Приемна картичка на ICAR AIEEA 2022 година, линк за преземање, датуми, фини поени

Националната агенција за тестирање (NTA) е подготвена да ја објави ICAR AIEEA Admit Card 2022 денес, 5 септември 2022 година, според многу веродостојни извештаи. Кандидатите кои успешно се пријавиле за овој приемен испит можат да го преземат од веб-страницата.

 Индискиот совет за земјоделско истражување на сите Индиски приемен испит во земјоделството (ICAR AIEEA) е приемен тест на национално ниво организиран со цел да понуди прием на различни додипломски и постдипломски курсеви како што се BSc, B.Tech земјоделско инженерство, прехранбена технологија итн. .

Процесот на поднесување апликации е завршен и оние кои аплицирале чекаат да бидат објавени картичките за прием од страна на НТА. Официјалните термини за полагање се објавени и истиот ќе се одржи на 13, 14, 15.th, и 20 септември 2022 година.

Приемна картичка на ICAR AIEEA 2022 година

Приемната картичка ICAR AIEEA 2022 ќе биде издадена денес според најновите вести и ќе биде достапна на веб-порталот на повисокиот орган icar.nta.nic.in. Во овој пост ќе ги научите сите клучни детали во врска со прегледот и постапката за преземање од веб-страницата.

Според трендот, НТА ги објавува билетите за испитната сала 10 или повеќе дена пред испитот за секој кандидат да може да ги набави навреме. Ако не се издаде денес, најверојатно ќе биде објавен утре според различни циркулирачки извештаи.

Билетот за сала е еден од најважните документи што мора да се носи во доделениот тест центар на денот на испитот. Тоа е задолжителен документ кој ви овозможува да учествувате на тестот во спротивно организаторите ќе ве спречат да се обидете да го полагате.

Испитувањето ќе се спроведе во офлајн режим (пенкало-хартија) во различни тест центри низ земјата. Секоја година огромен број кандидати се појавуваат на овој тест за прием со цел да добијат прием во реномирани земјоделски институти.  

Клучни моменти на приемната картичка ICAR AIEEA за испит 2022 година

Тело за спроводливост        Националната агенција за тестирање
Името на организацијата     Индискиот совет за истражување на земјоделството
Име на испит                 Цела Индија приемен испит во земјоделството
Режим на испит                 Надвор од мрежа
Тип на испит                   Тест за влез
Датум на испит                    13-ти, 14-ти, 15-ти и 20-ти септември 2022 година
Понудени курсеви          BSc, B.Tech земјоделско инженерство, прехранбена технологија и многу други
Локација                        Низ цела Индија
Датум на издавање на картичката за прием на ICAR   5 2022 септември
Режим на ослободување               онлајн
Официјална веб-страница на ICAR      икар.нта.ник.ин

Детали се достапни на картичката за прием на ICAR AIEEA 2022 година

Билетот за сала AIEEA 2022 ќе содржи некои значајни информации поврзани со овој конкретен испит и кандидатите. Следниве детали ќе бидат наведени на билетот.

  • Име на кандидатот
  • Дата на раѓање
  • Регистарски број
  • Следен број
  • Фотографија
  • Време и датум на испит
  • Баркод и информации за испитниот центар
  • Адреса на испитниот центар
  • Време на известување
  • Важни упатства поврзани со денот на испитот

Како да преземете картичка за прием на ICAR AIEEA 2022 година

Како да преземете картичка за прием на ICAR AIEEA 2022 година

Ако сакате лесно да ги преземете билетите за салата од веб-страницата, тогаш само следете ја чекор-по-чекор процедурата дадена подолу. Извршете ги упатствата дадени во чекорите за да ги добиете картичките во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на НТА. Кликнете/допрете на оваа врска NTA ICAR да отидете директно на соодветната страница.

Чекор 2

На оваа страница, пронајдете ја врската до картичката за прием на AIEEA ICAR и кликнете/допрете на неа.

Чекор 3

На оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви како што се бројот на апликацијата и лозинката.

Чекор 4

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и документот за билет за сала ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

На крајот, притиснете ја опцијата за преземање за да ја зачувате на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Исто така, проверете: Приемна картичка AIIMS NORCET 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Што е Датум на издавање на картичката за прием на ICAR AIEEA 2022 година?

Според многу извори, ќе биде издаден на 5 септември 2022 година.

Што е Распоред на испити AIEEA 2022 година?

Испитот официјално ќе се спроведе на 13, 14, 15 и 20 септември 2022 година.

Завршни зборови

Приемната картичка ICAR AIEEA 2022 година ќе биде достапна наскоро на врската на веб-страницата спомената погоре и органот им наложи на кандидатите да ја однесат до центарот за тестирање на денот на испитот. Затоа преземете го користејќи ја постапката дадена погоре за да го потврдите вашето учество на испитот.

Оставете коментар