Brahmastra Total Box Office Collection ширум светот и во Индија

Филмот Брахмастра на љубовните птици Ранбир Капур и Алија Бат беше објавен на 9 септември 2022 година. Од овој филм се очекува многу бидејќи оваа година беше многу разочарувачка за боливудската индустрија. Денес, ќе обезбедиме детали во врска со колекцијата Brahmastra Total Box Office во Индија и ширум светот.

Флоп по пад беше многу лоша емисија до сега од филмовите во Боливуд. Како Лаал Синг Чада, Ракша Бандхан и многу други беа катастрофа на благајните. Затоа, сите гледаат како стартерот на Ранбир да биде почеток на добри работи за Боливуд оваа година.

Многу фанови го чекаа овој филм откако го погледнаа трејлерот кој беше објавен пред два месеци. Има повеќе од 50 милиони прегледи на YouTube. Трејлерот ги возбуди луѓето и очекувано го започна своето патување со голема брзина.

Колекција на Brahmastra Total Box Office

Брахмастра: Прв дел - Шива е акционен авантуристички филм со фантазија на хинди, во кој Ранбир ја игра улогата на Шива. Напишано и режирано е од Ајан Мукерџи под продукциската куќа Dharma Productions. Ѕвездената екипа на филмот ги вклучува Амитаб Бачан, Ранбир Капур, Алија Бат, Муни Рој, Нагарјуна Акинени и многу други талентирани актери.

Тој е еден од најскапите филмови во однос на вкупниот проценет буџет бидејќи речиси чинеше 410 крори (51 милион американски долари). Добрата вест е дека филмот беше сведок на огромен почеток на првиот ден и стана најдобар отворач во 1 година меѓу хинди филмовите.

Слика од екранот на колекцијата на благајните на Brahmastra Total

По првиот ден на наплата на околу 38 крори во Индија, ги затвори критичарите кои велеа дека тоа ќе биде уште еден пропуст. Доби мешани критики по лансирањето на трејлерот, но одговорот на луѓето од цела Индија беше позитивен на првиот ден.

Брахмастра Прв дел: Шива – Определување

Име на филмот         Брахмастра: Прв дел - Шива 
Режирано од           Ајан Мукерџи
Продуцирано од       Каран Јохар Апоорва Мехта Намит Малхотра Ранбир Капур Маријке ДесузаАјан Мукерџи
Напишано од             Ајан Мукерџи
Ѕвездената екипа       Амитаб Бачан, Ранбир Капур, Алија Бат, Муни Рој, Нагарјуна Акинени
Компанија за производство    Star Studios Dharma Productions Prime Focus Starlight Pictures
Датум на издавање       Септември 9, 2022
Буџет на Брахмастра         410 крори ₹ (51 милион американски долари)
Држава               Индија
Јазик            hindi
Вкупно време на траење         167 минути

Брахмастра, Дел 1, Шива се прикажува низ целиот свет

  • Вкупно околу 8913 екрани ширум светот
  • 5019 екрани во Индија
  • 2894 екрани во странство

Ден 1 на колекција на тотална благајна на Брахмастра

  • 32-33 Crore хинди проценка Нето
  • 35 -37 Crore Нето сите јазици
  • 55-60 крори бруто ширум светот
  • 40-45 крори бруто проценка за сите јазици во Индија

Brahmastra Total Box Office колекција (хит или пад)

По пандемијата, индустријата на Боливуд многу се бореше без голем филм со суперхит. Филмовите од Јужна Индија доминираа во индиското кино и процесни блокбастери како KGF Поглавје 2 и RRR. Од друга страна, суперѕвездите како Аамир Кан исто така не успеаја да придонесат за заживување на хинди кинематографијата.

Очекуваната колекција на благајните на Brahmastra по првиот викенд најверојатно ќе надмине 100 крори и се очекува дека дневната колекција ќе се зголеми само во наредните денови. За непразничен филм, тој успеа да ги исполни повеќето кина, па може да се нарече хит.

Но, прерано е да го наречеме суперхит или блокбастер филм, да видиме што ќе се случи во наредните недели. Колекцијата на Brahmastra Box Office Денес веројатно ќе биде поголема во бројки отколку во првиот ден. Ќе ве информираме со бројки како што ќе се затвори денот, затоа само редовно посетувајте ја нашата страница.

Можеби ќе сакате да проверите Big Mouth епизода 9

Последни мисли

Денот на 1-виот ден на колекцијата на „Brahmastra Total Box Office“ дојде како гламурот на надеж за филмската индустрија на Хинди што е потребен откако беше сведок на премногу пропусти оваа година. Филмот за Ранбир Капур се очекува да направи големи работи по почетокот што го постигна на првиот ден.

Оставете коментар