Врска за приемна картичка HRTC Conductor 2023, Како да преземете, Важни детали

Според најновите случувања, Комисијата за јавни услуги на Химачал Прадеш (HPPSC) ја издаде картичката за прием на диригент HRTC 2023 на 30 ноември 2023 година. Билетите за испитната сала сега се достапни на официјалната веб-страница преку врска до која може да се пристапи користејќи детали за најавување. Кандидатите треба да ја посетат веб-страницата на hppsc.hp.gov.in за да ги проверат и преземаат нивните картички за прием сега.

Илјадници кандидати од сите делови на државата Химачал Прадеш се запишаа за да учествуваат на испитот за регрутирање диригенти на корпорацијата за патен транспорт Химачал (HRTC). Поголемиот дел од кандидатите го чекаа објавувањето на влезниците за сала кои сега се објавени на веб-порталот.

Процесот на селекција на HPPSC Conductor за регрутирање 2023 година ќе започне со писмениот тест кој ќе се одржи на 10 декември 2023 година. Испитот ќе се спроведе во различни тест центри низ Химачал Прадеш во офлајн режим.

Прифатна картичка за диригент на HRTC 2023 Датум и моменти

Врската за преземање на HRTC Conductor Admit Card 2023 сега е активна на веб-страницата на HPPSC. Сите кандидати кои аплицирале за позиции за диригент во ХПССЦ HRTC треба да се упатат на веб-страницата за да го проверат и преземаат билетот за сала пред денот на испитот. Овде ќе ги најдете сите клучни детали поврзани со испитот и ќе научите како да ја преземете картичката за прием на HRTC 2023 преку Интернет.

Испитите од објективен режим за работните места ќе се одржат на 10 декември 2023 година од 10:00 до 01:00 часот. Регрутирањето на 360 позиции за диригент од класа-III по договор ќе започне со писмениот испит на кој ќе се поставуваат само прашања со повеќекратен избор. Оние кои ќе го исчистат писмениот преглед ќе мора да поминат низ фазата на проверка на документите.

На сите кандидати им се препорачува да донесат две фотографии со големина на пасош, валиден доказ за лична идентификација и влезна карта за диригент на HPPSC во салата за испитување. Ова се задолжителните документи што треба да ги носите во испитниот центар на денот на испитот. Во спротивно, нема да ви биде дозволено да се појавите на преглед.

HPPSC HRTC Диригент за вработување во 2023 година Преглед на картичка за прием на испит

Спроводно тело        Комисија за јавна служба на Химачал Прадеш
Тип на испит              Тест за регрутирање
Режим на испит                Писмен тест
Датум на испит за диригент на HRTC 2023 година    10 2023 декември
Име на објавата                   360 Класа-III Диригент
Работа локација     Секаде во државата Химачал Прадеш
Вкупно објави     360
HRTC Conductor Admit Card 2023 Датум на издавање      30 2023 ноември
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница                hppsc.hp.gov.in

Како да преземете HRTC Conductor Admit Card 2023

Како да преземете HRTC Conductor Admit Card 2023

Кандидатите можат да ги преземат своите картички за прием користејќи го следниов метод.

Чекор 1

Сите кандидати прво треба да ја посетат официјалната веб-страница на Комисијата за јавни служби на Химачал Прадеш на hppsc.hp.gov.in.

Чекор 2

Потоа, на почетната страница, проверете ги Новите објави поставени на веб-локацијата и пронајдете ја врската за преземање картичка за прием на HPPSC Conductor Conductor.

Чекор 3

Кога ќе ја видите врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренциите како што се Aadhaar Number и ID на апликацијата.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и ќе се појави на екранот на уредот.

Чекор 6

За да го зачувате документот PDF на вашиот уред, кликнете/допрете го копчето Преземи и потоа отпечатете го за да можете да го носите со себе на денот на испитот.

Детали дадени на картичката за прием на диригент HRTC 2023 година

Следниве информации се наведени на билетот за испитна сала.

 • Име на апликантот
 • Татково име
 • Датум и време на испитување
 • Следен број
 • Регистарски број
 • Поштенска адреса
 • категорија
 • Датум на раѓање на апликантот
 • Потпис на апликантот
 • Фотографија на апликантот
 • Име и адреса на испитниот центар доделен на студентот
 • Насоки поврзани со испитот

Можеби ќе сакате да проверите Приемна картичка AIBE 18 2023 година

Заклучок

10 дена пред тестот, врската за преземање на HRTC Conductor Admit Card 2023 е достапна на официјалната веб-страница на комисијата бидејќи беше објавена на 30 ноември 2023 година. Врската за билети за сала ќе остане достапна до денот на испитот и апликантите можат да ги преземат следново чекорите дадени погоре.

Оставете коментар