Приемна картичка на JK Police SI 2022 година Линк за преземање, датум на испит, практични детали

На 30 ноември 2022 година, Одборот за избор на услуги во Џаму и Кашмир (JKSSB) ја објави картичката за прием на JK Police SI 2022 година. Апликантите кои успешно се пријавија за овој процес на регрутирање можат да ги преземат своите картички од веб-страницата.

Пред неколку месеци, JKSSB објави известување во врска со регрутирањето на подинспекторот (SI) и побара од заинтересираните апликанти да аплицираат. Како резултат на тоа, голем број кандидати од целиот Џаму и Кашмир се пријавија да се појават на писмениот испит.

Писмениот испит за ЈК полиција СИ ќе се спроведува од 7-ми до 20-ти декември 2022 година, како што соопшти одборот. Ќе има стотици тест центри низ ЈК каде што испитот ќе се одржува офлајн.

JK Police SI Приемна картичка 2022 година

Врската за преземање на картичката за прием на картичката за прием на JK Police Sub Inspector 2022 е веќе активирана на веб-порталот на оваа конкретна табла. До влезот во салата може да се пристапи со акредитиви за најава, како што се бројот на апликацијата и датумот на раѓање кога кандидатите ќе го посетат.

Вкупно 1200 слободни работни места ќе бидат пополнети на крајот од процесот на селекција. Процесот на регрутирање се состои од три фази писмен испит, физички тест и верификација на документи. Кандидатот мора да ги помине сите фази од процесот на вработување за да се вработи.

Овој испит ќе се одржи од 7-ми до 20-ти декември 2022 година на различни места и ќе се состои од 120 прашања со повеќекратен избор (MCQs). Тестот ќе трае два часа, а кандидатите ќе имаат два часа да одговорат колку што можат повеќе MCQ.

За да се осигури дека на кандидатите им е дозволено да се појават на испитот, тие мора да го преземат билетот за сала и да носат печатен примерок до доделениот испитен центар. Оние кои нема да ја понесат картичката за прием на денот на испитот, нема да смеат да полагаат.

За да ви го олесниме преземањето, ќе ја обезбедиме директната врска за преземање и постапката за преземање од веб-порталот на таблата.

Испит за полициска под-инспекторка во Џаму и Кашмир 2022 година

Спроводно тело        Одбор за избор на услуги на Џаму и Кашмир (JKSSB)
Тип на испит     Тест за регрутирање
Режим на испит     Офлајн (писмен испит)
JKSSB под-инспекторски испит Датум    Од 7 декември до 20 декември 2022 година
Вкупно слободни работни места      1200
Име на објавата      Полициски под -инспектор
Локација         Mаму и Кашмир
Датум на издавање на картичката за прием на JK Police SI     30 Ноември 2022
Режим на ослободување         онлајн
Врска за официјална веб-страница         jkssb.nic.in

Детали за работното место за под-инспектор на ЈКП

Следната табела ги прикажува слободните работни места доделени за секоја категорија вклучена во овој процес на регрутирање.

категоријаБрој на слободни работни места     
EWS120        
OSC48          
По линијата на контрола48          
Закажани племиња120        
Закажани касти96          
PSP48          
РРА120        
Генерално600        
Вкупно објави1200      

Детали споменати на картичката за прием на ЈК полиција SI

На секој билет за сала се напишани следните детали.

  • Име на кандидатот
  • Дата на раѓање
  • Регистарски број
  • Следен број
  • Фотографија
  • Време и датум на испит
  • Баркод и информации за испитниот центар
  • Адреса на испитниот центар
  • Време на известување
  • Важни упатства поврзани со денот на испитот

Како да преземете картичка за прием на JK Police SI 2022 година

Како да преземете картичка за прием на JK Police SI 2022 година

Нема друг начин кандидатите да се здобијат со билетот за сала освен преку веб-страницата. Следејќи ги чекорите во постапката чекор-по-чекор подолу, ќе ве водиме за преземање на картичката од веб-порталот.

Чекор 1

Најпрво, посетете го официјалниот веб-портал на JKSSB.

Чекор 2

На почетната страница, проверете го најновото известување и пронајдете ја врската за преземање картичка за прием на JKSSB.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на оваа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Потоа внесете ги сите потребни акредитиви како што се број на апликација, датум на раѓање и безбедносен код.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и билетот за салата ќе се појави на екранот.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да ја зачувате картичката на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да можете да ја носите до испитниот центар.

Можеби ќе сакате да проверите Приемна картичка на WB TET 2022 година

Конечната пресуда

Аспирантите кои сакаат да станат полициски SI аплицирале за оваа програма за регрутирање и сега можат да ја преземат JK Police SI Admit Card 2022 користејќи ја горната процедура. Засега тоа е сè, ви посакуваме многу среќа со вашиот испит.

Оставете коментар