Датум за приемна картичка FMGE 2023 година, врска за преземање, детали за испитот, фини поени

Многу очекуваната картичка за прием на FMGE 2023 ќе биде објавена денес, 13 јануари 2023 година од Националниот одбор за испити во медицинските науки (NBEMS) преку неговата официјална веб-страница. Кандидатите кои аплицирале за странски медицински дипломски испит (FMGE) можат да го проверат и преземаат сертификатот за прием од веб-страницата штом ќе биде издаден.

NBE треба да го спроведе овој FMGE испит познат и како Скрининг тест за странски дипломирани студенти по медицина на 20 јануари 2023 година. За да им се даде доволно време на кандидатите да ги добијат билетите за сала, одборот за испитување ги објави една недела пред денот на испитот.

Сите апликанти кои успешно ги поднеле формуларите за апликација можат да пристапат до сертификатот за прием користејќи ги нивните акредитиви за најава. Значајни детали се споменуваат на билетот за сала, како што се времето на испитот, датумот, адресата и клучните информации поврзани со одреден кандидат.

Преземете ја картичката за прием на FMGE 2023 година

Според најновите случувања, врската за преземање картичка за прием на NBE FMGE ќе се активира денес во секое време од денот. Неопходно е да го набавите билетот за сала, па ќе ја обезбедиме врската за преземање заедно со постапката за преземање на билетот од веб-страницата за да ви ја олесниме задачата.

Планирано е да се одржат испитите на FMGE на 20 јануари 2023 година во две смени во два дела. Во различни испитни центри низ целата нација, испитите за Дел А и Б ќе се одржуваат помеѓу 9:00 и 11:30 и 2:00 до 04:30 часот, при што секој испит ќе трае приближно два часа и триесет минути.

Ќе има 300 објективни прашања поставени од различни делови и предмети за време на скрининг тестот, кој ќе се спроведува онлајн преку компјутерски базиран тест. За секој точен одговор, кандидатите кои ќе се појават ќе добијат по еден бод. Нема да има негативна ознака.

Задолжително е секој кандидат да ги преземе и испечати своите карти за прием за да ги однесе во испитната сала. Испитниот одбор го прогласи за задолжителен, а на оние кои нема да полагаат нема да им биде дозволено да учествуваат.

Најдобри моменти од NBE FMGE испит и картичка за прием

Спроводно тело         Национален одбор за испити во медицинските науки (NBEMS)
Тип на испит        Лиценца испитување
Режим на испит    Онлајн (тест базиран на компјутер)
Датум на испит на NBE FMGE      20th Јануари 2023
Локација     Низ цела Индија
Цел на тестот     Скрининг тест за странски дипломиран лекар
Датум на издавање на картичката за прием на FMGE     13th Јануари 2023
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница         natboard.edu.in
nbe.edu.in   

Како да преземете FMGE Admit Card 2023

Како да преземете FMGE Admit Card 2023

Лесниот начин за преземање картички за прием од веб-локацијата е да ги следите чекорите подолу и соодветно да ги следите упатствата за да ги добиете во печатена печатена копија.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на испитниот одбор. Кликнете/допрете на оваа врска NBEMS директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Ќе бидете упатени на почетната страница на веб-порталот, тука проверете ги новообјавените објави и најдете ја врската FMGE December Admit Card.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, допрете/кликнете на врската за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните ингеренции за најава како што се кориснички ID, лозинка и Captcha код.

Чекор 5

Потоа допрете/кликнете на копчето за најавување и сертификатот за прием ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да го пренесете документот во пропишаната сала за испит на денот на испитот.

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите Приемна картичка IIT JAM 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Што е NBE FMGE испит?

Тоа е лиценцирање испит за оние дипломирани студенти кои го завршиле своето дипломирање од странски земји како Кина, Непал, итн.

Кога ќе биде објавена NBE FMGE Admit Card 2023?

Уверението за прием за испитот FMGE 2023 година треба да биде објавено денес, 12 јануари 2023 година.

Завршни зборови

Опфативме сè што треба да знаете за FMGE Admit Card 2023, вклучително и како да ја преземете, датуми и други важни детали. Ќе ни биде мило да одговориме на сите други прашања што ги имате во делот за коментари подолу.

Оставете коментар