Резултат на CBSE одделот 2022 година Датум на издавање, врска за преземање, фини поени

Централниот одбор за средно образование (CBSE) е подготвен да го објави CBSE Compartment Result 2022 за часовите 10-ти и 12-ти денес на 5 септември 2022 година. Оние кои се појавија на овој конкретен испит може да го проверат својот исход преку официјалната веб-страница на одборот.

CBSE е еден од најголемите образовни одбори во Индија кој работи и на меѓународно ниво. Милиони студенти се регистрирани на овој одбор од цела Индија и од многу други земји. По завршувањето на сите процеси на овој годишен преглед неодамна го организираше одделенскиот испит.

Од констатацијата, учесниците со нетрпение го чекаат исходот што ќе биде официјално објавен денеска според најновите вести. Резултатот од 10-ти, 12-ти дополнителен испит на CBSE ќе биде достапен на веб-страницата многу наскоро.

Резултат на одделот CBSE 2022 година

Многу студенти кои беа неуспешни во различни предмети на годишното испитување учествуваа на CBSE Compartment Exam 2022. Се одржа од 23 август до 29 август 2022 година во офлајн режим во различни тест центри низ целата земја.

Сега одборот ја заврши евалуацијата и е подготвен да го објави исходот од дополнителниот испит. Годишниот резултат од 12-та класа CBSE беше прогласен на 22 јули и процентот на поминување беше забележан на 92.7% според официјалните бројки дадени од одборот.

Исто така, 10-тиот резултат на класата CBSE беше објавен на 22 јули 2022 година и вкупниот процент на поминување беше 94.40%. После тоа, го спроведе прегледот на купе за двете одделенија. Час 10 и 12th Дополнителните, исто така, ќе бидат достапни преку SMS, IVRS и апликацијата DigiLocker.

Но, ако сакате да го добиете резултатот од веб-локацијата, тогаш ќе мора да го користите вашиот список, број на училиште и датум на раѓање за да пристапите до него. Целосниот чекор-по-чекор процес на проверка на исходот е даден подолу во објавата.

Клучни моменти од резултатот од испитот CBSE оддел 2022 година

Име на табла        Централен одбор за средно образование
Класа                     Класа 10-ти и 12-ти
Тип на испит             Дополнителен испит
Режим на испит        Надвор од мрежа
Академска година      2021-2022
Датум на испит на CBSE 10. Оддел        23 август до 29 август 2022 година
Датум на испит на CBSE 12. Оддел        23 август 2022
Датум на резултат на одделот CBSE 10 и 12    5 септември 2022 година (се очекува)
Режим на ослободување             онлајн
Врски за официјална веб-страница     cbse.nic.in  
резултати.cbse.nic.in 
резултати.cbse.nic.in 
cbseresults.nic.in

Како да го преземете резултатот од CBSE Compartment 2022 Class 10 Class 12

Како да го преземете резултатот од одделот CBSE 2022 година

За лесно да пристапите до исходот од овој конкретен испит и да го преземете во формата pdf, само следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор дадена подолу и извршете ги за да го добиете резултатот штом ќе биде објавен.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одборот со кликнување/допирање на една од овие врски www.cbse.gov.in / www.cbseresults.nic.in.

Чекор 2

На почетната страница, ќе видите копче Резултат на екранот, па кликнете/допрете го тоа копче и продолжете.

Чекор 3

Еве ја врската до класа 10th или 12th Исход од одделот што ќе биде достапен по декларацијата и кликнете/допрете го.

Чекор 4

На оваа страница, системот ќе ве замоли да го внесете вашиот број, датум на раѓање (DOB) и безбедносен код (прикажано на екранот).

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати на екранот и таблата со резултати ќе се појави на екранот.

Чекор 6

Конечно, преземете го документот за исходот за да можете да земете отпечаток за идна референца.

Резултат на CBSE оддел 2022 година од Digilocker

Резултат на CBSE оддел 2022 година од Digilocker
  1. Посетете го официјалниот веб-портал на Дигилокер www.digilocker.gov.in или стартувајте ја апликацијата на вашиот уред
  2. Сега внесете ги вашите акредитиви за да се најавите како бројот на вашата картичка Aadhar и другите потребни детали
  3. На вашиот екран ќе се појави почетната страница и тука кликнете/допрете на папката на Централниот одбор за средно образование
  4. Потоа кликнете/допрете ја датотеката означена со CBSE Term 2 Results за класа 10
  5. Меморандумот за ознаки ќе се појави на вашиот екран и можете да го преземете зачувајте го на вашиот уред, како и да направите отпечаток за понатамошна употреба

Резултат на CBSE оддел 2022 година со СМС

  • Отворете ја апликацијата за пораки на вашиот мобилен телефон
  • Сега напишете порака во долу дадениот формат
  • Внесете cbse10 (или 12) < празно место > ротирај број во телото на пораката
  • Испратете ја текстуалната порака на 7738299899
  • Системот ќе ви го испрати резултатот на истиот телефонски број што го користевте за испраќање на текстуалната порака

Можеби ќе сакате да проверите Резултат на RSMSSB Lab Assistant 2022 година

Конечната пресуда

Па, ги дадовме сите важни детали и различните начини за проверка на CBSE Compartment Result 2022. Се надеваме дека овој пост ќе понуди насоки на многу начини и ќе ве упати редовно да ја посетувате нашата страница најновите вести во врска со резултатот Sarkari.

Оставете коментар