Корекција на сертификатот Cowin: Целосен водич

Дали погрешно ги напишавте погрешните акредитиви на вашиот сертификат Covid 19 Cowin и не знаете како да го поправите? Тогаш не грижете се затоа што ние сме тука водич за корекција на сертификатот Cowin кој ви помага да го решите овој голем проблем.

Од доаѓањето на коронавирусот и неговата вакцинација, владата на Индија е зафатена со дистрибуција на вакцините низ целата земја. Владата наложи задолжително секое лице на 18+ да се вакцинира.

Значи, неопходно е да се земат двете дози вакцина за да се заштитите од овој штетен вирус кој предизвика хаос низ целиот свет. Cowin обезбедува платформа за да се регистрирате и да стекнете сертификат како доказ дека сте вакцинирани.

Корекција на сертификатот Cowin

Регистрацијата на Cowin е лесна, само посетете ја официјалната веб-страница, апликацијата Cowin и апликацијата Eka.care за да ги преземете вашите сертификати. Процесот е многу едноставен, отворете ја апликацијата, кликнете на опцијата Covid 19 сертификат и напишете ги вашите ингеренции.

Потоа платформата ќе ви испрати OTP за да ја потврдите регистрацијата преку порака. По потврдата, ќе добиете пристап до сертификацијата, а исто така ќе можете да ја преземете формата за документ на сертификатот.

Има многу шанси ненамерно да сте регистрирале погрешни акредитиви. Сите грешки во Името, датумот на раѓање, бројот на лична карта и името на таткото може да се поправат. Затоа, не се стресувајте и внимателно прочитајте го делот подолу.

Корекција на сертификат за КОВИД онлајн Индија

Во делот од статијата, ја наведуваме постапката чекор-по-чекор за корекција на сертификатот за Ковид на интернет. Овој процес ги поправа вашите грешки и ви овозможува да ги напишете и поднесете вистинските ингеренциите.

Така, на овој начин, можете да го уредите вашиот документ и да го поправите на официјалната веб-страница.

  1. Прво, отворете веб-прелистувач и посетете ја официјалната веб-страница на Cowin
  2. Сега кликнете или допрете ја опцијата за регистрација/потпише
  3. Пријавете се користејќи го вашиот мобилен број
  4. Ќе добиете OTP за да го потврдите процесот и потврдувате дека вашиот број може да се регистрира
  5. Има опција наречена подигне проблем кликнете/допрете на тоа
  6. Сега ќе се отвори прозорец за дијалог на врвот и ќе го изберете членот
  7. Сега допрете/кликнете на корекција во опцијата за сертификат
  8. За крај, поправете ги работите што сте ги напишале погрешно на прво место и притиснете ја опцијата за поднесување
Корекција на сертификат за КОВИД онлајн Индија

На овој начин, можете лесно да пристапите до вашиот документ за сертификација и да ги преработите ингеренциите. Ова е многу суштинско бидејќи владата на Индија го направи задолжително да се земаат сертификати додека патувате, работите и посетувате комерцијални места.

Многу трговски центри, арени, кина и многу повеќе места не им дозволуваат на луѓето да влезат во нивната област без потврда за Ковид 19.

Можете да користите бројни апликации за да ги поправите вашите податоци, како што се CoWin, Eka.care и многу други. Само преземете ги апликациите и повторете го процесот што го споменавме погоре. Само мали измени во интерфејсите инаку постапката е слична.

Можете исто така да ги користите овие апликации за да резервирате места за себе и за членовите на семејството во најблиските центри за вакцинација во случај да не сте ја примиле вакцината. По првата доза, ќе можете да преземате сертификати.

Број на телефонска линија за помош за корекција на сертификатот за вакцина против Ковид

Владата на Индија направи многу центри за вакцинација и услуги за помош за да ги водат луѓето во овие тешки времиња. Значи, ако се соочувате со какви било проблеми во врска со коронавирусот и неговите сертификати, можете лесно да им се јавите и да побарате решенија.  

Официјалниот број за помош е +91123978046, секој може да се јави на овој број во секое време од цела Индија и да побара одговори на вашите прашања. Официјалниот бесплатен број е 1075, а телефонскиот број за помош на е-пошта е ID [заштитена по е-пошта].

Персоналот кој погрешно напишал погрешни акредитиви може да ги поправи деталите користејќи го овој број за помош. Операторот за помош ќе ви помогне и ќе ве води за секое прашање во врска со вашите сертификати, а исто така ќе резервира места за вакцинирање.   

Операторите на линијата за помош работат под надзор на Министерството за здравство и Владата за благосостојба на семејството на Индија. Затоа, ова е уште еден сигурен начин да ги исправите вашите грешки на сертификатот за вакцина против Ковид.

Дали ви се допаѓа BGMI? Да, тогаш проверете ја оваа приказна Battleground Mobile India за компјутер: Водич

Завршни зборови

Па, корекција на сертификатот Cowin веќе не е прашање, ние детално го објаснивме и наведовме како најлесниот начин да ги поправите вашите грешки што се случиле поради недостаток на концентрација или ненамерно.

Оставете коментар