Датум на издавање на 12-та приемна картичка од Бихар одборот 2023 година, значајни детали за испитот

Според најновите случувања, Училишниот одбор за испити во Бихар (БСЕБ) е подготвен да ја објави 12-тата картичка за прием во Бихар 2023 година денес, 16 јануари 2023 година. Одборот ќе издаде билет за испитната сала преку својата официјална веб-страница и студентите ќе можат да пристапат тоа Шифра на училиште / факултет и датум на раѓање.

БСЕБ веќе го издаде распоредот за 12-тиот испит и истиот ќе се спроведува од 1-ви до 11-ти февруари 2023 година. Сите други детали поврзани со испитот, како што се времето на испитот, предметот и многу повеќе се отпечатени на картата за прием.

Годишниот Меѓународен испит ќе се одржи во сите поврзани училишта низ целата држава. Милиони студенти, вклучително и приватни и редовни, се подготвуваат за испитот и со големо исчекување чекаат да бидат објавени билетите за салата.

12-та приемна картичка на Бихар одбор 2023 година

Годишниот испит на BSEB Matric & Intermediate за академската сесија 2022-2023 година ќе се одржи во февруари 2023 година. Приемната картичка на Бихар одборот за 12-тиот клас ќе биде издадена денес преку веб-страницата. Можете да ја проверите директната врска за преземање и да ја научите постапката за нејзино стекнување од веб-страницата.

Според веста, над 12 милиони студенти се пријавиле за претстојниот испит. Тие мора да го носат билетот за сала до доделените испитни центри за да се уверат дека испитувачот им дозволува да учествуваат на испитот бидејќи е прогласен за задолжителен.

Освен добивањето на картичката за прием од веб-страницата, учениците можат да се упатат и во училиштата за да ги добијат своите уверенија за прием. Ако сте спремни да патувате до училиште, тогаш можете лесно да ја преземете картичката од веб-порталот и да земете отпечаток за да ја пренесете до пропишаниот центар за тестирање.

За да ги преземат билетите за сала за класа 12, училишните власти мора да ги внесат акредитивите за најавување специфични за училиштето во дадената врска со картичката за прием. За да ги проверите билетите за сала, можете да ја користите врската подолу откако ќе бидат достапни на веб-страницата на одборот.

Средно испитување во Бихар 2023 година Клучни моменти

Спроводно тело      Училишен испитен одбор во Бихар
Тип на испит        BSEB Intermediate (12-ти) годишен преглед 2023 година
Режим на испит     Надвор од мрежа
Бихар одбор 12-ти Испитни датуми       Од 1 февруари до 11 февруари 2023 година
Локација     Државата Бихар
Академска сесија        2022-2023
тек      Наука, трговија и уметност
Датум на издавање на 12-ти одбор на Бихар      Најверојатно ќе биде објавен денес, 16 јануари 2023 година
Режим на ослободување     онлајн
Официјална веб-страница                   inter23.biharboardonline.com
seniorsecondary.biharboardonline.com

Детали споменати на 12-та картичка за прием на одборот во Бихар

 • Училишен код
 • Име на училиштето
 • Име на студент
 • Име на татко
 • Мајчино име
 • Дата на раѓање
 • Ролна шифра
 • Регистарски број
 • Испитен центар
 • Име на субјектот
 • Следен број
 • Аадар број
 • Датум на испит
 • Време на известување

Како да ја преземете 12-тата картичка за прием во Бихар одборот 2023 година

Како да ја преземете 12-тата картичка за прием во Бихар

Следниот чекор-по-чекор процес ќе ви помогне да го преземете сертификатот за прием од веб-страницата.

Чекор 1

Пред сè, студентите мора да ја посетат официјалната веб-страница на Училишен испитен одбор во Бихар.

Чекор 2

На почетната страница на веб-страницата, поминете низ новообјавените известувања и пронајдете ја врската BSEB 12th Admit Card.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, кликнете/допрете на него за да се отвори врската.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните детали за најава, како што се Шифра на училиште / колеџ и датум на раѓање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Испрати што го гледате на екранот и картичката ќе се прикаже.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и направете отпечаток за да го користите во иднина.

Можеби ќе сакате да проверите Приемна картичка на FMGE 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Која е официјалната веб-страница за преземање на 12-тата картичка за прием на одборот Бихар 2023 година?

Врската на официјалната веб-страница за преземање на 12-тиот сертификат за прием е inter23.biharboardonline.com.

Кога ќе биде објавена 12-тата конечна приемна картичка од Бихар од 2023 година?

Картичката ќе биде пуштена во продажба на 16 јануари 2023 година.

Завршни зборови

Многу очекуваната 12-та карта за прием на Бихар одбор 2023 година ќе биде објавена денес според новите случувања во врска со испитувањето. Откако ќе се активира врската, извршете го процесот на преземање споменат погоре за да ја проверите и стекнете вашата картичка за прием.

Оставете коментар