JK SET Прифатна картичка 2023 Датум, линк за преземање, важни детали за испитот

Според најновите ажурирања, Универзитетот во Џаму е подготвен да ја објави JK SET Admit Card 2023 денес, 22 септември 2023 година преку својата веб-страница. Апликантите кои се регистрираа за Државниот тест за подобност на Џаму и Кашмир (SET) 2023 година, сега можат да ги преземат своите сертификати за прием со упатување на веб-страницата на универзитетот jammuuniversity.ac.in.

Илјадници кандидати од сите делови на државата Џаму и Кашмир се пријавија за да учествуваат на Тестот за подобност на државата ЈК 2023. Кандидатите со голем интерес се распрашуваат за билетите за испитната сала кои ќе бидат издадени денеска.

Секоја година, Универзитетот во Кашмир го спроведува JKSET (Тест за подобност на државата Џаму и Кашмир) за кандидатите кои бараат можности како доценти и помлади истражувачки соработници во различни образовни институции и училишта во државата Џаму и Кашмир. Тоа е тест на државно ниво заснован на моделот на Националниот тест за подобност (NET).

Прифатна картичка на JK SET 2023 година

Врската за приемна картичка JKSET 2023 наскоро ќе се активира на веб-страницата на универзитетот. За да ги добијат сертификатите за прием, кандидатите треба да ја посетат веб-страницата и да пристапат до врската користејќи акредитиви за најава. Овде ќе ја обезбедиме врската со веб-страницата и ќе објасниме како да ги преземете билетите за салата заедно со други главни информации.

JK SET Exam 2023 е подготвен да се спроведе на 1 октомври 2023 година на три локации Џаму, Сринагар и Лех. Писменото ќе се одржува во офлајн режим во бројни тест центри низ овие три града. Деталите за градот на испитот и неговата адреса се дадени на картичките за прием на кандидатите.

Ќе има вкупно 150 прашања кои треба да се одговорат на испитот JKSET, а вкупните оценки ќе бидат 300. Тестот за подобност е поделен на два дела труд 1 во кој ќе бидат поставени задолжителни прашања од објективен тип со по 2 поени и труд 2 каде што 00 ќе бидат поставени задолжителни прашања од објективен тип со по 2 оценки.

Запомнете дека е задолжително кандидатите да ја преземат картичката за прием на SET и да носат печатена копија до центарот за тестирање. Доколку на денот на полагањето не се донесе уписна карта и доказ за идентификација, испитаникот нема да смее да седне на испит.

Тест за подобност на државата Џаму и Кашмир за 2023 година Преглед

Спроводно тело          Универзитетот во Џаму
Тип на испит              Тест за подобност
Режим на испит        Писмен испит
Датум на испит на JK SET        01 2023 октомври
Цел на испитот      Регрутирање на доценти и помлади истражувачи
Работа локација              Секаде во државата Џаму и Кашмир
JK SET Прифатна картичка 2023 Датум на издавање       22 2023 септември
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница             jammuuniversity.ac.in
jujkset.in

Како да преземете JK SET Admit Card 2023

Како да преземете JK SET Admit Card 2023

На следниот начин, кандидатите можат да ја добијат својата картичка за прием JKSET преку Интернет.

Чекор 1

Пред сè, посетете ја официјалната веб-страница на Универзитетот во Џаму. Кликнете/допрете ја оваа врска jammuuniversity.ac.in директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги новите објави и пронајдете ја врската со картичката за прием на JK SET.

Чекор 3

Откако ќе ја пронајдете врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги сите потребни акредитиви за најавување, како што се Регистрациониот број и Реф.бр. на трансакцијата за плаќање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и сертификатот за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот за билет за сала на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да можете да го однесете документот до испитниот центар.

Можете исто така да проверите Приемна картичка AWES 2023 година

Завршни зборови

Една недела пред тестот, универзитетот веќе ја стави JK SET Admit Card 2023 достапна на својата официјална веб-страница. Користејќи го методот опишан погоре, кандидатите можат да ги проверат и преземаат своите сертификати за прием. Ако имате дополнителни прашања во врска со тестот, ве молиме оставете коментар.

Оставете коментар