе објавен од одделот, а истиот ќе се одржи во неколку придружни училишта низ државата на 10-ти и 11-ти декември 2022 година.

Прифатна картичка BCST Ramanujan за таленти 2022 година

Според најновите ажурирања, врската за преземање картичка за прием на картичката Рамануџан Тест за таленти 2022 работи бидејќи Советот ја активираше денес. За да ви ја олесниме работата, ние сме тука со директната врска за преземање и ќе ви објасниме како можете да ја преземете вашата картичка од веб-страницата.

Како и секогаш, билетот за сала е издаден неколку дена пред денот на испитот за секој кандидат да има доволно време да го преземе и да го испечати. Прикажувањето на картичката за прием во печатена форма (печатена копија) на испитувачот е задолжително за да се обезбеди вашето учество на испитот.

Нема да има влез во испитната сала за кандидати без влезни карти од СРТСМ на денот на испитот. Билетот за сала ги содржи сите информации кои се релевантни за овој конкретен тест и за одреден кандидат. Затоа е неопходно да се носи до назначениот центар за тестирање.

Наставната програма и шемата на тестот се веќе објавени на веб-страницата на BCST. Ја посетувате веб-локацијата за да ги проверите сите информации во врска со овој преглед и да пристапите до вашата картичка со внесување на вашите ингеренциите за најавување.

BCST SRTSTM Испит 2022 Клучни моменти

Спроводно тело       Советот за наука и технологија во Бихар (BCST)
Име на тест      Тест за пребарување таленти на Шри Рамануџан по математика
Тип на тест        Тест за таленти
Режим на тестирање       Режим базиран на облак
Тест за таленти Рамануџан 2022 Датум     10-ти и 11-ти декември 2022 година
предмет      Математика
Локација     Државата Бихар
Вклучени часови             Класа 6-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти
BSCT Рамануџански тест за таленти Датум на приемна картичка      9th декември 2022
Режим на ослободување       онлајн
Врска за официјална веб-страница           bcst.org.in       
bcst.org.in/download-admit-card/

Детали отпечатени на BCST Ramanujan Talent Test 2022 Прифатна картичка

Следниве детали и информации се достапни на одреден билет за сала на кандидатот.

  • Име на апликантот
  • Име на мајка и татко
  • Број на рол и број за регистрација
  • Фотографија на апликантот
  • Датум, време и смена на испитот
  • Име на предметот
  • Име на тест
  • Време на известување
  • Потпис на кандидат и советник за испит

Како да ја преземете картичката за прием на таленти BCST Ramanujan 2022

Како да ја преземете картичката за прием на таленти BCST Ramanujan 2022

Ако сакате лесно да ги преземете билетите за салата од веб-страницата, тогаш само следете ја чекор-по-чекор процедурата дадена подолу. Извршете ги упатствата дадени во чекорите за да ги добиете картичките во печатена форма.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на Советот за наука и технологија во Бихар. Кликнете/допрете на оваа врска BCST да отидете директно на соодветната страница.

Чекор 2

На оваа почетна страница, побарајте ја врската Рамануџан за прием на картичка за тест за пребарување таленти 2022 во најновите објави и кликнете/допрете на неа за да ја најдете.

Чекор 3

На оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви како што се е-пошта и датум на раѓање.

Чекор 4

Сега кликнете/допрете на копчето Најави се и документот за билет за сала ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

На крајот, притиснете ја опцијата за преземање за да ја зачувате на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Прифатна картичка за полициски констал во Обединетото Кралство

Завршни зборови

Прифатната картичка BCST Ramanujan Talent Test 2022 е веќе поставена на горенаведената врска. Можете едноставно да ги следите упатствата дадени во горната процедура за да ја добиете вашата картичка. Тоа е сè за оваа објава бидејќи засега се потпишуваме.

Оставете коментар