Резултат на HSSC CET Група Д 2023 година, Датум, врска, пресек, како да се провери, корисни детали

Според најновите случувања, Комисијата за селекција на персоналот во Харајана (HSSC) е подготвена да го објави Резултатот од HSSC CET Група D 2023 година на веб-страницата hssc.gov.in. Сите кандидати кои учествуваа во Заедничкиот тест за подобност (CET) за објави од групата Д треба да го посетат веб-порталот за да ги проверат своите картички за резултати онлајн.

Над 11 милиони кандидати од целата држава Харајана се пријавија и се појавија на испитот за HSSC CET 2023 година. сесии овие денови од 21:22 до 2023:10 часот и 00:11 до 45:3 часот.

Испитувањето во Харајана и Чандигар беше спроведено од Националната агенција за тестирање (НТА) во име на комисијата во 798 центри. Привремениот клуч за одговор излезе претходно овој месец и можноста за негово преглед заврши на 13-ти ноември. Се очекува HSSC да ги објави резултатите следната и може да биде објавена во секое време на веб-страницата.

Резултат на HSSC CET Група Д 2023 година Датум и најнови ажурирања

Директниот линк на HSSC CET Result 2023 за проверка и преземање на картичките со резултати ќе биде објавен наскоро на веб-страницата на комисијата. Комисијата сè уште не го објави официјалниот датум кога се очекува да биде објавен во првата недела од декември 2023 година. Овде ќе ги обезбедиме сите важни детали за испитот и ќе објасниме како да ги проверите картичките со резултати кога ќе бидат објавени.

Испитната група D CET се одржа за 95 поени, а на подобните кандидати ќе им бидат доделени 5 дополнителни оценки врз основа на социо-економски фактори. Оние кои успешно ќе го положат писмениот испит и ќе ги исполнат критериумите за квалификација ќе бидат повикани во следната фаза од процесот на селекција.

Испитот имаше за цел да пополни вкупно 13,536 слободни места од групата Д. Конечниот резултат ќе ги покаже резултатите за секој предмет и вкупните оценки добиени на испитот HSSC CET Група Д. Дополнително, ќе има список споделен од комисијата во PDF формат на кандидати кои го положиле испитот.

Преглед на резултати од HSSC CET Група D за вработување во 2023 година

Спроводно тело                 NTA во име на Комисијата за селекција на персоналот во Харајана
Име на испит       Заеднички тест за подобност на Харајана
Тип на испит         Тест за регрутирање
Режим на испит       Офлајн (писмен испит)
Датум на испит за HSSC CET Група Д 2023 година         21 октомври и 22 октомври 2023 година
ЛокацијаДржавата Харајана
Име на објавата         Објави од групата Д
Вкупно слободни работни места                              13536
Резултат на HSSC CET Група Д 2023 година на издавање  Првата недела од декември 2023 година
Режим на ослободување                                 онлајн
Врска за официјална веб-страница                                           hssc.gov.in
nta.nic.in

Како да го проверите резултатот од HSSC CET Група D 2023 PDF Преземи онлајн

Како да го проверите резултатот од HSSC CET од групата Д 2023 година

Еве како кандидатот може да ја провери и преземе својата/нејзината картичка со резултати од Haryana CET.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Комисијата за селекција на персоналот во Харјана на hssc.gov.in.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница на таблата, проверете ги Најновите ажурирања достапни на страницата.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете ја врската HSSC Група D Резултат 2023.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се бројот на апликацијата, лозинката и безбедносниот пин.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Кликнете/допрете го копчето за преземање и зачувајте ја PDF картичката со резултати на вашиот уред. Земете отпечаток за идна референца.

Пресечен резултат на HSSC CET 2023 (група Д)

Кандидатите мора да ги постигнат минималните оценки наведени за нивната категорија за да продолжат во следната фаза. Пресечните резултати на CET се засноваат на неколку фактори како што се вкупните резултати на испитот, вкупниот број на кандидати кои се појавиле на испитот итн. Еве табела што ги прикажува оценките за отсечени оценки од HSSC CET Група D 2023 за секоја категорија .

UR60-65
SC      45-50
BCA-A    50-55
BC-B     55-60

Вие исто така може да сакате да проверите Резултат на KMAT 2023 година

Заклучок

Освежителна вест е дека резултатите од HSSC CET Групата Д 2023 година ќе бидат објавени од страна на комисијата многу наскоро преку нејзината веб-страница. Ви ги доставивме сите важни информации, вклучувајќи го и веројатниот датум. За да го проверите вашиот резултат откако ќе биде објавен, одете на веб-страницата и следете ги упатствата дадени погоре.

Оставете коментар