ICSI CSEET Резултат од ноември 2022 година Линк за преземање, Важни детали

Според најновите извештаи, Институтот за секретари на компании на Индија (ICSI) го објави резултатот ICSI CSEET ноември 2022 година на 21 ноември 2022 година во 4:00 часот. Кандидатите кои се појавија на овој приемен испит можат да ги проверат своите резултати користејќи ги нивните ингеренции за најавување.

Тестот за влез на извршниот секретар на компанијата (CSEET) 2022 година за ноемвриската сесија беше спроведен на 12-ти ноември и 14-ти ноември 2022 година во многу поврзани центри за тестирање низ целата земја. На прегледот учествуваа огромен број аспиранти.

Во Индија, CSEET е приемен испит базиран на компјутер кој се користи за прием на курсот за секретар на компанијата за дипломирани студенти, постдипломци и други. Задолжително е сите кандидати да го поминат CSEET за да се регистрираат за извршната програма CS.

ICSI CSEET Резултат од ноември 2022 година Детали

Врската за резултатите од CSEET за ноември 2022 година е веќе активирана на официјалниот веб-портал на институтот. Единствен начин да ги проверите е со посета на веб-локацијата, така што ќе обезбедиме директна врска за преземање и процедура за проверка на резултатот и од веб-страницата.

Официјалната изјава за е-резултати со ознаки на CSEET е поставена на веб-локацијата за преземање од кандидатите за нивна референца, употреба и евиденција. Исто така, институтот изјави дека нема да им достави на кандидатите физичка копија од Изјавата за резултати.

Севкупно, 68.56 проценти од кандидатите ја исчистиле сесијата CSEET во ноември 2022 година, според официјалното соопштение на веб-страницата. Следната сесија на CSEET ќе се одржи на 7 јануари 2023 година, а кандидатите можат да се пријават до 15 декември 2022 година.

За да биде прогласен за положен на овој приемен испит, кандидатот мора да обезбеди 40% оценки во секој труд и 50% оценки во агрегат. Помалку од тоа ќе биде прогласено за неуспешно, па затоа е задолжително да се добијат 40% оценки во секој труд.

Картата со резултати ги содржи сите детали во однос на процентот што сте успеале да го постигнете по секој предмет. Степенот за квалификација CS сега е еквивалентен на постдипломски студии како што е признаено од Комисијата за грантови на Универзитетот.

ICSI CSEET Определување резултати од ноември 2022 година

Спроводно тело          Институт за секретари на компании од Индија
Име на испит          Тест за влез на извршен секретар на компанијата
Тип на испит           Приемен испит
Режим на испит         Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на ICSI CSEET           12 ноември и 14 ноември 2022 година
Курсеви понудени          Курсеви за секретар на компанијата
Локација         Низ цела Индија
сесија                        ноември 2022
ICSI CSEET Датум и време на резултат        21 ноември 2022 година во 4:00 часот
Режим на ослободување        онлајн
Официјална веб-страница          icsi.edu

Детали спомнати на ICSI CSEET Резултат од ноември 2022 година

Исходот од испитот е достапен во форма на оценка на официјалниот веб-портал на институтот. Ги содржи извршните резултати и оценките за разделување по предметот на поединечни студенти и сите други важни детали поврзани со одреден ученик.

Следниве детали се достапни на одредена табела.

  • Име на студентот
  • Фотографија
  • Број на запис/Регистарски број
  • Квалификациски статус за CSEET испит
  • Оценки и процент добиени во секој труд
  • Вкупни оценки и процент добиени на испитот CSEET
  • Некои други клучни информации поврзани со приемниот испит и потписот на повисоката власт

Како да се провери ICSI CSEET ноември 2022 година

Како да се провери ICSI CSEET ноември 2022 година

Следното упатство чекор по чекор ќе ви помогне да ги проверите и преземете резултатите од тестот за влезен тест за извршен секретар на CS од веб-локацијата. Едноставно следете ги инструкциите за да ја добиете вашата рака на картичката за резултати во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на ICSI.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската за резултати ICSI CSEET.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, кликнете/допрете на тој линк.

Чекор 4

Сега наведете ги потребните акредитиви за најава, како што се регистарски број (единствен проект), датум на раѓање и код за Captcha.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, притиснете ја опцијата за преземање за да го зачувате резултатот документ на вашиот уред и потоа земете отпечаток за понатамошна употреба.

Можеби ќе ве интересира да проверите AIIMS INI CET Резултат 2022 година

Конечната пресуда

Значи, ICSI CSEET Result November 2022 е објавен и достапен на веб-порталот на овој конкретен институт. Едноставно користете ја горенаведената процедура за да ја добиете вашата карта за резултати. Тоа е сè за оваа објава, користете го полето за коментари за да споделите мисли и прашања поврзани со него.

Оставете коментар