BPSC AAO Admit Card 2022 Датум на издавање, линк за преземање, практични детали

Комисијата за јавна служба во Бихар (BPSC) е подготвена да ја објави BPSC AAO Admit Card 2022 денес, 31 октомври 2022 година преку својата официјална веб-страница. Можете да го проверите и да го преземете користејќи ги ингеренциите за најавување штом ќе ги издаде комисијата.

На почетокот на овој месец, комисијата го објави распоредот за испити за помошник ревизор (AAO) преку веб-страницата. Оттогаш, кандидатите чекаат да бидат објавени картичките за прием и според најновите вести, картичките ќе бидат достапни денес.

Конкурентниот испит за местото ААО ќе се одржи на 5 ноември, 6 ноември и 7 ноември 2022 година според официјалниот распоред. Сите информации за писмениот испит и испитниот центар се наведени на влезниците за сала на кандидатите.

Прифатна картичка BPSC AAO 2022 година

Картичката за прием на Бихар ААО 2022 година ќе биде објавена во секое време денес на официјалниот веб-портал на BPSC. Ќе ги обезбедиме сите потребни детали и информации во врска со овој испит за вработување. Ќе се запознаете и со директната врска за преземање, како и со постапката за преземање на билетите за сала.

Моделот на испитот BPSC AAO се состои од два труда, испитот за општи хинди и општи студии (Република I) ќе се одржи на 05 ноември 2022 година. Испитувањето Општи студии (Друштво II) ќе се спроведе на 06 ноември 2022 година.

На 7 ноември ќе има алтернативен труд во организација на комисијата. Испитувањето ќе се спроведе во офлајн режим во различни тест центри низ државата. Комисијата ги повика аспирантите да ја преземат својата карта за прием и да ја однесат во печатена копија во салата за полагање.

Кандидатите кои нема да ја понесат влезницата за сала до доделениот тест центар нема да смеат да се појават на испитот според правилата. Затоа, секој треба да ги преземе своите картички што ќе ги постави на официјалната веб-страница од страна на комисијата денес.

Најдобри моменти за прием на испит за BPSC за 2022 година

Спроводно тело                  Комисија за јавни услуги во Бихар
Тип на испит                 Тест за регрутирање
Режим на испит               Офлајн (писмен испит)
Датум на испит за BPSC AAO 2022 година        5-ти, 6-ти и 7-ми ноември 2022 година
Име на објавата         Помошник директор за ревизија
Вкупно слободни работни места      138
Локација           Бихар
BPSC Испит за приемна картичка Датум на издавање     31st октомври 2022
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница       bpsc.bih.nic.in

Детали споменати на картичката за прием на BPSC AAO

Одреден билет за сала содржи клучни детали и информации поврзани со испитот и кандидатот. Следниве детали се споменати на вашата картичка.

 • Име на испит
 • Име на апликантот
 • Татково име
 • Име на мајката
 • Пол
 • Регистарски број
 • Дата на раѓање
 • Следен број
 • Датум на испит
 • Испитен центар
 • Време на испити
 • Категорија на кандидатот
 • Време на известување
 • Некои важни упатства во врска со правилата за испитување и протоколите за Ковид

Како да преземете BPSC AAO Admit Card 2022 година

Процесот на преземање не е толку комплициран и можете лесно да пристапите до картичките со посета на веб-порталот на таблата. Само следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор и извршете ги за да го добиете билетот за сала во тврда форма.

Чекор 1

Прво, посетете ја веб-страницата на комисијата. Кликнете/допрете на оваа врска BPSC директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската со картичката за главна дозвола за помошник на службеникот за ревизија на BPSC и кликнете/допрете на неа.

Чекор 3

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број и датум на раѓање.

Чекор 4

Откако ќе ги внесете точните ингеренции, кликнете/допрете на копчето за поднесување и картичката ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да однесете печатена копија во испитниот центар.

Можеби ќе ве интересира да проверите Прифатна картичка на SBI Clerk Prelims 2022 година

Завршни зборови

Приемната картичка на BPSC AAO ќе биде достапна наскоро на врската на веб-локацијата спомената погоре и органот им наложи на кандидатите да ја однесат до центарот за тестирање на денот на испитот. Значи, преземете го користејќи ја постапката дадена погоре за да го потврдите вашето учество на испитот.

Оставете коментар