Резултат на FCI Punjab Watchman за 2022 година Преземи, отсечен, важни детали

Резултатот од FCI Punjab Watchman 2022 го објави Food Corporation of India (FCI) преку својата официјална веб-страница денес, 28 ноември 2022 година. Аспирантите кои се појавија на писмениот испит сега можат да го проверат и преземаат резултатот со посета на веб-порталот.

Апликантите долго чекаа на исходот од испитот бидејќи писменото тестирање беше спроведено во октомври 2022 година. Беше потребна речиси една година за да се организира писмениот тест.

Имаше огромен број апликанти кои се пријавија за да се појават на овој регрутен испит. Долгоочекуваниот резултат е достапен на веб-локацијата и кандидатите можат да пристапат до него користејќи го нивниот регистарски број и лозинка за ингеренциите за најава.

Резултат на FCI Punjab Watchman 2022 година

На веб-локацијата е активирана врската за преземање на FCI Punjab Watchman Sarkari Result. Затоа, ќе обезбедиме директна врска за преземање заедно со други важни детали и ќе разговараме за начинот на преземање на PDF-резултатот на FCI од веб-локацијата.

По завршувањето на процесот на селекција на оваа програма за регрутирање, ќе бидат пополнети 860 чувари. Постапката за избор се состои од три фази: писмен испит, тест за физичка издржливост и верификација на подобноста и верификација на документи. За да се квалификуваат за позицијата, аспирантите мора да ги исполнуваат критериумите поставени од телото за спроведување за секоја фаза.

Организацијата ќе ги објави отсечните ознаки кои ќе ја одредат судбината на кандидатот што припаѓа на секоја категорија. За работното место Watchman има вкупно 860 слободни места, од кои 345 се за позицијата генерал, 249 за SC, 180 за OBC и 86 за кандидати од категоријата EWS.

ФЦИ ќе издаде и меритска листа во која ќе бидат спомнати имињата на избраните кандидати. Тие апликанти ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција. Аспирантите кои ќе влезат во потесниот круг ќе го поминат тестот за физичка издржливост.

Најдобри моменти на Watchman за регрутирање на FCI Punjab 2022

Спроводно телоКорпорација за храна на Индија
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит     Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на FCI Punjab Watchman      9th октомври 2022
Име на објавата           Чувар на часови
Вкупно слободни работни места      860
Локација      Држава Пенџаб
Датум на објавување на резултатот на FCI Punjab Watchman       28 Ноември 2022
Режим на ослободување         онлајн
Официјална веб-страница         fci.gov.in     
recruitmentfci.in

ФЦИ Пенџаб чувар отсечени марки

Пресечните ознаки имаат големо значење бидејќи одлучуваат дали сте се квалификувале за следната фаза или не. Организациското тело ги постави оценките за пресек врз основа на повеќе фактори. Некои од овие фактори се вкупниот број на слободни места, местата доделени за секоја категорија, вкупниот успех на кандидатите на испитот и неколку други.

Следната табела го прикажува очекуваниот прекин за секоја категорија.

Генерално               80 - 85
Друга заостаната класа    75 - 80
Закажана Каста              70 - 75
Економски послаб дел    72 - 77

Како да го проверите резултатот од FCI Punjab Watchman 2022 година

Како да го проверите резултатот од FCI Punjab Watchman 2022 година

Кандидатите можат да пристапат до резултатот само преку официјалната веб-страница на FCI Punjab. За да пристапите и да ја преземете вашата карта за резултати во PDF формат од веб-локацијата, само следете ги чекорите подолу и извршете ги упатствата за да ја добиете.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Корпорација за храна на Индија.

Чекор 2

На почетната страница, одете во делот за најнови објави и пронајдете ја врската за резултати FCI Watchman.

Чекор 3

Откако ќе ја пронајдете врската, кликнете/допрете на неа.

Чекор 4

Потоа внесете ги потребните акредитиви за најава како што се регистарски број и лозинка.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за понатамошна употреба.

Можеби ќе ве интересира да проверите ANTHE Резултат 2022 година

Завршни зборови

Добрата вест е дека FCI Punjab Watchman Result 2022 е достапен на официјалниот веб-портал на корпорацијата. Како што беше претходно споменато, апликантите кои учествуваа во испитувањето можат да ги преземат своите резултати на следниот метод споменат погоре.

Оставете коментар