MH BSc Nursing CET Приемна картичка 2023 година, датум на испит, корисни детали

Државната заедничка влезна ќелија за тестирање, Махараштра ја објави многу очекуваната картичка за прием на медицински сестри MH BSc CET 2023 денес преку својата веб-страница. Сите кандидати кои ги завршиле своите регистрации за време на прозорецот сега можат да ги преземат своите уверенија за прием со упатување на веб-страницата.

Врската за прегледување и преземање на билетите за сала сега е достапна на веб-страницата на одделот. Сè што треба да направат од апликантите е да ја посетат веб-страницата и да пристапат до врската користејќи ги нивните ингеренции за најава.

Заеднички влезен тест за медицински сестри MH B.Sc (CET) 2023 година треба да се одржи на 11-ти јуни 2023 година во пропишаните центри за тестирање низ државата Махараштра. Ќе се одржи во офлајн (пенкало и хартија) режим и кандидатите треба да го носат билетот за сала во тврда форма за да го потврдат своето учество на испитот.

MH BSc медицински сестри CET Приемна картичка 2023 година

Врската за преземање на MH B SC Nursing CET Admit Card 2023 сега е активна на веб-страницата на одборот за испитување. Подолу ќе ја најдете врската за преземање заедно со сите други главни моменти од испитувањето. Исто така, ќе го објасниме начинот на преземање на потврдите за прием од веб-страницата.

Заедничката ќелија за тестирање за влез во државата Махараштра, исто така, издаде известување заедно со билетот за сала во кое се вели: „Се известува дека MH-B.Sc. Заеднички влезен тест за медицински сестри ќе се одржи во недела на 11 јуни 2023 година во различни центри во државата Махараштра. Приемната картичка/билетот за сала ќе биде достапен на официјалната веб-страница во догледно време. Сите засегнати треба да го забележат истото“.

Приемниот испит за медицински сестри MH-B.Sc е тест што го полагате за да влезете во прва година дипл. Курс за медицински науки за медицински сестри во медицинско образование. Овој тест го спроведува Државната заедничка влезна ќелија за тестирање во Мумбаи и е за академската 2023-2024 година.

Кандидатите треба да го понесат својот билет за сала и другите потребни документи за испитот. Важно е да го потврдите нивното присуство со презентирање на овие документи во испитниот центар на денот на тестот. Доколку кандидатите заборават или не го понесат билетот за сала, нема да им биде дозволено да го полагаат испитот.

MH B.Sc Заеднички приемен тест за медицински сестри 2023 Преглед

Спроводно тело                    Државна заедничка влезна тест ќелија
Тип на испит            Приемен испит
Режим на испит         Офлајн (писмен испит)
MH B.Sc медицински сестри CET Испит датум          11th Јуни 2023
Академска година      2023-2024
Локација              држава Махараштра
MH B SC Nursing CET Прифатна картичка 2023 година Датум на издавање               9th Јуни 2023
Режим на ослободување            онлајн
Опции                  Информации

Како да ја преземете картичката за прием на MH BSc Nursing CET 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на MH BSc Nursing CET 2023 година

Еве како кандидатот може да ја преземе својата картичка за прием со посета на веб-порталот.

Чекор 1

Пред сè, посетете ја официјалната веб-страница на Државниот тест за заедничко прием.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги најновите ажурирања и делот вести.

Чекор 3

Најдете ја врската BSC Nursing CET Admit Card и кликнете/допрете на таа врска.

Чекор 4

Сега внесете ги сите потребни ингеренции за најава, како што се регистарскиот број, лозинката и безбедносниот код.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се и сертификатот за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа испечатете го за да можете да го однесете документот до испитниот центар.

Детали споменати на МЗ дипл. Прифатна картичка за медицински сестри CET 2023 година

Следниве детали се испечатени на одреден билет за сала

  • Име на апликантот и име на татко
  • Следен број
  • Фотографија
  • Потпис
  • Датум на испитување
  • Време на испитување
  • Времетраење на испитот
  • Време на известување
  • Име и адреса на испитниот центар
  • Насоки за денот на испитот

Можеби ќе ве интересира да проверите Резултат на NEET UG 2023 година

Заклучок

Ги обезбедивме сите важни информации за приемната картичка MH BSc Nursing CET 2023, која ги вклучува клучните датуми, како да ја преземете и други важни детали. Ако имате повеќе прашања, слободно прашајте не во делот за коментари подолу.

Оставете коментар