Инстаграм Оваа песна е моментално недостапна Објаснета грешка

Инстаграм е една од најупотребуваните социјални мрежи ширум светот и е популарна поради обезбедување на некои многу неверојатни функции. Но, како и некои други познати социјални платформи, има некои недостатоци и грешки кои се појавуваат од време на време, една од нив е Instagram Оваа песна моментално е недостапна.

Голем број корисници на Инста ја пријавиле оваа грешка при отворањето на музичката функција. Ова е една од оние карактеристики на Инстаграм што корисниците ја сакаат и ја користат за правење ролни, приказни и други работи. Воведен е во 2018 година, тогаш можете да користите песни за да ги додадете во вашите приказни.

Нема проблеми во врска со недостапноста на песните и сите видови музика достапни за користење од нови песни до стари. Топ листи, нови песни за синглови, класична, поп, џез и стара музика, библиотеката е масивна, но проблемот е што на некои песни покажува грешка во недостапноста.

Инстаграм Оваа песна во моментов е недостапна

Во овој пост, ќе ги дадеме сите одговори на прашањата поврзани со овој конкретен проблем. Од додавањето на макари на Инстаграм, музичката функција најмногу се користи за креирање на макари. Истата грешка се јавува и таму.

Според многу корисници, проблемот со This Song Is Currently Unavailable одеднаш станува се поголем и некои од песните исчезнале. Кога ќе ја отворите таа песна, на екранот се појавува прилично нова порака за грешка.

Овој проблем се јавува кога корисниците се обидуваат да додадат музика во нивните приказни и ролни. За проблемот сведочат корисници од целиот свет, не само во одреден регион или земја. Корисниците на Инста не се задоволни поради тоа бидејќи можеби наидовте на дискусии поврзани со оваа грешка на различни платформи за социјални медиуми.

Многумина поставуваат прашања како „Зошто е недостапна песната што ја кажува мојата ролна во моментов? И оние кои сакаат да додадат песни во своите приказни ги имаат истите проблеми. Значи, зошто тоа се случува, кои се причините и дали има некакво решение, сите прашања се одговорени во следниот дел.

Како да ја поправите оваа песна која моментално е недостапна на Инстаграм?

Како да ја поправите оваа песна во моментов е недостапна на Инстаграм

Постојат неколку причини за појавата на оваа специфична грешка на Instagram кога се обидувате да ја користите функцијата за додавање музика. Можеби сте наишле на овој проблем додека отворате приказни и ролни на личноста што ја следите. Сигурен сум дека многу пати сте се запрашале зошто тоа се случува.

Па, тука е списокот на причини за појава на оваа грешка.  

  • Обично проблемот се јавува кога песната што корисникот се обидува да ја додаде не е достапна на неговата/нејзината локација. Ова значи дека не е лиценциран во вашата моментална локација или регион затоа ќе ја прикаже пораката за недостапност
  • Постојат неколку региони и земји каде што музичката функција воопшто не е дозволена поради ограничените регулативи во земјата и проблемите со лиценцирањето. Може да се реши само со промена на вашата моментална локација или со промена на политиките на земјата во врска со оваа функција
  • Понекогаш тоа се случува поради проблеми со интернетот или проблеми со апликацијата, ако тоа се случи, само освежете ја вашата интернет конекција или деинсталирајте ја апликацијата со бришење на сите податоци и повторно инсталирајте ја од почеток
  • Овој проблем со недостапноста на песната се јавува и во деловните сметки бидејќи во различни земји правилата на Instagram не дозволуваат да додавате музика во вашите приказни. Решението за тоа е да користите нормална сметка со тоа што ќе ја префрлите од деловната

Значи, ова се причините за грешката на Instagram This Song Is Currently Unavailable заедно со можните решенија.

Можеби исто така сакате да го прочитате Бонус на макари исчезна зошто

Завршни зборови

Инстаграм Оваа песна е моментално недостапна е проблем со кој се соочуваат многу корисници при користење на функцијата за додавање музика, затоа ги претставивме причините и можните начини за негово поправање. Со надеж дека ќе добиете помош при читањето на овој пост, се збогуваме.   

Оставете коментар