Прифатна карта за 2023 година, Линк за преземање, датум на испит, корисни детали

Според најновите ажурирања, Комисијата за подредени служби на полицијата во Бихар (BPSSC) ја издаде картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023 на 1 декември 2023 година. Регистрираните кандидати сега можат да ги проверат и преземаат билетите за испитната сала со тоа што ќе се префрлат на веб-порталот користејќи го дадениот врска.

BPSSC го издаде известувањето за вработување за работни места во SI пред неколку месеци и покани апликации преку Интернет. Голем број апликанти се пријавиле на дадениот прозорец и сега се подготвуваат за претстојниот писмен тест кој ќе биде првата фаза од акцијата за регрутирање.

По објавувањето на билетите за испитната сала, BPSSC побара од апликантите да ги преземат своите сертификати од веб-страницата пред денот на испитот и да ги проверат деталите достапни на неа. Вкрстено проверете ги сите информации дадени на него и доколку се најде некоја грешка, контактирајте го пултот за помош.

Датум и најнови ажурирања на картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023 година

Па, врската за преземање на картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023 сега е достапна на официјалната веб-страница на bpssc.bih.nic.in. Сите апликанти можат да ја користат оваа врска за да ги преземат билетите за салата и до неа може да се пристапи со користење на ингеренциите за најавување. Овде, ќе ја обезбедиме врската со веб-страницата заедно со основните детали за тестот. Дополнително, ќе ве водиме низ процесот на преземање на картичката за прием од веб-страницата.

Прелиминарниот писмен испит за работното место полициски потинспектори (Адв. бр. 02/2023) е предвидено да се одржи на 17 декември 2023 година низ многу испитни центри во државата Бихар. Испитот за СИ на полицијата во Бихар ќе се спроведува во две смени од 10 до 12 часот и од 2:30 до 4:30 часот.

Кампањата за регрутирање има намера да окупира вкупно 1275 отвори за полициски потинспектори во рамките на Комисијата. Процесот на селекција за BPSSC Police Recruitment 2023 се состои од три фази кои ќе започнат со писмениот тест.

По писмениот преглед, апликантите кои ќе го положат испитот ќе бидат повикани на втората фаза Тест за физичка ефикасност (ПЕТ). Подоцна комисијата ќе организира фаза на проверка на документите и ќе изврши и лекарски преглед. Кандидатот треба успешно да ги исчисти сите фази за да го добие работното место во SI.

Преглед на картичката за прием на писмен испит за вработување во Бихар во SI 2023 година

Спроводно тело                 Комисија за подредени служби на полицијата во Бихар
Тип на испит          Тест за регрутирање
Режим на испит        Офлајн (писмен тест)
Датум на испит на полицијата во Бихар        17th декември 2023
Име на објавата        Подинспекторска полиција
Вкупно слободни работни места      1275
Работа локација        Било каде во државата Бихар
Процес на селекција           Писмен тест, тест за физичка ефикасност, верификација на документи и медицински тест
Датум на издавање на картичката за прием на полицијата во Бихар 2023 година          1st декември 2023
Режим на ослободување          онлајн
Официјална веб-страница         bpssc.bih.nic.in

Како да ја преземете картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023 година

Еве неколку чекори кои ќе ви помогнат при преземањето на билетот за салата од веб-страницата на комисијата.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Комисијата за подредени служби на полицијата во Бихар на bpssc.bih.nic.in.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги новоиздадените соопштенија и кликнете/допрете на врската Бихар Полициска СИ Приемна картичка 2023 година.

Чекор 3

Сега ќе бидете упатени до страницата за најавување, внесете ги потребните акредитиви кои вклучуваат ID за регистрација или мобилен број, датум на раѓање и код за Captcha.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 5

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате билетот за сала на вашиот уред, а потоа испечатете го за да го пренесете документот до доделениот испитен центар на денот на тестирањето.

Запомнете да учествувате во прегледот, задолжително понесете печатена копија од билетот за сала заедно со валиден доказ за идентификација. За да се осигура дека ниту еден кандидат не влегува во испитната сала без потребниот билет за сала, организацискиот одбор темелно ќе го потврди секој билет на влезот.

Вие исто така може да сакате да проверите Прифатна картичка за диригент на HRTC 2023 година

Заклучок

Со објавувањето на врската за преземање на картичката за прием на полицијата во Бихар SI 2023, можете да ја набавите со следење на горенаведените упатства од веб-порталот на комисијата. Клучно е да се напомене дека врската со картичката за прием ќе остане достапна до денот на испитот.

Оставете коментар