Како да направите фудбал во бесконечен занает - дознајте кои елементи може да се комбинираат за да се создаде фудбал

Сакате да знаете како да направите фудбал во Infinite Craft? Ако е така, ве опфативме! Ќе објасниме како се добива фудбал во оваа игра и кои елементи се потребни за да се создаде. Изработката на секакви работи користејќи елементи е главната задача во вирусната игра бидејќи можете да направите луѓе, планети, автомобили и многу повеќе.

За оние кои сакаат игри кои поттикнуваат експериментирање, Infinite Craft може да се покаже како прекрасно искуство. Достапно директно од вашиот прелистувач како игра за бесплатна игра, ова гејмерско искуство во последно време привлекува значително внимание. Развиена од Нил Агарвал, играта sandbox првпат беше објавена на 31 јануари 2024 година.

Можете лесно да започнете да ја играте играта со одење на веб-локацијата neal.fun. Играчите имаат достапност на елементи вода, оган, ветер и земја кои можат да ги комбинираат за да направат секакви работи во играта.

Како да направите фудбал во бесконечен занает

Слика од екранот на Како да направите фудбал во бесконечен занает

Правењето фудбал во Infinite Craft бара мешање кал со сад за прав. Играта ви овозможува да креирате многу работи поврзани со спортот, а фудбалот е еден од нив. Овде ќе го објасниме целиот процес на правење фудбал со комбинирање на различни елементи.

Првата состојка што ви е потребна за да создадете фудбал во Infinite Craft е калта и еве како можете да ја направите.

  • Спојте ги елементите на Земјата и Ветерот за да создадете прашина.
  • Сега комбинирајте прашина со вода за да направите кал.

Втората состојка што ви е потребна за да го направите Football in Infinite Craft е Dust Ball и на овој начин можете да ја направите.

  • Како што споменавме погоре, комбинирајте ги елементите на Земјата и Ветерот за да се произведе Прашина.
  • Потоа измешајте прашина со ветер за да создадете песочна бура.
  • Следно, спојте две Песочни бури за да создадете бура од прашина.
  • И на крај, комбинирајте бура од прашина со друга песочна бура за да направите сад за прашина.

Последната работа што треба да се направи за да се добие фудбал во Infinite Craft е да се спои калта со сад за прав.

  • Кога калта се комбинира со сад за прашина, таа се трансформира во фудбал.

Постојат и други начини да се направи фудбал во оваа конкретна игра. Но, ние ви дозволуваме сами да произведувате други начини и да размислите надвор од кутијата за да го направите искуството поинтересно.

Што е бесконечен занает

Infinite Craft е игра каде што можете да изградите што сакате играчи со мешање на различни елементи за да создадете разни предмети и суштества. Играта користи вештачка интелигенција за да генерира нови елементи врз основа на барањата што ги прават играчите.

Играчите започнуваат со четири основни елементи кои вклучуваат земја, ветер, оган и вода. Тие можат да ги спојат овие елементи за да формираат луѓе, митски суштества и ликови од приказните. За проширување на можностите, софтверот за вештачка интелигенција како што се LLaMA и Together AI генерира дополнителни елементи.

Нил Агарвал, креаторот на веб-базирани игри како The Password Game, Internet Artifacts и Design the Next iPhone, исто така стои зад развојот на Infinite Craft. Играта е бесплатна за играње и лесно достапна со помош на прелистувачот. Заинтересираните кои сакаат да ја играат оваа игра можат да ја посетат Нил Забава веб-страница за да започнете со изработка на работи.

Можеби и вие сакате да научите Како да добиете јапонски згради во Lego Fortnite

Заклучок

Како што ветивме, ги споделивме упатствата за тоа како да направите фудбал во Infinite Craft и дадовме детали поврзани со елементите што треба да ги комбинирате за да го создадете. Тоа е сè за овој водич, ако сакате да поставите повеќе прашања за оваа заразна игра, користете ја опцијата за коментари.

Оставете коментар