Како да ја смените големината на фонтот на Snapchat? Како да ја поправите големината, бојата и да користите Snapcolors

Дали ви е здодевно да ги гледате истите фонтови со голема големина додека ја користите апликацијата Snapchat? Па, дојдовте на вистинското место бидејќи ќе објасниме како да ја промените големината на фонтот на Snapchat. Детално ќе научите како да направите прилагодувања и да ги користите функциите достапни за оваа намена.

Snapchat е една од најпопуларните мултимедијални апликации за инстант пораки развиена од Snap Inc. Достапна е и за iOS и за Android платформи. Огромен број на филтри, емотикони, создавање напаѓачи и други функции за уредување го прават искуството со апликацијата попријатно.

Таа е една од најбезбедните апликации за разговор што се фокусира на споделување фотографии од личност до личност за во моментов да ги прикажува „Приказните“ на корисниците со 24 часа хронолошка содржина. Оваа апликација ви овозможува да поставите свои поставки за приватност нудејќи бројни опции за користење.

Како да ја смените големината на фонтот на Snapchat

Неодамна, корисниците на апликацијата Snapchat прашуваа зошто мојот текст на Snapchat е толку голем и како би можеле да ја променат големината на фонтот. Некои сакаат да ја променат големината на фонтот достапна на сликите, некои сакаат да ја менуваат големината на фонтот во разговорите.

Константен прилив на нови функции се додава во апликацијата за да ги задржи корисниците прилепени за нивните мобилни уреди. Корисниците уживаат да ги приспособат своите опции и да ги избираат оние што им се допаѓаат.

Според извештаите објавени во јули 2021 година, Snapchat имал 293 милиони дневни активни корисници, што претставува раст од 23% во текот на една година. Помладите генерации ја сакаат оваа апликација за разговор и ја користат редовно. Серијата на Snapchat има големо значење, затоа тие продолжуваат да се ангажираат секојдневно.

Повеќето луѓе се уморни од стандардните големини на приказ на текст и не се задоволни со стандардната големина на фонтот. Со додавање на модот SnapColors од MANVIR, вашите фотографии сега можат да имаат различни големини и бои на текст.

Како да ја смените големината на фонтот на Snapchat разговори (слики)

Овде ќе го објасниме процесот за промена на големината на фонтот користејќи ја функцијата SnapColors. За да ја прилагодите големината на фонтовите, потребни ви се следните три функционалности. Ова е задолжително за корисниците на Samsung Galaxy Note 2 да постават и користат SnapColors.

  1. Пристап до root
  2. Систем Xposed
  3. Овластен нејасен извор

Извршете го SnapColors

Слика од екранот како да ја смените големината на фонтот на Snapchat

Алатката е достапна во продавницата за модули Xposed на интернет или, исто така, во делот Модули на Xposed на вашиот уред. Откако ќе ја пронајдете алатката, следете ги упатствата подолу за да ја поставите и да ги користите нејзините карактеристики.

  • Инсталирајте го модот на вашиот гаџет со Android
  • Потоа стартувајте го и рестартирајте го уредот.
  • Сега отворете ја сметката на Snapchat и започнете да разговарате како што правите обично
  • Потоа фотографирајте и додајте текст на неа
  • Сега, ако сакате да ја промените големината на текстот и да го уредите, користете ги менувачите на јачината на звукот за да ја промените бојата на текстот (зголемување на јачината на звукот) или знамето за поставување (намалување на јачината на звукот) (намалување на јачината на звукот).

Како да го промените вашиот текст во Snapchat (Android и iOS)

Како да го промените вашиот текст во Snapchat

Корисниците на Snapchat исто така можат да ја променат големината и бојата на фонтот со помош на поставките во апликацијата. Само следете ја постапката чекор-по-чекор дадена во следниот дел за да направите прилагодувања на текстот во апликацијата.

Чекор 1

Стартувајте ја апликацијата Snapchat на вашиот уред

Чекор 2

Сега направете слика бидејќи камерата веќе ќе биде отворена и допрете ја каде било на екранот за да додадете текст во полето за текст.

Чекор 3

Тастатурата ќе се појави на екранот, па внесете ги зборовите што сакате да ги додадете на сликата.

Чекор 4

Додека го внесувате текстот, ќе видите различни стилови на текст веднаш над тастатурата, изберете го претпочитаниот стил.

Чекор 5

Потоа потврдете го стилот и ќе бидете сведоци на движењето на текстот во центарот на екранот.

Чекор 6

За да ја зголемите или намалите големината на фонтот, само допрете и лизгајте ги прстите на него како што правите за да зумирате слика.

Исто така прочитајте Нови функции за приватност на WhatsApp

Поврзани прашања и прашања

Можете ли да ги промените големината и стилот на фонтот Snapchat?

Да, официјалната апликација Snapchat доаѓа со функции за промена на вистинската големина (стандардно) на фонтот.

Која алатка може да се користи за прилагодување на нормалната големина на фонтот во Snapchat?

Алатката SnapColors Mod може да се користи за промена на големината и форматот на текстот.

Дали корисниците можат да ја променат стандардната големина на текстот на текстот што се користи во сликата?

Да, можете лесно да ја промените големината на текстот кога додавате текст на слики. Методот е даден во горниот дел.

Конечната пресуда

Како да ја промените големината на фонтот на Snapchat повеќе не е прашање бидејќи ги објаснивме сите методи за промена на изгледот на текстот во оваа конкретна апликација. Тоа е сè за оваа објава ако имате какви било други прашања, тогаш споделете ги во делот за коментари.

Оставете коментар