LIC AAO Prelims Admit Card 2023 Датум на издавање, линк, програма за испит, корисни детали

Според најновите ажурирања, Корпорацијата за осигурување на живот (LIC) е подготвена да ја објави картичката LIC AAO Prelims Admit Card 2023 преку својата веб-страница наскоро. Веројатно ќе биде издаден денес или утре бидејќи организацијата има тенденција да ги објави 7 или 10 дена пред денот на испитот.

Сите апликанти кои се регистрирале во акцијата за регрутирање на помошници административни службеници (AAO) потоа можат да ги преземат своите писма за повици со упатување на веб-страницата. Ќе се активира врска на веб-локацијата на LIC и можете да пристапите до неа користејќи ги вашите ингеренциите за најавување.

Испитот за вработување LIC AAO 2023 година ќе се спроведе низ целата земја во стотици испитни центри во главните градови. Според распоредот објавен од организацијата, прелиминарниот испит за ААО ќе се одржи од 17 до 20 февруари 2023 година.

Прифатна картичка LIC AAO Prelims 2023 година

Врската за приемна картичка на LIC AAO ќе биде поставена наскоро на официјалниот веб-портал и откако ќе биде достапна, апликантите треба да ја посетат веб-страницата за да ги добијат нивните картички. За да ви ја олесниме задачата, ќе ја обезбедиме врската за преземање и ќе го објасниме начинот на добивање на писмото за повици PDF од веб-локацијата.

Иницијативата за регрутирање има за цел да пополни 300 работни места во ААО на крајот од процесот на селекција. Методот на селекција се состои од различни фази кои го вклучуваат претстојниот прелимски испит проследен со главниот испит и интервјуто. Кандидатите мора да ги поминат сите фази со усогласување на критериумите поставени од организацијата за стекнување на работата.

Ќе има три секции во прелиминарното испитување - способност за расудување, квантитативна способност и англиски јазик. Вкупниот број на прашања е 100, а вкупниот број на оценки е 70. Ќе полагате компјутерски тест составен од 100 прашања со повеќекратен избор. Еден час е времетраењето на испитот.

За да учествуваат кандидатите на испитот, потребно е да симнат влезница за сала и да ја донесат во назначениот испитен центар. На испитаникот ќе му биде забранет пристапот до испитот доколку тој или таа не ја донесе приемната картичка заедно со доказ за идентификација (Лична карта) на денот на испитот.

Испит на LIC AAO 2023 година

Спроведено од       Корпорација за осигурување на живот
Тип на испит           Тест за регрутирање
Режим на испит          Тест заснован на компјутер
LIC AAO Prelims Exam       17-ти, 18-ти, 19-ти и 20-ти февруари 2023 година
Работа локација    Секаде во земјата
Име на објавата          Помошник административен службеник
Вкупно слободни работни места     300
LIC AAO Prelims Датум на издавање на картичката за прием      7 или 10 дена пред испитот
Режим на ослободување      онлајн
Официјална веб-страница          лисиндија.во

Детали спомнати на писмото за повици LIC AAO

Следниве детали и информации се отпечатени на одредена картичка за прием.

 • Име на апликантот
 • Код на испитниот центар
 • Име на одборот
 • Име на татко / Име на мајката
 • Име на испитниот центар
 • Пол
 • Испитување Име
 • Времетраење на испитот
 • Број на апликант
 • Адреса на центарот за тестирање
 • Фотографија на апликантот
 • Име на испитниот центар
 • Потпис на кандидатот.
 • Датум и време на испит
 • Време на известување
 • Датум на раѓање на кандидатот
 • Суштински упатства во врска со протоколите за испитување и Covid 19

Како да преземете картичка за прием LIC AAO Prelims 2023 година

Како да преземете картичка за прием LIC AAO Prelims 2023 година

Кандидатите можат лесно да го преземат сертификатот за прием следејќи ги упатствата во чекорите дадени подолу.

Чекор 1

За да започнете, посетете ја веб-страницата на Life Insurance Corporation. Кликнете/допрете на оваа врска LIC директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница на веб-страницата на организацијата, тука најдете ја врската LIC AAO Prelims Admit Card и кликнете/допрете на неа.

Чекор 3

На оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви како што се регистарскиот број, лозинката и безбедносниот код.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и вашата картичка ќе се прикаже на екранот на уредот.

Чекор 5

На крајот, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за да можете да го однесете во испитниот центар кога е потребно.

Можеби ќе ве интересира да проверите Прифатна картичка на JKSSB 2023 година

Завршни зборови

Врската за преземање на LIC AAO Prelims Admit Card 2023 наскоро ќе биде поставена на официјалната веб-страница на LIC. Следењето на постапката опишана погоре ќе ви овозможи да ја добиете вашата картичка во PDF формат откако ќе биде официјално објавена. Ова е сè што имаме за сега додека се потпишуваме.

Оставете коментар