JAC 9-ти резултат 2023 година Датум, време, врска, важни ажурирања

Како што објавија локалните медиуми, Академскиот совет на Џарканд (JAC) е подготвен да го објави 9-тиот Резултат на JAC 2023 денес во 3:00 часот. Откако одборот ќе го објави резултатот од 9-та класа, тогаш можете да отидете на неговата веб-страница и да ја користите врската што ја дале за да ги проверите картичките со резултати.

Во некои други извештаи се наведува дека денеска во 3 часот одборот ќе ги соопшти резултатите од испитот. Тие ќе одржат прес-конференција на која ќе споделат важни информации како вкупниот процент на полагање, имињата на студентите со најдобри резултати и други важни бројки поврзани со испитот.

JAC допрва треба да го потврди официјалниот датум и време за објавување на резултатите, но голема е веројатноста дека наскоро одборот ќе издаде ажурирање во врска со испитувањето. Одборот ќе ја активира врската со резултатот на веб-страницата веднаш штом ќе бидат објавени резултатите.

JAC 9-ти резултат 2023 Вести и најнови ажурирања

Резултатот од JAC 9-та класа 2023 година ќе биде објавен во следните неколку часа. Според најновите вести, најверојатно ќе биде објавено во 3 часот денеска на 6 јуни 2023 година. Овде ќе ја обезбедиме врската на веб-страницата заедно со сите други значајни информации во врска со прегледот. Исто така, ќе ги објасниме сите можни начини за проверка на бодовите.

За да помине предмет, студентот мора да добие најмалку 33% оценки. Доколку студентот не успее во еден или два предмети, ќе мора да полага дополнителен испит наречен дополнителен испит JAC 2023. Конкретните датуми за овој дополнителен испит ќе бидат објавени за неколку недели

JAC го одржа испитот од 9-та класа во Џарканд од 11 март до 12 април 2023 година. Милиони студенти, приватни и редовни се појавија на испитот. Сега овие студенти со нетрпение чекаат да бидат објавени резултатите.

Пред објавувањето, официјалните лица на одборот ќе ве известат за датумот и времето. За да останат ажурирани, студентите треба редовно да ја проверуваат веб-страницата на JAC. Подолу, ќе ја најдете врската на веб-страницата и други важни детали поврзани со JAC 9th Exam 2023.

Одборот на JAC 9-ти резултат од 2023 година Главни моменти

Спроводно тело        Академски совет на Џарканд
Тип на испит             Годишен одборен испит
Режим на испит        Офлајн (писмен испит)
Класа     9th
Одбор на JAC 9th Датум на испит              Од 11 март до 12 април 2023 година
Локација               Џарканд
Академска сесија     2022-2023
JAC 9-ти резултат Датум и време        6 јуни 2023 година во 3:00 часот (се очекува)
Режим на ослободување       онлајн
Врска за официјална веб-страница          jacresults.com 
jac.nic.in  

Како да го проверите JAC 9-тиот резултат 2023 онлајн

Како да се провери JAC 9-ти резултат 2023 година

Користејќи ја дадената врска со 9-ти резултати, можете лесно да пристапите до вашите ознаки онлајн на следниот начин.

Чекор 1

За да започнете, посетете ја официјалната веб-страница на Академскиот совет на Џарканд. Можете да отидете директно на почетната страница со кликнување или допирање на оваа врска jacresults.com.

Чекор 2

Потоа, на почетната страница, одете до најновите известувања и пронајдете ја врската Jharkhand JAC Board 9th Result 2023.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Овде внесете ги потребните акредитиви за најавување, како што се Roll Code и Roll Number.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, кликнете на копчето за преземање за да ја зачувате картичката за резултати на вашиот уред. Откако ќе го зачувате, можете да го испечатите за да имате физичка копија што можете да ја користите секогаш кога ви треба.

Проверка на резултати од 9-та класа на JAC Џарканд преку СМС

Ако веб-локацијата има голем сообраќај и се соочувате со проблеми со бавен интернет, тогаш не грижете се. Сè уште можете да ги проверите резултатите од испитувањето користејќи текстуална порака. Само следете ги упатствата подолу за да го дознаете вашиот резултат на овој начин.

  1. Отворете ја апликацијата за текстуални пораки на вашиот мобилен уред
  2. Сега напишете JHA9(space)Roll Code(space)Roll Number
  3. Потоа испратете го на 56263
  4. Во репризата, ќе го добиете вашиот JAC Board 9-ти резултат

Вие исто така може да бидете заинтересирани да го проверите REET Ниво 2 Резултат 2023 година

Завршни зборови

Претходно објаснивме дека JAC 9th Result 2023 ќе излезе денес во 3 часот (се очекува) и ќе биде достапен преку официјалната веб-страница на JAC. Затоа, следете ги инструкциите што ви ги дадовме за да го проверите и преземете. Кажете ни ако имате какви било прашања или сомнежи во врска со оваа објава во коментарите подолу.

Оставете коментар