HTET 2023 Дознај картичка, линк за преземање, како да провериш, важни детали

Според најновите ажурирања, Одборот за училишно образование, Харјана ја објави картичката за прием HTET 2023 на 24 ноември 2023 година преку својата веб-страница. Оние кои имаат завршено регистрации за претстојниот Тест за подобност за наставници во Харајана (HTET) 2023 година, можат да ја посетат веб-страницата и да ја користат дадената врска за да ги преземат своите билети за испитната сала.

Илјадници апликанти од целата држава поднесоа апликации преку Интернет за да се појават на овој тест за подобност. Процесот на регистрација на HTET заврши пред неколку недели со пријавените кандидати кои чекаа да ги објават билетите за салата кои сега се објавени на веб-страницата bseh.org.in.

Одборот ги советуваше кандидатите да ги проверат информациите достапни на билетите за сала и ако се е точно, да ги преземат пред денот на испитот. Од друга страна, доколку се пронајдат грешки во врска со личните податоци на кандидатот, контактирајте го пултот за помош. Информациите поврзани со пултот за помош се достапни на веб-страницата.

BSEH HTET 2023 Датум на приемна картичка и важни детали

Врската за приемна картичка на BSEH HTET за 2023 година сега е објавена на официјалната веб-страница на одборот. Врската е поставена вчера (24 ноември 2023 година) и сега е достапна со помош на деталите за најавување. Проверете ја врската за преземање овде заедно со други важни информации поврзани со ТЕТ испитот Харјана.

Тестот HTET 2023 е закажан за 2 и 3 декември 2023 година. На 2 декември испитот ќе се одржи од 3 до 5:30 часот. На 3 декември ќе има две смени едната од 10 до 12:30 часот и потоа втората од 3 до 5:30 часот.

Испитот HTET има три нивоа: Ниво 1, Ниво 2 и Ниво 3. Ниво 1 е за наставници од основните училишта (Стандард I – V), Ниво 2 е за обучени дипломирани наставници (Стандард VI–VIII), а Ниво 3 е за постдипломски наставници (Стандард IX–XII). BSEH го спроведува овој тест за подобност на државно ниво за да ангажира наставници (PRT, TGT, PGT).

Во трудот HTET ќе има вкупно 150 прашања и на апликантите ќе им бидат дадени 2 и пол часа да го завршат испитот. Наставната програма HTET 2023 опфаќа различни теми кои вклучуваат квантитативна способност, расудување, развој и педагогија на детето, хинди и англиски, математика и студии за животна средина.

Тест за подобност за наставници во Харајана (HTET) 2023 година Преглед на картичка за прием

Спроводно тело                            Одбор за училишно образование Харајана
Име на испит       Тест за подобност за наставници во Харајана
Тип на испит          Тест за регрутирање
Режим на испит                       Писмен испит (офлајн)
Датум на испит на HTET               2 и 3 декември 2023 г
Име на објавата         Наставници (PRT, TGT, PGT)
Вкупно слободни работни места               Многу
Локација              Државата Харајана
Датум на издавање на картичката за прием HTET 2023 година                   24 2023 ноември
Режим на ослободување                  онлајн
Врска за официјална веб-страница                      bseh.org.in

Како да преземете картичка за прием HTET 2023

Како да преземете картичка за прием HTET 2023

На следниот начин, можете да ја проверите и преземете картичката за прием на HTET од веб-локацијата.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Комисијата за јавна служба во Бихар. Кликнете/допрете ја оваа врска bseh.org.in директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги новите објави и пронајдете ја врската HTET Admit Card 2023.

Чекор 3

Откако ќе ја пронајдете врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги сите потребни акредитации за најавување, како што се мобилниот број и лозинката.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и сертификатот за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот за билет за сала на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го однесете документот до испитниот центар.

Запомнете дека е задолжително кандидатите да ја преземат картичката за прием и да носат печатена копија до тест центарот. Доколку на денот на полагањето не се донесе уписна карта и доказ за идентификација, испитаникот нема да смее да седне на испит.

Можеби ќе ве интересира да проверите Службеник за обука на JSSC ITI Приемна картичка 2023 година

Заклучок

На официјалната веб-страница на BSEH, достапна е врската за приемна картичка HTET 2023 која можете да ја користите за да ги преземете сертификатите за прием. Постапката дадена погоре ќе ве води низ процесот на добивање на вашиот билет за сала.

Оставете коментар