CUET UG Резултат 2022 година, датум на објавување, врска за преземање, фини поени

Националната агенција за тестирање (NTA) е подготвена да го објави CUET UG Резултатот 2022 година на 15 септември 2022 година или на 14 септември 2022 година, според официјалните информации објавени од повисокиот орган. Ќе биде достапна на официјалната веб-страница cuet.samarth.ac.in штом ќе биде објавено.

НТА го спроведе Заедничкиот универзитетски тест за додипломски студии (CUET UG) 2022 година и на испитот се појавија огромен број кандидати кои имаат за цел да добијат прием на различни курсеви. Од заклучокот, сите со нервоза го чекаат исходот од тестот.

Ова е испит на национално ниво што го спроведува НТА секоја година и во овогодинешната програма има 14 централни универзитети и 4 државни универзитети кои нудат прием на различни додипломски курсеви како што се BA, BSC, BCOM и други.

CUET UG Резултат 2022 година

Резултатот од испитот CUET UG ќе биде објавен наскоро и ќе биде достапен на официјалната веб-страница. Во оваа статија, ќе ги обезбедиме сите важни детали, датуми, врска за преземање и постапката за преземање на исходот од веб-страницата.

На 9 септември, претседателот на UGC, М Јагадеш Кумар, информираше дека исходот од CUET UG Exam 2022 ќе биде објавен до 15 септември. Во својата порака, тој изјави дека „Националната агенција за тестирање (НТА) се очекува да ги објави резултатите од CUET-UG до 15 септември или ако е можно, дури и неколку дена порано. Сите универзитети-учеснички може да ги задржат своите веб-портали подготвени да го започнат процесот на прием во UG врз основа на резултатот CUET-UG.

Испитувањето беше спроведено од 15 јули до 30 август 2022 година во 489 испитни центри во 259 градови низ Индија и 10 градови надвор од Индија, според официјалните информации. На овој приемен испит учествувале повеќе од 12 милиони апликанти.

Заедно со исходот од тестот, органот ќе го објави и клучот за конечен одговор CUET UG во наредните денови. Првичниот клуч за одговор беше објавен на 8 август 2022 година и е достапен на официјалниот веб-портал на телото што го спроведува.

Клучни моменти од резултатот од испитот CUET UG 2022 година

Спроводно тело       Националната агенција за тестирање
Име на испит              Заеднички универзитетски влезен тест за додипломски студии
Тип на испит                  Тест за прием
Режим на испит                Надвор од мрежа
Датум на испит                 15 јули до 30 август 2022
Локација                     Низ цела Индија
CUET UG Резултат 2022 година Датум на објавување    15 2022 септември
Режим на ослободување          онлајн
Врски за официјална веб-страница        cuet.samarth.ac.in   
ntaresults.nic.in  
nta.ac.in

Детали се достапни на CUET UG Резултатот од 2022 година

Исходот од испитувањето ќе биде достапен во форма на карта за резултати и следните детали ќе бидат споменати на него.

 • Регистарски број
 • Дата на раѓање
 • Име на кандидат
 • Следен број
 • Потпис на аспирантот
 • Пол
 • категорија
 • Подкатегорија
 • Ознаки во секој предмет
 • Вкупно добиени оценки
 • Означува процент
 • Квалификациски статус неуспешно/поминете
 • Некои важни инструкции од организаторот

CUET UG Cut Off 2022 година се очекува

Информациите за пресечните оценки, исто така, ќе ги издаваат органите за спроведување и ќе се засноваат на бројот на места, категоријата на апликантите, слободните места за секој курс и процентот на вкупниот резултат.

Следната табела ги прикажува очекуваните гранични ознаки за овогодинешниот CUET UG.

Генерално   60
ОБЦ      55
EWS      35
SC          40
ST          35

Како да го проверите резултатот CUET UG 2022 година

Ако сакате да знаете како да ја проверите и постигнете целта на преземањето CUET UG Result 2022, тогаш само следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор подолу за да го добиете резултатот во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на Националната агенција за тестирање. Кликнете/допрете на оваа врска НТА директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете во делот Најнови објави и пронајдете ја врската до резултатот CUET 2022 година.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви, како што се бројот и датумот на раѓање.

Чекор 5

Кликнете/допрете на копчето Испрати и на вашиот екран ќе се појави Scorecard.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе ве интересира да проверите IBPS RRB Clerk Prelims Results 2022 година

Конечната пресуда

CUET UG Result 2022 ќе биде достапен наскоро на линковите на веб-локациите споменати погоре и ќе можете лесно да пристапите до нив користејќи ја горната процедура. Тоа е сè за овој, ви посакуваме среќа со исходот од тестот и одјавете се засега.

Оставете коментар