Датум на објавување на резултатот CLAT 2024, врска, очекувано прекинување, корисни детали

Според најновите вести, Конзорциумот на национални правни универзитети ќе го објави Резултатот CLAT 2024 утре (10 декември). Резултатите ќе бидат објавени онлајн на официјалната веб-страница на consortiumofnlus.ac.in. Сите кандидати кои се појавија на Тестот за прием на обичајното право (CLAT) 2024 година можат да ги проверат своите картички со резултати со тоа што ќе се упатат на веб-страницата штом ќе бидат објавени.

Конзорциумот на NLU го објави клучот за конечни одговори CLAT денес на веб-порталот. Кандидатите можат да го проверат користејќи ја врската со клучот за одговор. Следниот потег на организацијата е да го објави резултатот кој ќе биде објавен утре на официјалната веб-страница. Ќе се активира врска за проверка и преземање на CLAT-картичката за резултати.

Тестот за прием на обичајното право (CLAT) е приемен испит на национално ниво што го спроведуваат националните правни универзитети (НЛУ) со главна цел да се овозможи прием на различни додипломски (UG) и постдипломски (PG) курсеви. Овој централизиран испит служи како порта за влез во дваесет и два национални правни универзитети лоцирани во различни региони низ Индија.

CLAT 2024 Датум на резултат и најнови ажурирања

Врската за CLAT резултат 2023 ќе биде објавена утре на 10 декември 2023 година на официјалниот веб-портал на организацијата. Конечниот клуч за одговор е веќе достапен на веб-страницата и наскоро ќе биде објавена и врската со резултатот. Овде ќе ги проверите сите значајни информации поврзани со испитот CLAT 2024 и ќе научите како да ги преземете картичките со резултати откако ќе бидат објавени резултатите.

Според официјалните детали, CLAT испитот 2023/2024 се одржа на 3 декември 2023 година во 139 тест центри во 25 држави и 4 територии на Унијата низ Индија. Масовен број кандидати учествуваа на испитот и сега го чекаат објавувањето на резултатот.

Привремениот клуч за одговор излезе на 4 декември и тој ден беше отворен прозорец за испраќање приговори. Кандидатите имаа рок до 5 декември 2023 година да ги испратат своите приговори. Испитот траеше 2 часа и имаше вкупно 120 прашања. Секое прашање вреди 1 оценка и ако на некое прашање е одговорено погрешно, од оценката се одземаат 0.25 поени.

Во CLAT 2024, има околу 3,267 места достапни за додипломски правни програми и приближно 1,373 места за постдипломски програми за LLM. Кандидатите кои ќе го положат испитот со усогласување на критериумите за пресек ќе бидат повикани на процесот на советување. Процесот на советување за прием е предвидено да започне на 12 декември и да заврши на 22 декември 2023 година.

Тест за прием на обичајното право (CLAT) Преглед на резултати од 2024 година

Спроводно тело             Конзорциум на Националниот правен универзитет
Тип на испит          Приемен испит
Режим на испит        Офлајн (писмен испит)
Датум на CLAT испит 2023 година                    3 2023 декември
Цел на тестот         Прием на различни UG и PG курсеви во NLUs
ЛокацијаНиз Индија
CLAT Резултат 2024 Датум                  10th декември 2023
Режим на ослободување                  онлајн
Врска за официјална веб-страница                      конзорциумofnlus.ac.in

Како да ги проверите резултатите од CLAT 2024 онлајн

Како да го проверите резултатот од CLAT 2024 година

Следете ги инструкциите дадени во чекорите за да ја проверите и преземете картичката за резултати CLAT 2024.

Чекор 1

За да започнете, посетете ја официјалната веб-страница на Конзорциумот на национални правни универзитети конзорциумofnlus.ac.in.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската за CLAT 2024 Резултати.

Чекор 3

Потоа допрете/кликнете на таа врска.

Чекор 4

На оваа нова веб-страница, внесете ги потребните акредитиви Мобилен број и лозинка.

Чекор 5

Потоа допрете/кликнете на Копчето за најавување и резултатот ќе се појави на екранот на уредот.

Чекор 6

Конечно, за да го зачувате резултатот PDF на вашиот уред, притиснете го копчето за преземање. Исто така, земете отпечаток од документот за идна референца.

CLAT 2024 Резултат Очекувани ознаки за пресек

Официјалните детали за пресечен резултат ќе бидат откриени заедно со официјалните резултати. Еве ги очекуваните резултати од CLAT 2024 година во првите пет NLU за секоја категорија вклучена во приемниот испит.

NLSIU Бенгалуру          90 +
НАЛСАР Хајдерабад     90 +
WBNUJS Калкута         90 +
NLU Џодпур              85 +
GNLU Гандинагар   85 +
NLU Бопал            85 +

Вие исто така може да сакате да проверите Резултат на HSSC CET Група Д 2023 година

Заклучок

Конзорциумот на NLU треба да го објави резултатот CLAT 2024 утре на својата веб-страница. Ако учествувавте во приемниот тест, наскоро ќе можете да ја преземете вашата табела. Можете да пристапите и да ги преземете резултатите од испитот следејќи ја постапката опишана погоре откако ќе ја посетите веб-страницата.

Оставете коментар