Прием на Џамија Хамдард 2022-23: Важни информации, датуми и повеќе

Заинтересирани сте да аплицирате за прием на реномиран универзитет кој нуди различни курсеви за UG, PG и диплома во многу области? Да, потоа следете го и прочитајте го внимателно овој пост за прием на Џамија Хамдард 2022-23 за да ги знаете сите детали, датуми на доспевање и суштински информации.

Неодамна универзитетот објави известување во кое поканиле апликации за прием на многу курсеви. Заинтересираните кандидати кои сакаат да го научат своето високо образование од позната институција можат да се пријават преку веб-страницата и во офлајн режим.

Џамија Хамдард е институт за високо образование финансиран од владата за кој се смета дека е универзитет. Се наоѓа во Њу Делхи, Индија и е основана во 1989 година. Оттогаш е еден од водечките високообразовни институти во Делхи.

Прием на Џамија Хамдард 2022-23

Во овој пост, ќе ги научите сите потребни фини точки, ќе примените процедури и важни информации поврзани со приемите на Џамија Хамдард за сесијата 2022-23 година. Секоја година илјадници квалификуван персонал се пријавуваат за да добијат прием.

Приемната сесија 2022-23 ќе започне во јули 2022 година, а кандидатите кои сакаат да бидат дел од приемниот испит можат да поднесат апликации преку официјалната веб-страница на универзитетот, а исто така и со посета на сродни канцеларии на овој универзитет.

Iaамија Хамард

Курсевите што ги нуди институтот вклучуваат UG, PG, Diploma, PG Diploma и M.Phil. & д-р. курсеви. Можете да проверите повеќе детали во врска со курсевите во делот подолу. Надоместокот за апликација е 5000 INR за секоја програма.

Еве преглед на Прием на Џамија Хамдард 2022-23.

Име на Универзитетот Iaамија Хамард
Име на испитТест за прием
ЛокацијаДелхи
Курсеви понудени UG, PG, Diploma, PG Diploma и M.Phil. & д-р.
Режим на апликацијаОнлајн и офлајн
Аплицирајте онлајн Датум за почетокјули 2022
Аплицирајте онлајн последен датумПоставен да биде објавен
Провизија за применаINR 5000
сесија2022-23
Официјална веб-страницаjamiahamdard.edu

Понудени курсеви за прием на Џамија Хамдард 2022-23

Овде ќе обезбедиме преглед на сите курсеви понудени за оваа конкретна сесија.

додипломски

 • Оптометрија (BOPT)         
 • Медицински лабораториски техники (BMLT)
 • Техники за дијализа (БДТ)            
 • Кардиолошки лабораториски техники (BCLT)
 • Технологија на медицинска слика (BMIT)       
 • Техники за итна нега и траума (BETCT)
 • Операциски театарски техники (БОТТ)   
 • Медицински досиеја и управување со здравствени информации (BMR & HIM)
 • Дипломиран ИТ  
 • БА англиски јазик          
 • Диплома (со скратено работно време) по персиски јазик
 • Б.Парм              
 • БОТ       
 • Дипломиран+магистер (интегриран) во животни науки
 • Д.Парм             
 • Дипломиран (H) медицински сестри
 • B.Tech во прехранбената технологија, CS, EC

постдипломски

 • Биохемија     
 • Обезбедување на квалитет
 • Биотехнологијата  
 • Фармакогнозија и фитохемија
 • Клиничко истражување             
 • Фармацевтска анализа
 • Хемија
 • Биотехнологијата
 • М-р     
 • М.Фарм
 • Ботаника 
 • Фармакологија
 • Хемија          
 • Фармацевтски производи
 • Токсикологија          
 • Практика за фармација
 • MA
 • MCA
 • МБА
 • M.Tech
 • M.Tech (со скратено работно време)
 • MS
 • MD
 • М-р медицински сестри
 • М-р (медицински)
 • МОТ
 • MPT
 • Диплома за ПГ

Диплома

 • Медицинско досие и управување со здравствени информации (DMR&HIM)
 • Операциски театарски техники (DOTT)
 • Техники за дијализа (ДДТ)
 • Техники на Х-зраци и ЕКГ (DXE)

истражувања

 • M.Phil во федерални студии

Д-р.

 • Фармакогнозија и фитохемија во фармацевтската биотехнологија
 • Медицина            
 • Токсикологија          
 • Здравствен менаџмент     
 • Технологија на храна и ферментација
 • Хемија          
 • Компјутерски науки          
 • Фармацевтски менаџмент   
 • Фармацевтска хемија (исто така во фармацевтска анализа)
 • Биохемија     
 • Федерални студии
 • Компјутерски науки и инженерство
 • Менаџмент на медицинска сестра   
 • Исламски студии 
 • Клинички и преведувачки науки
 • Патологија           
 • биоинформатиката  
 • Медицинска физиологија        
 • Медицинска биохемија/микробиологија
 • Фармакологија  
 • Биотехнологијата  
 • Фармацевтска медицина            
 • Фармацевтика и фармацевтика во обезбедување на квалитет
 • Хемоинформатика          
 • Науки за рехабилитација 
 • Фармакологија и фармакологија во фармацевтската пракса
 • Ботаника

диплома за постдипломски студии

 • Биоинформатика (PGDB)  
 • Диететика и терапевтска исхрана (PGDDTN)
 • Човекови права (PGDHR)
 • Право на интелектуална сопственост (PGDIPR)
 • Техники за медицинска евиденција (PGDMRT) 
 • Мониторинг и оцена на влијанието врз животната средина (PGDEMIA)
 • Хемоинформатика (PGDC)          
 • Фармацевтски регулаторни работи (PGDPRA)

Образование на далечина (SODL)

 • BBA
 • BCA

Како да аплицирате за прием

Како да аплицирате за прием

Во делот, ќе научите чекор-по-чекор процедура за поднесување формулар за прием на Jamia Hamdard 2022-23 преку онлајн и офлајн режими. За да поднесете формулари преку официјалната веб-страница на овој институт, само следете ги и извршете ги чекорите подолу.

Чекор 1

Прво, посетете го веб-порталот на Iaамија Хамард.

Чекор 2

Сега одете на опцијата Портал за прием достапна на екранот и продолжете.

Чекор 3

Овде треба да се регистрирате, направете го тоа користејќи валидна е-пошта и да ги обезбедите сите други барања.

Чекор 4

Кога ќе заврши регистрацијата, системот ќе генерира лозинка и ID за најава.

Чекор 5

Сега најавете се со тие ингеренции за да отидете во формуларот за апликација.

Чекор 6

Сега пополнете го целосниот формулар со точни лични и образовни детали

Чекор 7

Поставете ги сите потребни документи во препорачани големини и формати.

Чекор 8

Платете го надоместокот преку дебитна картичка, кредитна картичка и интернет банкарство.

Чекор 9

На крајот, кликнете/допрете го копчето за поднесување за да го завршите процесот.

На овој начин, заинтересираните кандидати можат да се пријават онлајн и самите да се пријават за приемен испит.

Преку офлајн режим

 1. Одете во универзитетскиот кампус и подигнете го формуларот
 2. Пополнете го целосниот формулар со внесување на сите потребни податоци
 3. Сега прикачете ги копии од потребните документи со формуларот за прием, вклучувајќи ја и таксата
 4. На крајот, поднесете го формуларот за соодветната канцеларија

На овој начин, аспирантите можат да поднесуваат формулари за апликација преку офлајн режим.

За да останете ажурирани со новите известувања и да ги проверувате другите детали поврзани со ова прашање, само често посетувајте го веб-порталот на овој универзитет.

Можеби исто така сакате да го прочитате UP Bed JEE Регистрација 2022 година

Заклучок

Па, ги претставивме сите потребни детали, датуми, процедури и информации поврзани со приемот во Џамија Хамдард 2022-23 година. Тоа е сè што посакуваме овој пост да ви помогне и да ви помогне на различни начини.

Оставете коментар