Приемна картичка IIT JAM 2023 (надвор) Линк за преземање, датум на испит, важни детали

Според најновите вести, Индискиот институт за технологија (IIT), Гувахати ја објави картичката за прием IIT JAM 2023 преку веб-страницата на 11-ти јануари 2022 година. преземете го билетот за салата со упатување на веб-порталот.

IIT Guwahati неодамна го затвори процесот на поднесување онлајн апликации за приемниот испит и огромен број кандидати се пријавија да се појават на испитот. Сега институтот го објави сертификатот за прием, задолжителен документ кој содржи клучни детали поврзани со одреден кандидат.

Организацијата веќе го издаде распоредот за приемни тестови и тој ќе се спроведе на 12 февруари 2023 година. Истиот ќе се одржи истиот ден во сите институти кои ќе учествуваат, а деталите за времето на испитот и адресата на салата се наведени на билетот за сала.

Преземете ја картичката за прием IIT JAM 2023 година

IIT Guwahati ја активираше врската за преземање картичка за прием JAM 2023 на својата официјална веб-страница која можете да ја користите за пристап до вашиот сертификат за прием за претстојниот испит. Овде ќе ги обезбедиме сите значајни детали, датуми и директна врска за преземање заедно со постапката за стекнување на билетот за сала од веб-страницата.

Има над 3000 места во различни програми за постдипломски студии на IIT достапни преку JAM 2023 Компјутерски базиран тест. Резултатите од заедничкиот приемен тест за мајстори 2023 година ќе бидат објавени на 22 март 2023 година.

Резултатите од JAM 2023 ќе се користат за прием во CFTI вклучувајќи NIT, IISc, DIAT, IIEST, IISER Pune, IISER Bhopal, IIPE, JNCASR и SLIET. Курсевите вклучени во овој приемен испит се м-р, м-р. (Техника), м-р- М.Тех. Двојна диплома, MS (R), заеднички м-р. – д-р, м-р. – д-р. Двојна диплома и интегриран д-р.

Институтот ја издал приемната картичка еден месец пред датумот на испитот, така што сите апликанти ја преземаат навреме и земаат отпечаток за да ја однесат до дозволениот центар за тестирање. Секој кандидат треба да носи документ за лична идентификација со фотографија со карта за прием на JAM бидејќи е прогласена за задолжителна.

Уверението за прием е отпечатено со некои важни информации како што се името на кандидатот, полот, категоријата, времето на испитување, адресата на испитниот центар, кодот за тест хартија и неколку други клучни детали.

Испит за IIT JAM 2023 година и најважни моменти на картичката за прием

Спроводно тело       Индиски институт за технологија (IIT), Гувахати
Тип на испит   Тест за влез
Име на испит        Заеднички приемен тест за мајстори
Режим на испит    Тест заснован на компјутер
IIT JAM 2023 Датум на испит       12th февруари 2023
Курсеви понудени         м-р, м-р. (Техника), м-р- М.Тех. Двојна диплома, MS (R), заеднички м-р. – д-р, м-р. – д-р. Двојна диплома и интегриран д-р
Вклучени институти       NITs, IISc, DIAT, IIEST, IISER Pune, IISER Bhopal, IIPE, JNCASR и SLIET
Вкупно седишта       Над 3000
IIT JAM Датум на издавање на картичката за прием    11th Јануари 2023
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница             joaps.iitg.ac.in
jam.iitg.ac.in 

Како да преземете картичка за прием IIT JAM 2023 година

Во овој дел, ќе ве водиме низ процесот чекор-по-чекор за проверка и преземање на картичката за прием. Само следете ги инструкциите дадени во чекорите и извршете ги за да ги добиете картичките во PDF форма.

Чекор 1

Пред сè, апликантите треба да ја посетат веб-страницата на ИИТ Гувавати.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете го прозорецот за најавување и кликнете/допрете на него за да го отворите.

Чекор 3

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренции како што се ID/е-пошта за запишување, лозинка и код за captcha.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за прием ќе се прикаже на екранот на уредот.

Чекор 5

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за да можете да го користите на денот на испитот.

Можеби ќе сакате да проверите Билет за сала на полициски констабл на АП 2023 година

Завршни зборови

Како што споменавме претходно, IIT JAM Admit Card 2023 е веќе достапна на врската на веб-локацијата спомената погоре, затоа користете ја постапката што ја разгледавме за да ја преземете вашата картичка. Кажете ни ако имате какви било прашања или сомнежи во врска со оваа објава во делот за коментари подолу.

Оставете коментар