JKBOSE 12-ти резултат 2023 Датум, линк за преземање, како да се провери, важни детали

Како што објавија локалните медиуми, Одборот за училишно образование на Џаму и Кашмир (JKBOSE) го прогласи JKBOSE 12-тиот резултат 2023 година на 9-ти јуни 2023 година. По објавата, одборот активираше врска на нивната веб-страница за да ги провери резултатите користејќи го списокот регистарски број. Кандидатите треба правилно да ги дадат ингеренциите за да можат да пристапат до ознаките.

Оваа година испитите на одделите Џаму и Кашмир беа спроведени истовремено како дел од единствениот академски календар. J & K Board Class 12 Exam 2023 беше спроведен од 8-ми март до 2-ри април 2023 година во стотици центри за тестирање низ двете дивизии.

Над 1 милја студенти се појавија на испитот што го одржа JKBOSE. За да го положат JKBOSE испитите од класа 12, студентите треба да добијат најмалку 33% оценки по секој предмет и вкупно. Студентите треба да одат да ги проверат нивните комплетни резултати и оценки за секој предмет.

JKBOSE 12-ти резултат 2023 Најнови вести и главните моменти

Па, резултатот од 12-та класа на JKBOSE за 2023 година е објавен и сега е достапен за пристап на веб-страницата на одборот jkbose.nic.in. Сè што треба да направите е да отидете на веб-порталот и да ја користите дадената врска за да го видите вашиот маркетиншки лист. Овде ќе ги научите сите важни детали за испитувањето и исто така ќе знаете како да ги проверите резултатите онлајн.

Врз основа на информациите достапни на интернет, 65% од студентите го положиле JKBOSE 12-тиот испит. Од вкупниот број ученици положиле 61% од момчињата и 68% од девојчињата. На испитите се пријавија вкупно 12,763,6 студенти, а од нив успешно положија 82,441 ученик.

Ако учениците не се задоволни со нивниот 12-ти резултат од 2023 година од JK Board, тие имаат можност да побараат повторна проверка за какви било грешки. За да го направат тоа, тие можат да аплицираат за повторна проверка преку интернет преку врската за апликација дадена на официјалната веб-страница.

Учениците кои ќе паднат еден или повеќе предмети ќе треба да се појават на дополнителниот испит JKBOSE. Распоредот ќе биде објавен откако ќе заврши процесот на регистрација. Испитаниците често ја посетуваат веб-страницата на одборот за да останат во тек со сè.

Резултат од испитот од 12-та класа на J&K Board 2023 Преглед

Име на испитна табла             Одбор за училишно образование во Џаму и Кашмир
Тип на испит              Годишен одборен испит
Режим на испит       Офлајн (режим на пенкало и хартија)
J&K одбор класа 12 Испитни датуми       8 март до 2 април 2023 година
Класа                        12th
струи         Уметност, наука и трговија
Академска година           2022-2023
Локација          Оддели на Џаму и Кашмир
JKBOSE 12-ти резултат 2023 Датум              9th Јуни 2023
Режим на ослободување        онлајн
Официјална веб-страница          jkbose.nic.in

JKBOSE 12-ти резултат 2023 PDF Преземи онлајн

JKBOSE 12-ти резултат 2023 PDF Преземи

Еве како студентот може да го провери JKBOSE 12-тиот резултат 2023 онлајн и да го преземе во формат PDF.

Чекор 1

За да започнете, посетете ја официјалната веб-страница на Одборот за училишно образование во Џаму и Кашмир. Кликнете/допрете на ова jkbose.nic.in директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница, овде проверете го делот за најнови ажурирања и пронајдете ја врската JKBOSE класа 12-ти резултати.

Чекор 3

Откако ќе ја пронајдете врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа внесете ги потребните детали за најавување, како што се Roll Number, Registration Number и Captcha Code.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката за резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

Ако сакате да го зачувате документот на вашиот уред, тогаш притиснете ја опцијата за преземање и исто така отпечатете за идна референца.

Како да го проверите JKBOSE 12-тиот резултат 2023 преку СМС

Испитаниците можат да ги дознаат резултатите и со помош на текстуална порака на следниот начин.

  • Само отворете ја апликацијата за текстуални пораки на вашиот мобилен телефон
  • Напишете нова ваква порака - KBOSE12 (ROLLNO)
  • Потоа испратете го на 5676750
  • Како одговор, ќе добиете СМС порака со информации за ознаките

Вие исто така може да бидете заинтересирани да го проверите JAC 9-ти резултат 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе биде објавен резултатот од 12-та класа JKBOSE 2023 година?

Резултатите се објавени на 9 јуни 2023 година.

Каде да го проверите резултатот од 12-та класа на JKBOSE 2023 година?

Учениците можат да ги проверат резултатите онлајн на jkbose.nic.in.

Заклучок

Врската на JKBOSE 12th Result 2023 е веќе достапна на веб-порталот на таблата. Резултатите од испитот може да се пристапат и да се преземат користејќи ја постапката опишана погоре. Ова е сè што имаме за ова, ако сакате да прашате нешто друго, тогаш направете го тоа преку коментари.

Оставете коментар