Прифатна картичка KMAT Керала 2023 година Преземи PDF врска, датум на испит, фини поени

Според најновите ажурирања, Комесарот за приемен испит (ЦИЕ) ја објави картичката за прием KMAT Керала 2023 на 3 февруари 2023 година преку својата официјална веб-страница. Сите аспиранти кои завршија регистрација во дадениот прозорец сега можат да ги преземат своите уверенија за прием со посета на порталот на организацијата.

Керала CEE пред неколку недели издаде известување во кое ги замоли заинтересираните кандидати да се пријават за тестот за способност за управување со Керала (KMAT) 2023. Следејќи ги упатствата, огромен број кандидати поднеле апликации и се подготвуваат за овој тест за прием.

Испитот KMAT 2023 година ќе се одржи на 19 февруари 2023 година во бројни тест центри низ државата Керала. За да ги знаат сите информации за градот и времето на испитот, апликантите мора да се повикаат на нивните билети за сала. Исто така, задолжително е да се носи картичка за прием во доделениот центар за тестирање во печатена форма.

Прифатна картичка KMAT Керала 2023 година

Процесот на регистрација на KMAT Керала 2023 е веќе завршен и CEE го објави сертификатот за прием што мора да се преземе и да се пренесе во центарот за тестирање откако ќе се отпечати. Ќе ја обезбедиме врската за преземање на KMAT Kerala Admit Card и сите други значајни детали за приемниот испит.

Овој влезен тест се спроведува за прием на курсеви за МБА. Секоја година многу аспиранти учествуваат на овој испит за да добијат прием на курсеви за МБА во бројни реномирани институти. Многу универзитети и институти се дел од овој приемен испит.

Полагањето на испитот KMAT 2023 на 19 февруари 2023 година ќе се врши преку компјутерско тестирање. На кандидатите ќе им бидат дадени три часа да одговорат на 180 прашања од објективен тип споменати на прашалникот KMAT.

Билетот за сала содржи некои важни детали како што се имињата на кандидатите, имињата на нивните родители, бројот на нивните апликации, нивните фотографии, датумот на испитот, испитниот центар итн. Затоа, документот е многу важен и треба да биде се носи заедно со важечка лична карта.

Клучни моменти на приемната картичка на испитот KMAT 2023 година

Спроводно тело     Комесар за приемен испит (ЦИЕ)
Име на испит       Тест за способност за управување со Керала
Тип на испит       Тест за влез
Режим на испит     Тест заснован на компјутер
Датум на приемен испит на Керала KMAT   19th февруари 2023
Курсеви понудени     МБА курсеви
Локација    Низ државата Керала
Датум на издавање на картичката за прием на KMAT Керала      3rd февруари 2023
Режим на ослободување    онлајн
Официјална веб-страница         cee.kerala.gov.in

Како да преземете KMAT Kerala Admit Card 2023

Како да преземете картичка за прием KMAT Керала

Следниве чекори ќе ви помогнат да го добиете сертификатот за прием од веб-страницата во PDF форма.

Чекор 1

За да започнете, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на Комесарот за приемен испит. Кликнете/допрете ја оваа врска Керала ЦИЕ директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новоиздадените известувања и пронајдете ја врската KMAT Admit Card.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени до страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренции како што се Број на апликација, лозинка и код за пристап.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето за најавување и картичката ќе се прикаже на уредот на екранот.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете го копчето Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа направете отпечаток за да го користите кога ќе биде потребно во иднина.

Можеби ќе ве интересира да проверите Прифатна картичка на JKSSB 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на испит на KMAT 2023 година?

Ќе се спроведе на 19 февруари 2023 година во пропишани центри за тестирање низ целата држава Керала.

Како можам да ја добијам мојата картичка за прием KMAT 2023?

Картичката за прием може да се добие со посета на веб-страницата на ЦИЕ како што е објаснето погоре во објавата.

Завршни зборови

CEE ја објави KMAT Kerala Admit Card 2023, која може да се преземе следејќи ги горенаведените упатства. Ако имате повеќе прашања, ве молиме кажете ни во делот за коментари подолу. Тоа е сè за оваа објава бидејќи засега се збогуваме.

Оставете коментар