Махараштра SSC ​​Резултат 2023 година Датум, време, врски, како да се провери, важни ажурирања

Како што е наведено во многу извештаи, Државниот одбор за средно и високо средно образование на Махараштра (MSBSHSE) е подготвен да го прогласи Резултатот за SSC ​​на Махараштра за 2023 година денес. Огласот ќе биде објавен во 11 часот денеска, 2 јуни 2023 година. Исто така, откако ќе се изјасни, ќе се постави врска со резултат на веб-страницата на одборот. Кандидатите можат да се упатат на веб-порталот и да ги проверат своите оценки користејќи ја дадената врска.

Резултатите ќе бидат објавени на прес-конференција од страна на претставниците на одборот во 11 часот, но врската за проверка до картичките за резултати ќе биде достапна во 1 часот. Одборот, исто така, ќе ги објави сите значајни детали како што се вкупниот процент на поминати, информации за поделбата и многу повеќе за време на прес-конференцијата.

MSBSHSE го спроведе Maha Board SSC Exam од 2 март до 25 март 2023 година во офлајн режим во стотици пропишани центри за тестирање низ целата држава. Повеќе од 14 милиони приватни и редовни студенти се појавија на испитите на SSC.

Резултат на SSC ​​на Махараштра за 2023 година Најнови вести и главни моменти

Одборот на Махараштра е подготвен да го објави линкот за резултатите од SSC на Махараштра за 2023 година денес во 1 часот, откако ќе ги објави резултатите во 11 часот. Ако го полагавте 10-тиот табла, можете да ги дознаете вашите резултати на официјалната веб-страница на MSBSHSE на mahresult.nic.in. Студентите ќе треба да ги обезбедат потребните акредитиви, како што се броевите на седиштата и други за да пристапат до табелите.

За да го положат испитот од таблата SSC ​​(класа 10), студентите мора да добијат најмалку 35 проценти оценки. Доколку не го постигнат овој минимален услов и не успеат по еден или два предмети, ќе мора да полагаат дополнителен испит. Распоредот за дополнителен преглед ќе биде објавен наскоро.  

Минатата година процентот на ученици кои го положиле клас 10 бил 96.94%. Девојчињата забележале 97.96%, додека процентот на полагање на момчињата е 96.06%. Во минатото, девојчињата ги надминуваа момчињата во секоја поделба на испитот на одборот на Махараштра. Доколку учениците не се задоволни со нивните оценки, тие можат да аплицираат за процес на реевалуација.

Постојат бројни начини за проверка на ознаките, освен од посетата на веб-страницата. Учениците можат да ги проверат резултатите преку СМС и со упатување до други веб-портали. Студентите исто така можат да ја користат апликацијата DigiLocker за да дознаат и за нивните резултати.

Преглед на резултатите од SSC одборот на Махараштра за 2023 година

Име на табла         Државниот одбор за средно и високо средно образование на Махараштра
Тип на испит            Годишен одборен испит
Режим на испит          Офлајн (писмен испит)
Академска сесија      2022-2023
Маха одбор SSC Испит датум      Од 2 март до 25 март 2023 година
Локација             држава Махараштра
Класа          10-ти (SSC)
Махараштра SSC ​​Резултат 2023 Датум и време        2 јуни 2023 година во 11:XNUMX часот
Режим на ослободување           Онлајн (врската ќе биде достапна во 1 часот)
Врски за официјална веб-страница                          mahahsscboard.in
mahasscboard.во
mahresult.nic.in 
IndiaResults.com

Како да го проверите резултатот од Махараштра SSC ​​2023 преку Интернет

Како да го проверите резултатот од SSC на Махараштра 2023 година

Еве како студентот може да го провери својот/нејзиниот резултат на SSC ​​од државниот одбор на Махараштра за 2023 преку Интернет.

Чекор 1

За да започнете, кандидатите треба да ја посетат официјалната веб-страница на Државниот одбор за средно и високо средно образование на Махараштра https://www.mahahsscboard.in/ (MSBSHSE).

Чекор 2

На почетната страница, проверете го табот Резултати и пронајдете ја врската SSC ​​Examination Results 2023.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, кликнете/допрете на него за да ја отворите врската.

Чекор 4

Потоа, на вашиот екран ќе се прикаже страницата за најавување, па внесете го бројот на важење и мајчиното име.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Прикажи резултати и картичката за резултати ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате PDF-документот од картичката за резултати на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Имајте предвид дека оригиналниот лист со резултати од испитот MSBSHSE SSC за 2023 година ќе биде дистрибуиран до учениците преку нивните средни училишта.

Резултати од испитот на Махараштра SSC ​​2023 година Проверете преку СМС

Во случај да имате проблеми со бавен интернет или се соочувате со големи проблеми со сообраќајот на веб-локацијата, можете да ги проверите резултатите користејќи го методот СМС како алтернатива. Само следете ги чекорите подолу за да ги проверите резултатите на овој начин.

  • Отворете ја апликацијата за пораки на вашиот телефон
  • Тип MH (Име на испит) (Број на список)
  • Потоа испратете го на 57766
  • Како одговор, ќе добиете информации за оценките

Можеби ќе ве интересира да проверите RBSE 5-ми резултат 2023 година

Заклучок

Од денес, Махараштра SSC ​​Резултат 2023 ќе биде објавен на веб-страницата на одборот на Махараштра денес во 1 часот. Значи, студентите кои го полагаа овој годишен испит сега можат да ги преземат своите картички со резултати следејќи ги чекорите споменати погоре. Се надеваме дека оваа објава ви беше корисна доколку имате други прашања да направите, потоа споделете ги вашите прашања во коментарите.

Оставете коментар