KVS Admit Card 2023 Датум на издавање, линк за преземање, значајни детали

Според најновите случувања, Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) е подготвен да ја објави KVS Admit Card 2023 за регрутирање слободни работни места во TGT, PGT и PRT. Истата ќе биде достапна на официјалната веб-страница на организацијата и сите кандидати кои успешно поднеле апликации можат да ги користат нивните податоци за најава за пристап до врската.

КВС веќе го издаде распоредот за испити и писмениот испит ќе се одржи од 7 февруари до 6 март 2023 година во многу тест центри низ целата земја. Милиони апликанти се пријавиле и се подготвуваат за писмениот тест.

Тие го чекаат објавувањето на уверението за прием со големо исчекување за да го знаат точниот датум на испитот и деталите за центарот. Сите клучни детали поврзани со конкретен кандидат, како што се бројот на списокот, информации за градот на испитот и други детали ќе бидат споменати на билетот за сала.

Приемна картичка на KVS 2023 година

Врската за приемна картичка на KVS 2023 за преземање на уверението за прием ќе се активира на веб-страницата во наредните часови. Можете да ги проверите деталите вклучувајќи ја врската на веб-страницата и начинот на преземање на билетот за салата од веб-страницата во објавата.

КВС има тенденција да ги издава билетите за сала една недела пред почетокот на испитот, така што се очекува да излезе денес или утре. Само оние кандидати кои успеале успешно и навреме да го завршат уписот можат да пристапат до врската користејќи детали за најава откако ќе бидат официјално објавени.

Вкупен број од 13404 слободни работни места за регрутирање на PRT, TGT, PGT, директор, помошник комесар, заменик директор, службеник за финансии, AE (граѓански) и хинди преведувач, помлад асистент во секретаријатот, стенограф, одделение 2, библиотекар, асистент секретар, секретар Помошникот ќе биде пополнет на крајот од процесот на селекција.

За да влезете во испитната сала, мора да ја донесете картичката за прием во боја во доделениот испитен центар бидејќи организациската комисија на испитот ќе провери дали картичките се достапни. Поради оваа причина, ќе треба да го преземете билетот за салата од веб-страницата на KVS и да го испечатите.

KVS TGT PGT PRT Испит 2023 Определување на картичката за прием

Организациско тело      Кендрија Видијалаја Сангатан
Тип на испит      Тест за регрутирање
Режим на испит    Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на KVS    Од 7 февруари до 6 март 2023 година
Име на објавата         Објави на TGT, PGT, PRT
Вкупно слободни работни места     13404
Работа локација     Секаде во Индија
Датум на издавање на картичката за прием на KVS      Една недела пред датумот на започнување на испитот
Режим на ослободување     онлајн
Официјална веб-страница          kvsangathan.nic.in

KVS Испит Датум 2022 Целосен распоред

Следниве се датумите на испитите поставени за секое работно место вклучено во регрутирањето на KVS 2023 година.

  • Помошник комесар - 7 февруари 2023 година
  • Главен - 8 февруари 2023 година
  • Заменик директор и PRT (Музика) - 9 февруари 2023 година
  • Обучен дипломиран наставник - 12-ти до 14-ти февруари 2023 година
  • Постдипломски наставник - 16-ти до 20-ти февруари 2023 година
  • Финансиски службеник, AE (граѓански) и преведувач на хинди - 20 февруари 2023 година
  • Основен наставник - од 21 до 28 февруари 2023 година
  • Помлад асистент на секретаријатот - 1-ви до 5-ти март 2023 година
  • Стенограф II одделение - 5 март 2023 година
  • Библиотекар, помошник службеник во одделот и виш асистент во секретаријатот - 6 март 2023 година

Како да преземете KVS Admit Card 2023

Како да преземете KVS Admit Card 2023

Упатствата дадени во следните чекори ќе ви помогнат да ја стекнете картичката за прием во PDF форма.

Чекор 1

Пред сè, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на КВС.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите известувања и пронајдете ја врската со KVS Admit Card.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број, датум на раѓање и код Captcha.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се прикаже на уредот на екранот.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате билетот за салата на вашиот уред и потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби исто така сакате да проверите Приемна картичка AIBE 2023 година

Завршни зборови

KVS Admit Card 2023 ќе биде издадена преку веб-порталот на комисијата наскоро, а оние кои успешно се регистрирале може да ја преземат користејќи ги упатствата дадени погоре. Слободно споделете ги вашите размислувања во делот за коментари. Тоа е сè за овој пост, се надевам дека беше корисен.

Оставете коментар