Ослободена е главната приемна картичка на JEE 2023 – Врска за преземање, датум на испит, важни детали

Националната агенција за тестирање (НТА) треба да ја издаде главната картичка за прием JEE 2023 денес, 18 јануари 2023 година преку својата официјална веб-страница. По објавувањето на датумите за испити, денеска ќе ги објави билетите за сала и успешно запишаните кандидати ќе можат да пристапат до нив користејќи акредитиви за најавување.

Главниот заеднички приемен испит (JEE) за прием во Колеџот за инженерство на IIT ќе го спроведе НТА од 24-ти јануари до 31-ви јануари 2023 година. Огромен број аспиранти се пријавиле да се појават на овој приемен тест и сега со нетрпение го чекаат објавувањето на билетот за сала.

Испитот JEE Main Session 1 ќе се одржи во стотици испитни центри низ целата земја. Сите информации во врска со испитот се испечатени на уверението за прием кој ја вклучува адресата на центарот за тестирање, точното време и други значајни детали.

Главна влезна картичка на JEE 2023 година

Според најновите вести, врската за преземање на главната картичка на JEE е активирана на веб-страницата jeemain.nta.nic.in. Можете да пристапите на врската со обезбедување на потребниот број на апликацијата за ингеренциите за најава и лозинка. Овој пост ги содржи сите детали поврзани со прегледот заедно со начинот на преземање на билетот за сала од веб-страницата.

Во согласност со известувањето на одделот, Заедничкиот приемен испит за сесија 1 ќе се одржи низ целата земја на 24, 25, 27, 28, 29, 30 и 31 јануари 2023 година. Приемниот испит ќе се спроведе на тринаесет јазици: англиски , хинди, асамски, бенгалски, гуџарати, каннада, малајалам, марати, одија, пенџаби, тамилски, телугу и урду.

На веб-локацијата веќе е издадена Главна ливче за испитување на градот JEE 2023 со информации за градот на тестирање и адресата. За полагањето ќе има две смени, утринска смена од 9 до 12 часот и попладневна смена од 3 до 6 часот.

Главната приемна картичка на JEE го вклучува списокот на кандидатот, фотографија и потпис, датум на испитот, време на пријавување, време на смена, адреса на испитниот центар и упатства за испитот. Затоа, задолжително е да го носите во печатена копија до доделениот центар за тестирање.

JEE Главна сесија 1 Испит 2023 Клучни моменти за приемна картичка

Спроводно тело         Националната агенција за тестирање
Име на тест       Заеднички приемен испит (JEE) Главна сесија 1
Тип на тест      Тест за прием
Режим на тестирање   Надвор од мрежа
Датум на главен испит на JEE   24, 25, 27, 28, 29, 30 и 31 јануари 2023 г.
Локација     Цела Индија
цел      Прием на факултет за инженерство на IIT
Курсеви понудени        BE / B.Tech
Датум на издавање на главната картичка за прием на JEE      18th Јануари 2023
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница         jeemain.nta.nic.in

Како да преземете JEE Main Admit Card 2023

Како да преземете JEE Main Admit Card 2023

Следната постапка чекор-по-чекор ќе ви помогне да ја преземете картичката за прием од веб-страницата. Значи, извршете ги упатствата за стекнување на картичката во печатена копија.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на организаторот. Кликнете/допрете на оваа врска ЈИ НТА директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги Најновите соопштенија објавени на порталот и пронајдете ја врската со главната картичка за прием на JEE.

Чекор 3

Сега на новата страница, системот ќе побара од вас да ги внесете потребните акредитиви за најавување, како што се бројот на апликацијата, лозинката и безбедносниот код.

Чекор 4

Откако ќе ги внесете сите потребни детали, допрете/кликнете на копчето Најави се и билетот за салата ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 5

Само притиснете го копчето за преземање што го гледате на екранот за да ја зачувате картичката на вашиот уред и потоа направете отпечаток за идна референца.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Приемна картичка NIFT 2023 година

Завршни зборови

Погледнете ја официјалната веб-страница на NTA и следете го горенаведениот метод ако сè уште не сте ја преземале главната картичка за прием на JEE 2023 година. На оваа објава дојде крајот, ве молиме слободно споделете ги вашите размислувања и прашања во полето за коментари подолу.   

Оставете коментар