MHT CET Резултат 2022 година Датум, време, преземање, фини детали

Државната заедничка тест ќелија за влез е подготвена да го објави резултатот MHT CET 2022 денес, 15 септември 2022 година, според многу веродостојни извештаи. Тој ќе биде достапен на официјалната веб-страница на ќелијата штом ќе биде објавен и кандидатите ќе можат да пристапат до нив користејќи го бројот на апликацијата и лозинката.

Заедничкиот влезен тест на Махараштра (MH CET) е испит на државно ниво и беше спроведен во август 2022 година во различни центри низ државата. Владата на Махараштра го организира испитот секоја година нудејќи прием на различни курсеви за UG и PG.

Успешните кандидати можат да добијат прием во бројни државни и приватни институции. Голем број аспиранти кои имаат за цел да добијат прием во инженерство и технологија, земјоделство, фармација и други курсеви учествуваат во овој испит.

Резултат на MHT CET 2022 година

MHT CET 2022 за PCB и PCM ќе биде објавен на 15 септември 2022 година во 5 часот според најновите циркулирачки информации. Затоа, ќе ги претставиме сите важни детали, датуми, врската за преземање и постапката за проверка на исходот од веб-страницата.

Испитот MHT CET 2022 за PCM се одржа од 5 август до 11 август 2022 година и за ПХБ од 12 август до 20 август 2022 година. Оттогаш сите вклучени го чекаат исходот со голем интерес бидејќи има големо значење во образовната кариера на кандидатот.

Квалификуваните кандидати ќе бидат повикани за следната фаза на прием, која е распределба на места. Распределбата на местата MHT CET 2022 за квалификуваните студенти ќе се одржи преку централизиран процес за прием (CAP) во онлајн режим.

Заедно со исходот од испитувањето, ќелијата ќе ја објави листата на врвни MHT CET 2022 за двете групи преку веб-страницата. Ќе биде достапен во делот Важни врски на почетната страница на веб-порталот и можете да го преземете со пристап до конкретната датотека.

Клучни моменти од резултатите од испитот MHT CET 2022 година

Тело за спроводливост     Државна заедничка влезна тест ќелија
Име на тест                 Заеднички влезен тест на Махараштра
Режим на тестирање         Надвор од мрежа
Тип на тест         Тест за прием
Датум на тест           PCM: 5 август до 11 август 2022 година и ПХБ: 12 август до 20 август 2022 година
Курсеви понудени    Курсеви за BE, B.Tech, фармација, земјоделство
Локација     Низ цела Махараштра
MHT CET Резултат 2022 Време и датум     Септември 15, 2022
Режим на ослободување    онлајн
Врска за официјална веб-страница  mhtcet2022.mahacet.org      
cetcell.mahacet.org

Детали се достапни на MH CET 2022 Scorecard

Исходот од испитот ќе биде објавен во форма на бодовна карта на веб-порталот и на него ќе бидат наведени следните детали.

  • Следен број
  • Име на кандидатот
  • Име на тест
  • Потпис
  • Предметни оценки
  • Вкупни оценки
  • Процентуален резултат
  • Квалификациски статус
  • Други клучни детали во врска со приемниот тест

Како да го проверите резултатот од MHT CET 2022 година

Како да го проверите резултатот од MHT CET 2022 година

Овде ќе ја обезбедиме врската MHT CET Result 2022 заедно со чекор-по-чекор процедура за проверка и преземање на исходот од веб-локацијата. Едноставно следете ги инструкциите и извршете ги за да ја добиете вашата карта за резултати откако ќе биде објавена.

Чекор 1

Прво, посетете ја веб-страницата на организациското тело. Кликнете/допрете на оваа врска МХТ директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската до Резултатот MHTCET 2022 и кликнете/допрете на тоа.

Чекор 3

Сега ќе се отвори нова страница, тука внесете ги потребните ингеренции за пристап до картичката за резултати, како што се бројот на апликацијата, лозинката и безбедносниот код.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете го копчето за поднесување и на екранот ќе се прикаже картата за резултати.

Чекор 5

На крајот, притиснете ја опцијата за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го користите кога ќе биде потребно во иднина.

Можеби исто така сакате да проверите CUET UG Резултат 2022 година

Конечната пресуда

Значи, MHT CET Result 2022 ќе биде објавен денес во 5 часот и можете лесно да го преземете следејќи ја постапката спомената во оваа објава. Толку за оваа, ви посакуваме среќа со исходот и се збогуваме засега.

Оставете коментар