Приемна картичка HTET 2022 година Линк за преземање, датум на испит, фини поени

Според најновите ажурирања, Одборот за училишно образование Харајана ја објави картичката за прием HTET 2022 преку својата официјална веб-страница. Кандидатите кои се пријавиле за овој тест за подобност на наставници можат да пристапат до билетот за сала користејќи ги нивните акредитиви за најавување.

Картичката за прием на Тест за подобност за наставници во Харјана (HTET) беше издадена на 26 ноември 2022 година и врската ќе работи до денот на испитот. Кандидатите се упатени да ги преземат картичките навреме и да носат печатена копија од нив до испитниот центар.

Распоредот за полагање е веќе објавен и одборот ќе го спроведе писмениот испит на 3 и 4 декември 2022 година на различни локации низ државата. За овој процес на регрутирање се пријавија огромен број аспиранти кои бараат работа како наставници на различни нивоа.

Детали за приемна картичка на HTET 2022 година

Врската за преземање на картичката за прием на HTET 2022 е веќе активирана на веб-порталот на образовниот одбор. Ќе обезбедиме директна врска за преземање заедно со други важни детали во врска со испитот. Исто така, ќе научите како да го преземете билетот за сала од веб-страницата за да го добиете лесно.

Според официјалното известување на одборот, на испитот HTET има три нивоа: Ниво 1, Ниво 2 и Ниво 3. Првото ниво е за наставници од основно (Стандард I – V), второто ниво е за обучени дипломирани наставници (Стандард VI – VIII), а третото ниво е за наставници по постдипломски студии (Стандард IX – XII).

Ќе има 150 минути за да се заврши испитот, кој вклучува теми како што се квантитативна способност, расудување, развој и педагогија на детето, хинди и англиски јазик, математика и студии за животна средина.

Одборот ги повика апликантите да носат отпечаток во боја од картичката за прием и да носат валидна лична карта во центарот. Во спротивно, кандидатите нема да смеат да влезат во испитната сала. Затоа, секој кандидат треба да извади отпечаток и да го носи во доделениот испитен центар.

Процесот на регрутирање на ниво 1, 2 и 3 на Харјана TET ќе започне со овој испит. Оние кои ќе го поминат овој тест ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција. На крајот од процесот на селекција, избраните кандидати ќе добијат работа во различни училишта низ државата.

Определување на картичката за прием на испит на HTET

Спроводно тело                   Одбор за училишно образование Харајана
Име на испит       Тест за подобност за наставници во Харајана
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит          Писмен испит (офлајн)
Датум на испит на HTET     3 и 4 декември 2022 година
Име на објавата         Наставници (PRT, TGT, PGT)
Вкупно слободни работни места         Многу
Локација          Државата Харајана
Датум на издавање на картичката за прием на HTET        26 2022 ноември
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница            bseh.org.in
харјанат.во  

Детали спомнати на нивоата 1, 2 и 3 на ТЕТ Харјана за приемна картичка

Следниве детали и информации се напишани на одредена картичка за прием.

 • Име на кандидатот
 • Името на таткото и мајката на кандидатот
 • Пол Машки женски)
 • Датум на раѓање на кандидатот
 • Име и ниво на објава
 • Код на испитниот центар
 • Адреса на испитниот центар
 • Категорија на кандидати (ST/SC/BC и друго)
 • Број на листи за испит на кандидатот
 • Правила и упатства за прегледот
 • Датум и време на хартија
 • Време на известување

Како да преземете картичка за прием HTET 2022 година

Како да преземете картичка за прием HTET 2022 година

Преземањето на билетот за салата е многу неопходно, така што овде ќе научите чекор-по-чекор процедура која може да ви помогне во тој поглед. Едноставно следете ги упатствата дадени подолу и исто така извршете ги за да ја добиете картичката.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на Одбор за училишно образование Харајана.

Чекор 2

Потоа, на почетната страница, одете во делот за најнови вести и пронајдете ја врската HTET Admit Card 2022 година.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска.

Чекор 4

Овде внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број, лозинка и код за Captcha.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и билетот за салата ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа земете отпечаток во боја за да го носите до испитниот центар.

Можеби исто така сакате да знаете за Прифатна картичка SPMCIL Хајдерабад

Завршни зборови

HTET Admit Card 2022 сега е достапна на веб-порталот на одборот и можете лесно да ја набавите следејќи ги горенаведените упатства. Толку за овој ви посакуваме многу среќа со испитот и засега се збогуваме.

Оставете коментар