Карнатака GPSTR Резултат 2022 Линк за преземање, важни детали и вести

Одделот за основно и средно образование, Карнатака го објави Карнатака GPSTR Резултат 2022 за поделбата Бангалор преку официјалната веб-страница. Засега, резултатите од регрутниот испит за одделенијата Белагави, Мајсоре и Калабураги не се објавени.

Оние кои припаѓаат на поделбата Бангалор и се појавија на писмениот испит може да го проверат резултатот на веб-страницата користејќи ги нивните ингеренции за најава. Многу кандидати успешно поднесоа апликации и учествуваа на испитот.

Регрутирањето на дипломираните наставници во основните училишта (GPSTR 2022) беше спроведено на 21 и 22 мај 2022 година во различни тест центри низ државата. Сите вклучени оттогаш со нетрпение го очекуваат соопштението на одделот.

Карнатака GPSTR Резултат 2022 година

Резултатот GPSTR 2022 за регионот Бангалор е објавен и е достапен на официјалниот веб-портал на одборот. Во овој пост, ќе ги споменеме сите важни информации во врска со овој Резултат на Sarkari 2022 и постапката за негово преземање.

Милиони аспиранти кои бараат работа во владиниот сектор ги поднеле своите апликации и учествувале на испитот. Испитниот труд беше објективно базиран и се одржуваше во офлајн режим во бројни испитни центри низ целата држава.

Соопштението за објавувањето на резултатот го објави министерот за училишно образование во Карнатака, БЦ Нагеш преку Твитер. Одделот бара 15,000 кандидати за дипломирани студенти кои ќе подучуваат од 6 до 8 класи во основните училишта низ државата.

Избраните кандидати ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција. Пресечните ознаки се ослободуваат заедно со исходот од испитувањето. Можете да ги проверите сите детали на веб-страницата на одборот, неговата врска е дадена подолу.

Клучни моменти од резултатот од испитот GPSTR во Карнатака 2022 година

Спроводно тело             Одделение за основно и средно образование
Тип на испит                        Испитување за вработување
Режим на испит                      Надвор од мрежа
Датум на испит                        21 и 22 мај 2022 година
Локација                            Карнатака
Име на објавата                        Дипломиран наставник од основно образование
Вкупно слободни работни места                15000
GPSTR Резултат 2022 Датум    Излезете денес
Режим на ослободување                  онлајн
Официјална веб-страница               школско образование.кар.ниц.ин

Карнатака GPSTR Резултат 2022 Пресечен

Пресечните ознаки поставени од одделот ќе бидат клучни при одлучувањето дали сте се квалификувале за следната фаза од процесот на селекција или не. Се поставува врз основа на категоријата на кандидатот, вкупниот број пратенички места и критериумите за перцентил.

Информациите за прекинот се веќе објавени и се достапни на веб-порталот на одборот. GPSTR Резултат 2022 1 2 Списокот е објавен за поделбата Бангалор, а остатокот ќе биде издаден во наредните денови.

Детали споменати на Карнатака GPSTR Резултат од 2022 година

Следниве детали и информации се достапни на картата за резултати.

  • Име на апликантот
  • Име на татко
  • Фотографија на апликантот
  • Потпис
  • Регистрационен број и Рочен број
  • Добијте и вкупни оценки
  • Информации за проценти
  • Вкупен процент
  • Статус на барателот
  • Забелешки на одделот

Како да го преземете резултатот од Карнатака GPSTR 2022 година

Како да го преземете резултатот од Карнатака GPSTR 2022 година

Ако сакате да ја преземете картичката за резултати од веб-локацијата, тогаш само следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор дадена подолу. Извршете ги упатствата за да го добиете исходниот документ во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одборот. Кликнете/допрете на оваа врска Одделение за основно и средно образование за да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете на Најнови вести и пронајдете ја врската до резултатот GPSTR 2022.

Чекор 3

Кликнете/допрете на таа врска и продолжете.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се број на апликација и датум на раѓање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и на екранот ќе се појави листот со резултати.

Чекор 6

Конечно, преземете го, зачувајте го на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Резултат за директно вработување во Асам 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Каде можам да го проверам резултатот GPSTR 2022?

Можете да го проверите вашиот резултат на веб-страницата на одделот www.schooleducation.kar.nic.in.

Кои основни ингеренции ви се потребни за да пристапите до Резултатот GPSTR?

Потребните основни ингеренции се бројот на апликацијата и датумот на раѓање.

Завршни зборови

Одделот го објави долгоочекуваниот Карнатака GPSTR Резултат 2022 година, до кој може да се пристапи со користење на списокот и други акредитиви. Процедурата, врската за преземање и сите други важни детали можете да ги најдете овде. Коментар подолу ако имате други прашања.   

Оставете коментар