JEECUP Counseling 2022 Резултат за доделување седишта, датум, врска, фини поени

Резултатот од JEECUP Counseling 2022 година од 2. коло за распределба на седишта е објавен и е достапен на веб-страницата на советот. Кандидатите кои се квалификувале за фазата на програмата за прием може да го проверат исходот користејќи ги нивните ингеренциите за најава.

Заедничкиот совет за приемен испит во Утар Прадеш (JEECUP) го објави распределбата на местата во UP Polytechnic круг 2 на 14 септември 2022 година. Препорачаните кандидати сега можат да започнат со процесот на избирање и обезбедување на нивните места преку опцијата за замрзнување и плови преку Интернет.

Апликациите за онлајн опцијата замрзнување и пловење ќе се прифаќаат до 17 септември 2022 година до 5 часот. На сите кандидати им се наложува да ги достават потребните документи за процесот на верификација заедно со изборот на опцијата за замрзнување преку Интернет.

JEECUP Советување 2022 година

JEECUP е приемен испит на државно ниво познат и како УП Политехнички приемен испит што го спроведува Заедничкиот совет за приемен испит (JEEC). Голем број кандидати се појавуваат во процесот на советување по полагањето на приемниот испит.

Целта на овој испит е да понуди прием во државните и приватните политехнички колеџи во Утар Прадеш. Испитот се одржа од 27 јуни до 30 јуни 2022 година во различни тест центри низ целата држава. Резултатот беше објавен на 18 јули 2022 година.

Сега JEECUP Counseling 2022 Sarkari Result е објавен од советот. Според најновите информации, пополнувањето и заклучувањето на 3. Круг Избор од страна на нови кандидати и кандидати за Float на советувањето од 2. круг ќе се одржи помеѓу 16 септември 2022 година до 18 септември 2022 година.

Ќе има вкупно четири круга за време на онлајн советувалиштето и секој ќе започне по завршувањето на секоја сесија. Сите информации и резултати од сесиите ќе бидат објавени преку веб-страницата. Кандидатите се советуваат да ги исполнат условите на дадените датуми.

Клучни моменти на JEECUP 2022 Распределба на седишта и советување

Спроводно тело    Заеднички приемен испитен совет
Име на испит            Приемниот испит за диплома на УП Политехника 2022 година
Тип на испит               Тест за прием
Курсеви понудени       Бројни курсеви за дипломи
сесија       2022-2023
1. Распределба на седишта      Од 7 септември до 10 септември 2022 година
2. Распределба на седишта     Од 11 септември до 14 септември 2022 година
Распределба на 3 место       Од 16 септември до 18 септември 2022 година
4. Распределба на седишта      Од 25 септември до 26 септември 2022 година
Режим за ослободување на резултат    онлајн
Официјална веб-страница    jeecup.admissions.nic.in

Надоместоци за советување JEECUP

Апликантите треба да ги достават потребните такси за да го завршат процесот на советување. Надоместокот е 250 Р.

Понатаму, таксата за прифаќање на седиштата од РС. 3,000 на наведените датуми со користење на горенаведените методи. Сите информации ќе бидат обезбедени на веб-страницата.

Како да го проверите резултатот од распределбата на седиштата од 2022 круг JEECUP 2

Како да го проверите резултатот од распределбата на седиштата од 2022 круг JEECUP 2

Ако сакате да го проверите и преземете резултатот од распределбата на тркалезни седишта за JEECUP Counseling 2022, следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу. Извршете ги упатствата дадени во чекорите за да го добиете резултатот во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на советот. Кликнете/допрете на оваа врска ЈЕЕКУП директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја и кликнете/допрете на врската со резултат JEECUP 2022, распределба на седишта од 2 круг 2022 година.

Чекор 3

Сега на оваа страница внесете ги потребните акредитиви како што се бројот на апликацијата и лозинката.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете го копчето Login и резултатот ќе се појави на екранот.

Чекор 5

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот за исходот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите ТНГАСА ранг листа 2022 година

Конечната пресуда

Па, исходот од вториот круг од процесот на JEECUP Counseling 2022 е веќе достапен на веб-страницата. Ако сè уште не сте го провериле, тогаш посетете ја веб-локацијата и повторете ја горенаведената процедура за пристап до неа. Тоа е сè за оваа објава бидејќи засега се збогуваме.

Оставете коментар