Како да ја избришете вашата историја на Pinterest Андроид, iOS и компјутер - знајте ги сите можни начини

Сакате да научите како да ја избришете вашата историја на Pinterest? Потоа дојдовте на вистинското место за да ги знаете сите можни начини да ја исчистите историјата на пребарување на Pinterest. Слично на многу други социјални платформи кои имаат функција за пребарување, Pinterest ги складира вашите барања за пребарување за да ги прилагоди резултатите од пребарувањето според вашите преференции. Тоа е корисна карактеристика, но може да биде и малку проблематично.

Pinterest е широко користен сервис за социјални медиуми кој ви овозможува да споделувате и откривате уникатни идеи во форма на слики, анимирани GIF и видеа. Платформата за социјални медиуми за прв пат беше претставена во 2009 година и оттогаш таа е истакнато име. Постои веб-базирана верзија достапна за корисниците на компјутери заедно со мобилната апликација достапна и на уредите со Android и iOS.

На оваа платформа, можете да ги зачувате и споделувате вашите идеи користејќи иглички и табли. Иглата е како слика од веб-локација или нешто што го прикачувате. Таблите се како збирки иглички за одредена тема, како цитати, патувања или свадби. Корисниците исто така можат да ги бараат пиновите и таблите што сакаат да ги видат со помош на прашања.

Како да ја избришете вашата историја на Pinterest

Повеќето корисници не сакаат да ја гледаат нивната историја на пребарување што се појавува кога тие вршат други пребарувања. Исто така, тие не сакаат другите луѓе да бидат сведоци на какви пребарувања направиле на оваа платформа. Оттука, тие сакаат да ја исчистат историјата на пребарување на Pinterest.

Забележете дека кога сте на Pinterest, веб-локацијата следи се што правите и вашата историја на пребарување. Ова му помага на Pinterest да прикажува содржини што се порелевантни за вас, вклучително и реклами. Можеби е корисно на некој начин, но можеби не сакате дел од содржината да се појавува на вашата активност само затоа што сте ја барале.  

Редовното бришење на овие информации за историјата и кешот не само што го подобрува вашиот уред и прелистувач, туку и ја чува вашата приватност безбедна. Исто така, чувањето историја долго време може да го забави вашиот уред. Значи, добро е одвреме-навреме да се исчисти историјата на Pinterest и овде ќе разговараме за сите можни начини за постигнување на оваа цел.

Како да ја избришете вашата историја на Pinterest на компјутер

За среќа, можете брзо да ја исчистите историјата на пребарување на Pinterest со помош на лентата за пребарување.  

Како да ја избришете вашата историја на Pinterest на телефон
  • Одете на веб-страницата pinterest.com и најавете се со вашата сметка
  • Кликнете на лентата за пребарување на врвот и вашите претходни пребарувања ќе се појават во последните пребарувања
  • Кликнете на копчето Крст за да ја избришете вашата историја на Pinterest

Корисниците исто така можат да се упатат кон поставките на сметката за да ја исчистат историјата на пребарување и кешот. Само одете во Поставката за сметка со кликнување на неа, потоа кликнете на опцијата Приватност и поставки и исчистете ја историјата на пребарување и кешот.

Како да ја избришете вашата историја на Pinterest на телефон (Android и iOS)

Еве како корисникот може да ја исчисти историјата на пребарување на Pinterest користејќи мобилни уреди.

  • Само стартувајте ја апликацијата Pinterest на вашиот уред
  • Сега допрете го копчето Барај што се наоѓа на дното на екранот
  • Потоа допрете го копчето Крст достапно со неодамнешните пребарувања

Исто така, можете да ја исчистите историјата на сметката од поставките на сметката и на мобилниот телефон. Само допрете ја иконата на профилот и потоа допрете го менито со три точки. Сега изберете „Поставки“ и допрете ја опцијата „Домашен тјунер“. Потоа допрете на опцијата Историја за да ја видите и избришете од таму.

Како да ја избришете вашата историја на Pinterest на компјутер

Исто така, вреди да се напомене дека отстранувањето на неодамнешната активност не ја брише содржината што сте ја споделиле како иглички или табли. Осигурете се дека вашата интернет-врска е стабилна и правилно поврзана додека ја бришете историјата на пребарување на Pinterest.

Можеби ќе ве интересира и учење Како да ја скриете сликата на профилот на Фејсбук

Заклучок

Па, како да ја избришете вашата историја на Pinterest не треба повеќе да биде мистерија откако ќе го прочитате овој водич. Ги претставивме сите можни решенија за чистење на историјата на пребарување на оваа платформа. Тоа е сè за оваа објава ако имате какви било други прашања во врска со барањето, споделете ги користејќи коментари.

Оставете коментар