Вработување на трговец во BSF 2022 година

Граничните безбедносни сили (БСФ) се служба на вооружените сили за чување на границите лоцирани со Пакистан и Бангладеш. Оваа служба годишно регрутира нов персонал во оваа сила, затоа ќе го објасниме BSF Tradesman Recruitment 2022.

Неодамна извести дека регрутирањето за работно место трговец ќе се одржи наскоро и за ова работно место има 2788 слободни работни места. За овие слободни места може да се пријават и машки и женски кандидати според известувањето.

Од вкупно 2561 слободни места се за машки, а останатите ќе бидат отстапени за женски. Процесот на вработување се состои од различни тестови за вештини и физички тестови за да се одреди соодветен персонал за оваа работа. Овие прегледи ќе се одржуваат низ целата држава.

Во следниот дел, ќе ги опишеме процедурите за аплицирање за овие работни места и ќе разговараме за критериумите за подобност.

Вработување трговец со полицаец BSF 2022 година

Кандидатите можат да аплицираат за овој испит веќе бидејќи во известувањето беше наведено дека почетокот на пријавувањето за овој процес е од 15 јануари 2022 година. Така, доколку сте заинтересирани за оваа услуга, можете да аплицирате за неа онлајн користејќи ја официјалната веб-страница на BSF.

Критериумите за подобност и потребните квалификации за оваа работа се наведени подолу.

  • Апликантите мора да имаат матрична пропусница, значи дека мора да ја имате положената класа на сертификат 10
  • Возрасната граница е минимум 18, а најмногу 23 години
  • Кандидатите треба да имаат најмалку 2 години искуство поврзано со оваа област или да имаат сертификат за обука или двегодишна диплома од признат институт               

Кандидатите кои ги немаат горенаведените критериуми и квалификации не треба да се пријават и да губат време бидејќи властите нема да им дозволат да учествуваат на испитите. Имајте предвид дека релаксацијата на возраста е применлива само за резервираните поделби.

Слободно работно место BSF Tradesman State Wise 2022 година

Овие работни места за ангажирање на персонал не подлежат на никакви државни препораки како што е тоа за луѓе од целата нација. Овие отвори се категоризираат во различни делови со оглед на потребите во многубројните области на теренот.

Фази на избор на BSF

Испитувањето на BSF се заснова на 4 фази и селекцијата се врши по завршувањето на сите фази. Неопходно е кандидатот да ги помине сите фази.

1: Писмен испит

Првата фаза е да се појави на писмен испит кој се одржува во различни тест центри низ целата земја. Наставната програма за ова испитување е достапна на официјалната веб-страница.

2: Тест за физичка ефикасност (ПЕТ)

Ова е тест за издржливост и сила на апликантот. Апликантите ќе добијат задачи да трчаат неколку километри и различни вежби кои ќе ја одредат физичката состојба на кандидатот.

3: Физички стандарден тест (PST)

Ова е темелна проверка на телото на апликантот за да се утврди дека телото на кандидатот е целосно функционално и без никаков недостаток.

4: Медицинска и верификација на документи

По завршувањето на претходните тестови, кандидатите ќе бидат медицински проверени и ќе биде побарано да ги донесат потребните документи за нивна потврда.

Кандидатот кој претендира да биде дел од Силите за гранична безбедност мора да ги помине овие фази и да ги расчисти сите.

Процес на аплицирање за вработување на трговец во BSF 2022 година

Во овој дел од статијата, го наведуваме чекор по чекор процесот на аплицирање за понудените работни места. Внимателно прочитајте го и следете го овој процес за да немате никакви проблеми.

Како да аплицирате преку Интернет

30 минути

Наоѓање на официјална веб-страница

Прво, апликантите треба да ја посетат официјалната веб-страница на BSF. Можете лесно да ја најдете веб-локацијата со пребарување на веб-прелистувач.

Лоцирање онлајн апликација

Сега кандидатите мора да го најдат копчето за известувања и да го кликнат/допрат. Само кликнете на опцијата примени онлајн на вашите екрани. Ќе се појави страница која ги содржи сите барања што треба да се пополнат на вашиот

Пополнување онлајн формулар

Одвојте време, пополнете го формуларот внимателно, дајте ги сите лични и професионални детали потребни за завршување на процесот. Повторно проверете ги деталите темелно и поправете, доколку има некаква грешка. Сега кликнете или допрете ја опцијата за поднесување на веб-страницата

BSF ќе испрати известување по завршувањето на процесот преку е-пошта или порака на вашиот телефонски број.

Граничните безбедносни сили нудат пристојни плати врз основа на скалите на позициите и не наплаќаат дебела такса за појавување на испити. Надоместокот за аплицирање за овие работни места е исто така врз основа на вагата.

Завршни зборови

Па, ова е одлична можност за многу луѓе низ целата нација кои бараат работа во овие тешки времиња. BSF Tradesman Recruitment 2022 е одлична вест за невработени и финансиски проблеми.

Оставете коментар